imam huskyja koji baš nije oduševljen drugim mužjacima, ali ne na način da bi se istu sekundu poklao nego ukoliko se osjeti ugrožen (a to je skoro uvijek jer smo isto na selu i jedini psi koje sretnemo u šetnjama su oni pomahnitali koji istrčavaju iz otvorenog dvorišta i bjesomučno laju/ili čak napadnu), ukoliko je neki mužjak cool i miran, mirno ćemo se mimoići, svaki svojim putem i poslom... afkors, na vodilici...
bez vodilice nisam isprobavala jer nemam priliku naići na normalnog gazdu s normalnim psom (a pas je onakav kakvim ga gazda odgoji, odnosno neodgoji)...
prema ženkama je uvijek bio ok, pravi don juan... zaljubljen čim ih vidi...

ženke mogu raditi kaj žele od njega... mogu i jesti iz njegove zdjele čak i ako ih prvi put vidi...
daleko od toga, i mi svi doma možemo uzimati hranu iz njegovih usta, nikada nije pokazao trunku agresije...
neki dan smo doveli malu kujicu od 7tj... odmah ju je prihvatio - iz početka ju je htio zaskočiti, a sada su najbolji frendovi, pazi ju, čisti joj uha, oči, njušku... dopušta da mu skače po glavi...
ono što hoću reći - shiva je vjerojatno čekala da dovoljno stasa i bude sigurna u sebe da vrati toj kuji za maltretiranje... ona je sebe morala obraniti jer ju očigledno nitko nije zaštitio - ma koliko to sada surovo zvučalo, ali je tako... ne možeš tu sada ništa promijeniti, bilo je što je bilo i ona je to riješila na sebi normalan način... no, opet, nije normalno da pas ubije drugog psa - ma što god se tu događalo...
prije sam imala pekinezera uz huskyja, pekinezer je bio taj koji je isfuravao svoju volju i dominaciju ma koliko se mi to trudili spriječiti... bio je uvijek taj koji bi pokrenuo svađu... i dosta puta se dogodilo da se posvađaju - ali husky je samo pekija odgojno srušio, ovaj bi nakon toga bio miran jedno 3 dana i onda opet po starom - no nastojali smo što je moguće više imati kontrolu nad njima - ako je peki bio vanka (inače je bio kućni pas i išao je vanka samo na wc), husky je bio zavezan (cca 15-20min)- i kada je husky bio zavezan nije bilo nikakvih problema - dapače, igrali bi se kao dva šteneta... ako bi oba i bili slobodni - uvijek je netko bio s njima... nije smjelo biti nikakve hrane ili kostiju uokolo jer je peki sve prisvajao i radio problem oko toga... dakle, on je bio taj koji bi napao huskyja radi kosti koja na koncu i nije njegova...

zato kažem da nije normalno da je ona ubila tu drugu kuju, mogla ju je samo odgojno "ošamariti"... a ako ste vidjeli da ta druga kuja tlači shivu, ne bi bilo loše da ste ih na neki način razdvojili...
sada sa shivom treba dosta raditi, pokušati joj pokazati da "agresora" više nema i da nema straha od maltretiranja itd... a opet, ne dopustiti joj da maltretira štene jer nije ona ta koja je gazda - nego vi, vlasnici..