Lipanj 26, 2025, 09:55:29 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Premjestanje pauka  (Posjeta: 1135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mentalac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Premjestanje pauka
« u: Kolovoz 10, 2011, 11:40:06 prijepodne »
Koliko sam uspio vidjeti, vecina ljudi seli paukove metodom boce coca - cole, ili mozda ako su jos mali pa su u teglicama metodom vrecice. Htio sam pitat je li moguce/preporucljivo napravit skroviste tipa citave teglice/vaze/neceg slicnog i onda jednostavno kad se pauk zavuce unutra pokrit otvor i izvadit ga van. Oce li pauk "podivljat" ako ga se uznemirava dok je u skrovistu? Ako se moze, s obzirom da mi je trenutno skroviste plasticna cijev (dakle otvorena s obje strane, jedan kraj ukopan, oblijepljena tresetom), jel mogu stavit jos jedno skroviste (npr. vazu od terakote), i onda jednostavno kad se pauk zavuce nutra pokrit otvor komadom kartona/plastike i izvadit ga van? Oce pauku smetat dva skrovista? Oce uopce koristit vazu?

Konkretno je vrsta lasiodora parahybana, oko 10 cm (valjda, nikako mi ne idu te procjene kolko je pauk velik).

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Premjestanje pauka
« Odgovori #1 u: Kolovoz 10, 2011, 16:25:08 poslijepodne »
Možeš staviti koliko hoćeš skrovišta,ali taj tvoj sistem nije baš nešto... ja bi ti preporučio da pauka seliš na taj način da ga poklopiš sa nekom plastičnom posudom i ispod podmetneš komad kartona da je malo širi od posude sa kojom si poklopio pauka onda i sve skupa onak primiš i izvadiš van...

Offline mentalac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 10, 2011, 17:08:51 poslijepodne »
Znam da nije bas nesto, ali malo je sludjujuce kad otvorim poklopac, a pauk zbrise pa ne mogu do njega. Pa treba cekat da se umilostivi izac van da probam opet i onda opet isto. Samo sam se nadao da mozda postoji neki elegantniji nacin. I strah me da ce pocet bjezat i da cu mu prignjecit nogicu s bocom :(

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Kolovoz 10, 2011, 17:19:44 poslijepodne »
Najlakse je kako ti je Toncek rekao. Uzmi slamku, kist ili smotaj papir i pokusaj ga izvuci time iz cijevi da ga mozes poklopiti kutijicom. Ali ako nece iz cijevi, mozes i tako, zacepi oba kraja i premjesti ju u novi terarij, pauk ce kad-tad sam izaci. Ja sam neke moje premjestala dok su bili u kokosu, isti princip kao s kutijicom, poklopis ga necime i premjestis.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Kolovoz 10, 2011, 19:31:10 poslijepodne »
ako pobjegne u "cijev" predpostavljam da ima dva kraja..puhni mu lagano sa stražnje strane i istrčat će van...kad istrči izvadi cijev van iz terarija...

Offline mentalac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2011, 10:22:00 prijepodne »
Hvala, to mi nebi palo na pamet :D