Pozdrav svima.
Sad da vam obijasnim svoj problem.
Prvo sam želio nabavit "Dendroaspis polylepis" kraljica među zmijama po meni, i nisam ništa čito o toj vrsti zmija nego sam tražio cijenu, pošto cijene nigdje nisam mogo nać, skočio sam na njezinu prijateljicu "Dendroaspis angusticeps".
Našao sam cijenu koja mi je bila prihvatljiva, ali sam našao onaj "lošiji" dio zbog kojeg sam se razočaro i shvatio da to i nije baš za mene.
Vidio sam da mi nejde pa sam spustio kriterije i bio zadovoljan sa "Opheodrys aestivus" i našo sam cijenu 173e ali nisam mogo nać ništa o karakteristikama ni o uvijetima držanja pa sam naletio na "Lampropeltis getula" i ne vidim trenutno ni jedan problem da ju ne nabavim.
E sad načito sam se dosta o toj zmiji pa mi neke stvari nisu jasne.
1. Dali je nužna hibernacija i ako je kolika temperatura mora biti, dali mora bit fixna ili može odstupat???
2. U kojem mijesecu je najbolje spustit temperaturu za hibernaciju???
3. Kako hranit zmiju od tek izlegnute do odrasle? (pošto neznam toćno kakvu ću dobit)
I pošto su mi roditelji malo zafrknuti oko same te situacije, tatu bi se dalo nagovorit još ali mama.... hmmm kaže ili zmija ili ja idemo iz kuće, pa sam mislio napravit terarij od plexyglassa da se nemože razbit tek toliko da mama malo popusti, i tu se javlja pitanje dali smijem od plexyglassa uopće napravit terarij???
Svaki odgovor će mi bit od pomoći