AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - 60x30x30, 54 litre
- temperatura - 26 stupnjeva, i za vrijeme vrucina, klima radila stalno, termometar mi je ispravan
- parametri vode: NO3 - 10, NO2 - 0, GH - 8, KH - 6, pH - 8, Cl2 - 0,8
- vrijeme od pokretanja akvarija - 2,6 mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - nakon 2 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode - jednom tjedno oko 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - unutarnji Eheim 2008
- način i periodi čišćenja filter materijala - u akvarijskoj vodi, svaka 2 tjedna
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spuzva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - dva panja, nema sluzi
- grijač - Jager, 50 W
- pumpa za zrak - da
- CO2 sustav – ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - sera aquatan
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: neonke (6), corydoras paleatus (2), ancistrus (1)
- starost ribica - ne znam, valjda malo vise od akvarija, sve su bile male kad sam ih stavila
- ima li potencijalnih „terorista“ - ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)- jednom dnevno, jednom tjedno ih ne hranima, Sera vipagran i tabletice za ribe dna, Tetra Vital vitamini jucer prvi put stavljeni
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne osim ono sto pojedu puzevi
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - ribe se skrivaju, na uginulim ribama nisu bili vidljivi nikakvi simptomi (barem ovih par koje sam vidjela prje nego su bile pojedene)
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - ne osim sto je crveni dio na neonkama nesto blijedji nego inace
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - hranu uzimaju, ali se sakrivaju, sve ribe
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - normalan izmet
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 8 uginuca