Pozdrav svima,
Čitam vec dosta dugo vase postove na ovom forumu ali nikako da postavim svoj...Nekada davno sam se okušao sa svime ovim, al sam očito jos bio premali pa sam poprilicno brzo i odustao iako mi je ostala ljubav prema ribicama i vodi jos uvijek

. Ali naravno kako sam ja odustao tako sam zarazio svoju stariju sestru

koja je ubrzo i kupila svoj akvarij i dan danas ga ima. I tako da neduzim prije par mjeseci dok sam sjedio kod nje uspila je ona mene navuci da uzmem od nje svoj stari akvarij 50L i pokusam ponovno

.
Naravno ja sam imao jos nekog stakla sa strane pa sam si napravio jos jedan ne puno veci od 70L a naravno totalno se zarazio i poceo skupljati novce za jedan 200x50x60.
Kako god u ovom 70L sam se okusao sa ciklidima (onim mix, naravno totalna pogreska, kud mix kud u 70L),ali sta je tu je...ucim na svojim greskama kad nisam htijeo na vasim

. U tom akvariju se trenutno borim s algama (cijano bakterijom predpostavljam, ona zeleno modra sto se hvata na prednjem staklu i pijesku). Nemam slikica nikakih al budem stavio.
A sad da se vratim na naslov za koji sam vas htijeo pitati prije nego sto opet napravim gresku u startu...
Pokusao bih u onaj akvarij od 50L napraviti nekakav mali black water sa jedno 5 cory pandama i 5 neonkica. Znaci minimalna rasvjeta, cisto neka spot lampica, unutarnji filter koji trenutno imam na raspolaganju (protok 240L/h), jedan mali panj, par grancica od loze, hrastovo lisce na kvarcni pijesak (ne puno naravno radi coryija, da mogu po pijesku ceprkat) i mozda malo treseta u carapu u pijesak cisto da malo oboja vodu.
Lijepo sam si ja to zamislio u glavi kao, ali zanima me vase misljenje oko toga, kako bi to funkcioniralo? dali bi mi buknule alge?
nadam se da cu i ja se uspiti vratiti u ovo al ovaj puta u pravom smijeru i za ozbiljno