pa što se tiče eretmondusa tu se ima puno toga za reči.
Naravno da sam i ja izgubio nekoliko njih, ali sam ih uspio isto tako i razmnožiti. To mi je jedina potvrda da imam par. Jer stvarno nemogu nikako skužiti po obliku, boji ili bilo čemu koji je muški, a koja ženka.
Ja sam nakraju ostao na 5 komada, s time da je jedan par u 250 litara, a drugih 3 komada u 300 litara.
ovi u 250 su nedavno spojeni, jer ih je bilo 3, pa sam prmiješto akvariji na drugu lokaciju, i par se rasformirao, ali se sformirao novi.pretukli su mužjaka, toliko da sam ga morao odvojiti u posebni akvariji.
Nažalost taj mužjak je kratko bio s ženkom, jer se napuhnuo i uginuo. Vratio ženki starog mužjaka, i koliko vidim već 3 dana ima puna usta. To što ima puna ustan ništa ne znači.
Ovo 3 u 300 litara su 2 ženke i mužjak, skužio po tome kaj su i jedan tren i jedna i druga imale puna usta.
Ali ih zeza jedan od stavnovnika ( mislim da je mužjak leptosome jumbo), koji ih da bi branio svoju ženku stalno ugnjetava i rasteruje..
gledajte o njima bi se dalo pisati i pisati.
To je jedina vrsta koja mi je pojela crnu čupavu algu, i ako treba ću ih samo radi toga držati.
sve ostalo možemo na pp, da ne kvarimo temu.
Triput, jako ljepi akvariji, samo kada porastu ribe- pogotovo eretmondusi koje nabavljaš ili si ih nabavio, i kada ti porastu calvusi postati če ti znatno premali.
mislim da ti je minimum 250 litara, za normalno uzgajanje tih vrsta.