Srpanj 22, 2025, 18:35:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Voda i mrest diskusa  (Posjeta: 2062 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline misoo83

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
Voda i mrest diskusa
« u: Rujan 10, 2011, 02:22:00 prijepodne »
Imam jedan par diskusa koji bi pokusao mrestiti , on se mrestio nekoliko puta u drustvenom akvarijumu gde su parametri vode bili gh - 255 ppm  i  8.1 ph i naravno ikra propadala i sad sam pre nekoliko dana kupio  jako kiselu jonoizmenjivacku smolu  sa kojom bi pripremio vodu za mrest.

Probao sam da pustim vodu kroz smolu i ph je 3.9 ali tds metar pokazuje preko 47 ppm.

Zanima me na koji nacin vi privikavate vase diskuse sa tvrde vode na meku vodu u kojoj bi trebao da se odvija mrest posto je velika razlika u ph vode sadasnje i vode u kojoj ce da se mresti diskus.

Mrestni akvarijum je od 120 litara
Temperatura od 28-31
Ph moram da spustim sa 8.1 na 5.5-6.5
Tvrdocu (gh) sa oko 300 ppm na sto manju vrednost

Na koji nacin je najbolje priviknuti diskuse na meku vodu a da ih ne ubijem  :-[

Jedan covek mi kaze ma samo im stavi meku vodu u akvarijum i njih ubaci unutra da se mreste nece im biti nista al to mi malo nelogicno jel je velika razlika u parametrima vode  -?

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Voda i mrest diskusa
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2011, 16:04:18 poslijepodne »
kad prebacjes ribu u mrijesni aq radis na isti nacin kao sto ubacujes novu ribu u aq....stavi ih u neku posudu i polako nadoljevaj vodu u posudu iz mrijesnog aq kroz cca45 min i nakon toga ih samo ubacis...tek onda kroz par dana spustaj ph za 0.5 dnevno.

Offline misoo83

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
Odg: Voda i mrest diskusa
« Odgovori #2 u: Rujan 11, 2011, 04:15:22 prijepodne »
Hvala

Razmisljao sam i ja tu varijantu , nekako mi zvucala logicno  :D