Srpanj 15, 2025, 23:24:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: alge na povrsini vode  (Posjeta: 948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nature

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
alge na povrsini vode
« u: Rujan 22, 2005, 20:46:00 poslijepodne »

eto ga na... toliko sam ih zelio...... no ne na povrsini vode nego onako po staklu.... mangrovini.... malo po bilju.... da imaju svjeze "ekoloski proizvedene" hrane vrazji algojedi u mom tanku no nema sanse da ista ispadne kod mene kako sam zamislio

inace tank je u pogonu 5 mjeseci, bilje raste.... rasvijeta je ispod preporucene po litrazi ali me to ne sekira jer se bilje ne buni.... no ja se bunim jel mi se neda skidati to sa povrsine pa negdje svakih 5 dana. doduse jucer sam maknuo no opet je tanki sloj danas.... s vremenom postaje deblji i zeleniji....

mislim da je razlog sto sam skrsio mlaz pa je povrsina vode izuzetno mirna... nema nikakve cirkulacije odnosno gibanja po povrsini... osim par valova koji dolaze iz coska tako da samo kad "pocistim" povrsinu vidi se da voda lagano "kruzi" no cim se razviju odmah je "bonaca"inace izgleda svijetlo zeleno. no koda je jos jedan sloj neceg bijelog.... ma ono ukratko zabokrecina.. nema nekih posebnih mirisa..

sada pitanja

1. jel ko ima slicnu situacijui kako ju je rjesio

2. jel mozda to znak da se desavaju neke promjene u (bio)kemiji akvarija(vode) koje su nepozeljne po zdravlje riba

isprika na dugom uvodu ali opet .... od viska se ne umire
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
alge na povrsini vode
« Odgovori #1 u: Rujan 22, 2005, 23:18:00 poslijepodne »
Nemoj da ti bude bonaca i sve ce opet biti ok
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline nature

• Punopravni član
alge na povrsini vode
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2005, 19:45:00 poslijepodne »
ljudi nis ne pomaze........ sto se tice mlaza..... nebum kemiju upotrebljavao..... ak ne nadjem rijesenje ide generalka..... brijem da je mozda od izvorske vode ..... a ja mislila aaaaaaaaaaaaaaaahahhaaha .................

Offline Neon

• Punopravni član
    • www.atfreeforum.com/hope/
alge na povrsini vode
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2005, 20:15:00 poslijepodne »
mozda je od izvorske,a jes proba sa GREEN-X
Hrvatska/Split/
Funniest movie ever

Offline nature

• Punopravni član
alge na povrsini vode
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2005, 20:28:00 poslijepodne »
nisam... brijem da bi moglo biti od vode...... jel povrsina mi je bila jako dugo .... ma ono opcenito akvarij je bio cist....voda na povrsini tu i tamo malo zamascena ali u tragovima......malo riba .....biljke je pocelo bujati nakon dugog mirovanja.....svijetlo na min. po kolicini doduse trajanje do 14 sati ali 60 W na 250 litara tako da...... i to 20 W cca 14 sati a ovih 40W oko 8 sati...... i onda bum.... neznam sta je green-x ako je neka kemija nis od toga.....

Offline nature

• Punopravni član
alge na povrsini vode
« Odgovori #5 u: Listopad 10, 2005, 20:30:00 poslijepodne »
ma cudno mi to jel ono vecina ljudi govori onako nesto kao ak imas dosta bilja da je teze algama. a ja bas imao na pocetku malo bilja i nijedne alge. i onda bilje probujalo...... promjenio vodu i neznam tocno tjedan dva nakon bum....... bez milosti ........ nisam siguran jel od vode ali opet neznam.....

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
alge na povrsini vode
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2005, 22:35:00 poslijepodne »
ne vjerujem da je bas radi rasvjete-mojih 160litara ima 2x15w i sve super... a rasvjeta radi od ujutro kada ustanem oko 9 do navacer do oko 00.30...
ili je zbog izvorske vode ili premalo mreskanja vode...
to je moje misljenje...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline moto

• Punopravni član
alge na povrsini vode
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2005, 23:46:00 poslijepodne »

da ti to nisu cijanobakterije... jesi unosio kakvo novo bilje u akvarij nedavno?
Vraćam se odmah - Godot

Offline nature

• Punopravni član
alge na povrsini vode
« Odgovori #8 u: Listopad 11, 2005, 14:37:00 poslijepodne »

nedavno ne....... ma bas mi je sumnjiva voda ali opet ne toliko...... mislim moze bit.... neznam jeste citali pocetak.........

imam neki ludi poklopac(nekakva sirena je naljepljena-logotip)i od tri, dve lude neonke(T4) koje po mom misljenju jako griju...... e sad jedno vrijeme mi je vladala bonaca u akvariju........ ali nikakvih promjena nije bilo ono sve ljepo mirno u akvariju . nista ne krsi bilje........ uredjujem sadim gdje hocu...i td. onda nakon dva tri tjedna uzivanja i jednostavno nezaboravnih trenutaka.... pocelo se prvo stvarati nekakva bjela masa na povrsini...... moje misljenje nesto ala infuzorija i sl. ma mikrogamadi ko u prici..... sto je pocelo nakon nekoga vremena zeleniti........ ma kao da cvijeta....... poceo sam kupiti to sa povrsine vrlo jednostavno no znate mikrogamad se ne predaje tako lako nego uzvraca udarac tri put jace ........ tako da sad imam mlaz ali ni on ne pomaze.........

brijem da je mirna voda i "velika" toplina stvorila uvijete za stvaranje bijele mase koja sluzi nista drugo nego kao "podloga" za vrazje alge........ ma ono zabokrecina... jer ispod povrsine nemam nikakve zelene alge. imam par onih smedjih cuperaka koji mi se svidjaju i oni sporo rastu pa se ne uzbudjujem....

ma bezveze........ ma brijem tak i tak napravit generalku zbog vise razloga pa...

al me zanimalo sto je to da se ne ponovi...