Kolovoz 09, 2025, 10:46:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hang on filter  (Posjeta: 1331 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
Hang on filter
« u: Kolovoz 24, 2011, 21:29:01 poslijepodne »
Pozdrav, zanimalo bi me kakva iskustva imate sa hang on filterima, dvoumim se između tog i unutarnjeg filtera za akvarij oko 100l, navodno koliko sam uspio saznati da hang on filteri zbog svog oblika i dizajna vrše slabiju filtraciju i protok jer vrača filtriranu vodu iznad cijevi kojom ju uzima, pa jel to istina?

Offline tom82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
Odg: Hang on filter
« Odgovori #1 u: Kolovoz 24, 2011, 21:56:47 poslijepodne »
Ja ih imam nekoliko i pokazali su mi se super!
tom82

Offline Kulikuli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #2 u: Kolovoz 24, 2011, 22:01:54 poslijepodne »
Kako rješit poklopac, da jednostavno izrežem u obliku filtera jer poklopac bi izradio sam.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2011, 22:17:35 poslijepodne »
Najljepše ij je vidjet na otvorenim akvarijima ili onima maleckima sa staklenim poklopcem. Ako misliš raditi polopac ne vidim nekog smisla stavljati hang-on. jedino što ne zauzima mjesto, al onda je bolje riskirat koju kunu više pa kupit kanistarski.

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #4 u: Kolovoz 25, 2011, 08:40:35 prijepodne »
Filter kao filter nije loš jedino što strši sa strane akvarija,ali uvijek gledaš u akvarij pa je i to bolje nego da imaš ciglu u akvariju.U svakom slučaju ako imaš mogućnosti najbolji je kanistarski,pa gafino zapakiraš u ormarić.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Kolovoz 25, 2011, 10:21:45 prijepodne »
Imam, radi bez greske, na 120L.....jedina mana je sto zauzima mjesto na zadnjoj vanjskoj strani akvarija, ali tamo mi je ionako zid, uopce mi ne smeta. I malo je zeznuto vaditi ga radi ciscenja (barem kod mene), osim toga, svakako preporuka, bolje takav nego unutarnji, ne zauzima mjesto, nije ga ruzno vidjeti unutra i sl....

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #6 u: Kolovoz 25, 2011, 13:19:54 poslijepodne »
Po mom mišljenju je unutarnji bolji i sigurniji ... stane više materijala u njega, nečujan je i ako procuri nije frka.

Hangonu inače ništa ne fali ako uzmeš veliki, ali za akvarij od 100 litara bi trebao biti stvarno VELIKI... praktični su za čistiti.

Vanjski ti nebi preporučio radi pre velikog rizika od katastrofe ... samo je pitanje vremena kad če procuriti pošto nisu vječni, i previše spojeva imaju izvan akvarija.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2011, 13:33:53 poslijepodne »
Grebi ga...ovaj je veliki....3 posude za filter materijal, stane spuzva i hrpa keramike bez ikakvog problema, srednja posuda ostane prazna, iako se i u nju moze staviti spuzva ili keramika u vrecici....

mislim, vjerovatno nije idealan, sigurno postoje bolji nacini filtracije, samo kazem da mene u potpunosti zadovoljava...i nadam se da ce tako i ostati... :up: