Srpanj 18, 2025, 17:41:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: diskusi podloga?  (Posjeta: 1825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline antoniom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
diskusi podloga?
« u: Rujan 01, 2011, 06:27:01 prijepodne »
Pozz!
Molio bih za savjet šta da stavim za podlogu u akvarij u kojem će biti diskusi.sadašnji postav koji je unutra(zemlja i sitni pijesak)nije dobar pa su mi prijatelji rekli  da maknem to.
želi bih napomenitda bi želio imati i malo bilja unutra.Znači šta staviti i otprilike koliko količinski.(360 l akvarij)

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
Odg: diskusi podloga?
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2011, 07:06:23 prijepodne »
Pozz!
Molio bih za savjet šta da stavim za podlogu u akvarij u kojem će biti diskusi.sadašnji postav koji je unutra(zemlja i sitni pijesak)nije dobar pa su mi prijatelji rekli  da maknem to.
želi bih napomenitda bi želio imati i malo bilja unutra.Znači šta staviti i otprilike koliko količinski.(360 l akvarij)
a kakav je to pijesak?
koja je granulacija?
i ako može koja slika da vidimo kako izgleda

Offline antoniom

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2011, 07:33:15 prijepodne »
zemlja je za cvijeće uredno pripremljena a pijesak je iz baumaxa skroz sitne granulacije (kvarcni) debljina zemlje 2-3 cm pijesak 2-3 cm.Napominjem da do sada to uredno funkcionira ali su mi prijatelji preporučili da to maknem

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2011, 08:52:55 prijepodne »
podloga najbolje nikakva za diskuse, obzirom da nevole i jako svijetlo,a i temperatura bude visoka, onda ti u tom slučaju u obzir dolaze samo nezahtjevne biljke poput echinodorusa,anubiasa i slično a njima nije nužna bogata podloga
pod nikakva podloga mislim na hranjive podloge koje odpuštaju i gnojiva u vodeni stup

ako ti je zemlja dugo u akvariju,znači da je već dobrano isprana,onda ju teoretski nemoraš micati.

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2011, 13:20:07 poslijepodne »
Jako je teško postići da imaš biljni aq i discuse,borim se već neko vrijeme!
Discusi traže svoje,bilje svoje!
Discusi vole čistu vodu,niske nitrate( i sami su prasci i zagade vodu brzo),a podloga se meće radi makroelemenata-sam zaključi
Problem kod pijeska sitne granulacije je da se zacementira s vremenom,nije prozračan i ispod njega se akumulira sranje
Najbolja kombinacija je 1-3 mm
Ja sam stavljao vulkanit,fokalno-znači na mjesta gdje ću stavljati zahtjevnije bilje,ispod panjeva,naprijed nisam,nema potrebe
Kwan je u pravu za svjetlo-možeš to riješiti sadnjom bilja koje stvara sjenu kad izraste do pov,i stavljanjem pistie npr
Da ne zaboravim najbitnije,puno bilja će ti uspijevati i bez co2 i bez gnojenja,može se napraviti lijepi kompromis između bilja i discusa
Ako trebaš preporuke za nabavu riba,vrišti,imam ljude za tebe!
Pozz

Offline strider

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2011, 14:19:32 poslijepodne »

I ja ću se okušati sa diskusima. Trenutno sam u fazi traženja biljaka.

U Zagrebu sam, pa ako tko ima niskog raslinja za prodati neka me slobodno kontaktira.