@Cvele
Hvala. Čekam i ja da se malo polovi alga pa da dobije još realniji štih.
Što se tiče kanistera, problem je taj što mi je akvarij odignut od poda nekih 10cm, a nemam mjesta iza njega tako da praktički nemam di staviti filter. Za sada sam zadovoljan s time kako mi filteri odrađuju posao, al da ružno izgleda to je istina

Hranim ih s: dajana cichlid granulama i cichlid listicima, JBL novo bel univerzalna hrana za ak. ribice u listicima, SAK mix, osusena artemija (BBS) i tu i tamo dobe živi BBS (kad mi se da zezat s tim)
Što se tiče dodavanja riba još neznam ni sam. Slijedeci tjedan idem na neki put, pa kad se vratim, dodao bih jos riba. Najvjerojatnije cu za pocetak uz multice dodati samo jos par compressicepsa ili calvusa i ostaviti ovako.
S vremenom bi mozda maknuo multice i umjesto njih stavio par ocellatusa, maknuo dio skoljki, dodao jos kamenja i slozio dvije ili tri odvojene hrpe i uz ocelllatuse i calvuse dodao jos i par transcriptusa i jednog leleupija. Iako nemam puno litara, mislim da bi sa strateškim razmjestajem kamenja uspio postici da sve funkcionira.
Zanimljivi su mi i gobi ciklidi pa bih mozda u nekoj kombinaciji slozio i neki postav sa njima (ako bih ih uspio naci).
Znam da se Gobiji razlikuju po prehrambenim navikama od ostatka nabrojanih riba. Ne znam je li tako u realnosti, ali citao sam da su oni ipak dosta manje skloni bloatu nego npr. tropheusi?
Svaki savjet i sugestija je dobrodosao.