Pozdrav,
evo napokon da mogu i ja staviti početnu sliku akvarija
Dakle uzela sam samo staklo, dimenzije 100*40*50... Stiropor debljine 1 cim je ispod akvarija, kao i na dnu. Stanovnici će mi biti ciklidi, još ne znam točno koji, pa trebam vaše savjete... Koji i koliko bi ih išlo u 200 litara... U biti, u nešto manje od 200 litara, budući da će s njima živjeti i žutouha kornjača (sad je veličine dlana stara 3 godine)... I frci sam kako će taj suživot uspijevati...
E sad, u ponedjeljak krećem u nabavu opreme, pa trebam iskustva koji filter kupiti (odlučila sam se za unutrašnji), koji grijač preporučate, a što se tiče svjetla mislila sam uzeti 1 neonsku cijev u dužini akvarija (budući da biljaka neće biti, odnosno ubaciti ću samo anubias) i to je to.
Kupila sam stirodur 5 cm za izradu pozadine, pa me zanima kako će to izgledati, i da li je to uopće pametna ideja budući da zauzima zapremninu akvarija, međutim na taj način sam mislila napraviti špilje, prolaze, sve što će osigurati ribicama da se skrivaju od ovog mog napasnika, dakle pozadinu koja bi ujedno imala funkcionalnu ulogu.
Nadalje, moram napraviti i ˝most˝ za kornjačino sunčanje, pa razmišljam kako da to najjednostavnije izvedem.
Savjeti i komentari dobrodošli