hvala sarita

, dadix i luki..
ne postoji takav propis niti zakon po kojem ja u svoj akvarij ne mogu staviti ribe koje hoću, ali zato što sam ozbiljna osoba i akvarist jako,jako puno godina i što poznam jako dobro ribe, njihovo ponašanje i navike, dozvolio sam si slobodu staviti u MOJ akvarij ribe koje sam gledao dok su još bile ikra zajedno u akvarij i koje zajedno žive u tom akvariju još malo pa godinu dana. ne znam od kud to mišljenje da diskusi i skalari ne mogu zajedno..u prirodi postoje mjesta gdje žive zajedno, a ovi naši diskusi i sklari su te ribe samo po svom obliku i imenu. te ribe, s onim u prirodi ne veže ništa više, naravno to važi i za barbuse.
ne razumijem tu oprečnu logiku da sijamski algojed ide u svaki biljni akvarij, bez obzira na ostale ribe u njemu da li su neonke ili nešto drugo iz amerika, ili neke druge kombinacije, ali barbusi ne idu s sklarima ili diskusima.
da bilo kojoj vrsti riba koje svaka za sebe čini jato ili par ne odgovara ovakav suživot ne bi bile sve ribe zdrave, lijepih boja, cijelih peraja i naravno da se ne bi ni redovito mrijestile.slike mrijesta skalara su u nastavku, a ako bude sreće da su i ovi diskusi par budete prvi vidjeli slike njihovog mrijesta..
ne volim predrasude i generaliziranje nekih "pravila" koja su potekla iz neznanja..
da podsjetim one koji su smetnuli s uma: ovo je moj akvarij i meni je lijep takav kakav je i ne mislim ništa mijenjati u njemu jer netko ima drugačije mišljenje..ja uživam u njemu..a svatko tko smatra da zna i može bolje od ovoga neka pravi svoj akvarij po svom ukusu.
ove slike akvarija sam objavio radi dragih ljudi s kojim se nemam priliku sresti i koji nemaju priliku doći do mene vidjeti ga uživo za sada, a ne radi nekoga čiji akvarij nisam vidio ni na slikama niti nekoga tko me ni ne zanima u životu ili radi tuđih savjeta..