Lipanj 27, 2025, 01:27:20 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Gecko - molim pomoć  (Posjeta: 832 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RaVeN_1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Gecko - molim pomoć
« u: Kolovoz 08, 2011, 13:12:05 poslijepodne »
Pozdrav ekipi

Dakle, sinoc smo došli doma i našli blago u dnevnom boravku koji je bio ugodno ohladjen ( podrucje Rijeke )... osobno nisam siguran koja je vrsta rekao bih ili common house gecko (Hemidactylus frenatus) ili mediteranian gecko (Hemidactylus turcicus), e sad slijedi pitanje, kako blago nije moglo podjeci, koliko sam shvatio zbog podhladjenosti, zavrsio je u improviziranom terariju, a kako osobno volim takve zivotinjice drage volje bih ga zadrzao, ali u adekvatnim uvijetima ukoliko je moguce, ako nije cu ga pustiti u divljinu... pa bih molio da mi malo pomognete oko slaganja terarija, prehrane itd.
Nakon cca pol sata je zivnuo poprilicno stavio sam mu komad drva pa se sad igra skrivaca, no mislim da bi ga ipak trebalo danas malo nahraniti i smjestiti ga u neko normalno staniste ili ga pustiti u okolici kuce koje je nadjen... fali mu jedna prednja sapica, pa nisam ni sam siguran koliko je sposoban prezivjeti u divljini iako je s obzirom na velicinu ocito sposoban... slika je u attachu, ali na zalost samo odozdola, ako pomaze, mogu ga slikati kad dodjem doma...

Unaprijed hvala na odgovorima
« Zadnja izmjena: Kolovoz 08, 2011, 13:39:41 poslijepodne od RaVeN_1 »

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Odg: Gecko - molim pomoć
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2011, 14:21:20 poslijepodne »
Ja mislim da je to,kako bi domaći rekli "kučni macaklin". Ima ih na području duž naše obale i jako često se znaju uvuči u kuću u potrazi za nočnim leptirima i ostalim sitnim kukcima. Često ih se može vidjeti kako se penju po kučama,pogotovo navečer kada su u potrazi za hranom. Moj savjet je da ga pustiš negdje oko kuće/zgrade,snači će se on jer je tu domaći. Osim ako nije neka druga vrsta,a to bi se dalo odraditi da nam ga malo bolje poslikaš!

Offline Petrusa

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Kolovoz 08, 2011, 14:44:15 poslijepodne »
talantara?
koliko znam voli tamu, možda se zato igra skrivača  -?

Offline Cruel

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Kolovoz 13, 2011, 18:07:44 poslijepodne »
To ti je macaklin , vidio sam ih dosta na nasim otocima..
Aktivni nocu i penju se po zidovima..neznam sta jedu al probaj brasnara dat..
U hr su zasticeni zakonom i koliko se sjecam endemicni za jedan dio hrvatske

Offline RaVeN_1

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Kolovoz 17, 2011, 09:20:57 prijepodne »
Uvaljao mu dva pauka koja je smazao prvu vecer i onda sam ga sljedeci dan pustio kraj kuce, valjda ce se snaci unatoc svom hendikepu...