Da počnem od početka, zmija je nekako uvijek bila moj željeni ljubimac no međutim, nisam imao dobar odaziv u tu svrhu od strane obitelji, s akvarijima je bilo lako, tu su roditelji krenuli a ja sam se zalaufao i ispočetka sam uvijek nekome nešto "čuvao", kasnije su već skužili pa više nisu ni reagirali na moje konstantno unošenje novih i novih životinjskih vrsta, prva ptica je bila mamina, a ja sam se potrudio da ne bude zadnje, i tako je moje životinjarenje počelo još prije 30 tak godina dok sam bio mali klinjo.
Zmiju sam pokušao unijeti u kuću prije cca 20 tak godina

no potrajalo je do jutra, dok se nije otvorio dućan i uz pratnju sam ju morao vratiti, bio je to mali burmanac koji je prodan pod regiusa, a ja klinjo, meni to sve slično
U međuvremenu sam zavolio glodavce i i eto imam ih godinama, i zapravo ta ljubav je na neki način ono što me godinama kočilo da nabavim neku gmizuljicu.
Kolega je odlučio nabaviti neku terarijsku životinju , i ja sam mu nekako savjetovao zmiju

i tjekom njegovih priprema sam saznao da ima zmijuljica koje mogu jesti mrtvi ili čak smrznuto-odmrznuti plijen , e ta me info prilično razveselila i odlučih i ja obogatiti svoj dom sa jednom živinom iz zmijećeg roda

.
Regius mi je vrsta koja mi se oduvijek sviđa, onako, kraća deblja zmija, nekako odgovara i mojoj fizionomiji , preporuka na forumu je bila da se obratim pitonskom tati iz dubrave, Ivanu.
Nakon malo priče i konvertiranja starog akvarija u nešto terarijliko , došlo je vrijeme otići po novog člana obitelji .
Narcolepsia je stigla 21.06. 2011 , to je jedna od Ivanovih blizanki ( 09.09.2010 je izvaljena) .
Kod preuzimanja je imala 381 gram. U prvo vrijeme smo bili rezervirani i ona i ja

, ubrzo je postalo puno bolje pa se intenzivnije družimo, klopa uredno, presvlačila se, na žalost, nikak da kupim vagu pa da je izvažem, ali budem i to uskoro, čini mi se da je narasla , malo se nadebljala, sad su joj otvori na hide spotovima već taman, morat ćemo to mijenjati pa vratiti dosadašnja skrovišta pravom vlasniku

ovo nam je jedna od prvih slika , malo lošija jer je slikana mobom

, ne obazirite se na vlagu, tu sam bio par sati prije pošpricao i higrometar

jedna iz "kućice"

Nadam se da vas nisam zadavio

, to je za sada to od nas