Srpanj 18, 2025, 23:56:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kompatibilnost riba - pomoc  (Posjeta: 880 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Kompatibilnost riba - pomoc
« u: Kolovoz 26, 2011, 21:19:45 poslijepodne »
Poz!

Veliki problem, molim brzu pomoc ako moze... :zagrljaj:

Dakle....u isti akvarij staviti Archocentrus nigrofasciatus (2 komada, musko i zensko) zajedno sa par komada Labidochromis sp. "Mbamba"....losa ideja, katastrofalna ideja, kretenska ideja.....? Ili mozda, samo mozda, moze proci bez krvi i klanja po akvariju?

U principu, gorespomenuti nigrofasciatusi su mi utrpani na blef, a mbambe trebaju doci tek... i sto sad napraviti, staviti ih zajedno, ne staviti ih zajedno, cega se rijesiti....? Svaka ideja i prijedlog dobrodosli.... :up:

Offline gstaraz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
Odg: Kompatibilnost riba - pomoc
« Odgovori #1 u: Kolovoz 26, 2011, 21:21:19 poslijepodne »
složi još jedan akvarij  :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 26, 2011, 21:22:37 poslijepodne »
Dakle, tvoj glas ide za "ne pokusavaj to ni u ludilu"..... :up:

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #3 u: Kolovoz 26, 2011, 21:25:06 poslijepodne »
ma ne... pokušat uvijek možeš ...
ali ja uvijek glasam za još jedan akvarij  :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 26, 2011, 21:30:15 poslijepodne »
MA vic je u tome sto se novi akvarij pravi. Postolje se pravi. Rasvjeta se pravi.....kuzis...sve je tu negdje, ali nista odmah....Nazalost, ribe su tu odmah. Nigrici plivaju vec u akvariju, mbambe bih trebao sutra pokupiti....  I to je problem....u momentu kad akvarij bude gotov i postavljen, problem nestaje, jedni ostaju u jednom tanku, drugi idu u drugi. Problem je sada, dali da ih pokusam staviti zajedno taj period, sto mogu ocekivati, kolike probleme, nebih htio imati pomor ribe zbog toga sto sam se dao nagovoriti i udomio 2 ribe koje nisam trebao....

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Kolovoz 26, 2011, 22:51:44 poslijepodne »
Nigrići ako se ne mrijeste neće dirat mbunu ,pogotovo ako je ova veća od njih  :up:
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 26, 2011, 22:57:06 poslijepodne »
Ne postoji opceprihvaceno rjesenje za problem koji imas? Nema veze, smisli sam rjesenje.... :D  :D

A meni je rjesenje ljepa kaca od cca 100 litara, smjestena u zasebnu prostoriju, dezinficirana, stavljen pijesak i kamenje, filter zacikliran, vec veselo vrti i okrece vodu..... pa ako sutra po stavljanju mbambi u akvarij primjetim vadjenje nozeva i zaostravanje situacije...nigrici po kratkom postupku u kacu..... grebi ga, nista im nece biti, voda ista kao i u akvariju, zacikliran filter.....dok ne smislim nesto pametnije....

Mislim da je situacija da su nigrici veci od mbambi, barem po tekstualnom opisu, vidjet cu sutra kad ih donesem kuci.....

Ok, znaci imam vec 2 glasa za "probaj, mozda i upali"..... :zagrljaj:  :zagrljaj:

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #7 u: Kolovoz 27, 2011, 00:21:15 prijepodne »
a da privremeno pregradiš akvarij sa nečime ?

- mrežica za komarce, kakva plastika, ili prerezani izbušeni kanister kao kotilica da pluta u akvariju sa par komada stiropora pričvrščenih na rubovima da ne potone... ako se radi o par dana, nebi trebala bit frka...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Kolovoz 27, 2011, 00:26:22 prijepodne »
evo da ja dodam svoje misljenje, mozes ih staviti skupa na neki kratki period. Nebi se trebalo dogoditi nista lose medju njima, a i sam ces vidjet. Jer kako kazes da se novi aq trenutno radi, onda mogu pricekat unutra skupa. Ali se odluci za neki biotop, ako ces malawi a i neki drugi onda poslusaj kolegu kak ti je rekao, napravi dva akv..tj jos jedan.. A ti slobodno njih stavi skupa na kratko vrijeme, nebi trebalo bit nista, osim ako su nigrici odrasli a mbambe mladi, to je vec nesto drugo..