Srpanj 21, 2025, 14:16:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kraljevska zmija  (Posjeta: 5405 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koning slang

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Kraljevska zmija
« u: Srpanj 10, 2011, 17:13:34 poslijepodne »
Krajem osmog mjeseca dobit ću kraljevsku zmiju ali je već narasla oko pola metra i nisam imao nikakvog kontakta s njom pa me ne poznaje pa da li je glupo uzeti zmiju koju nisam odhranio od malena.

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Kraljevska zmija
« Odgovori #1 u: Srpanj 10, 2011, 17:17:10 poslijepodne »
Pa zmija ne prepoznaje vlasnika tako da i nije bas bitno, ovisi kakav je bio prijasnji vlasnik, jel ju naucio na handlanje i kako je postupao s njom...
poanta je da zmija prepoznaje rutinu, nema veze tko ju obavlja...
Ako hoces mladu zmiju to je vise osobna stvar da je tebi u glavi "e ja sam ju othranio i naucio"

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #2 u: Srpanj 10, 2011, 18:08:55 poslijepodne »
To je mlada životinja.Ako nemaš iskustva mislim da ti je čak pametnije uzeti malo odrasliju zmiju koja ima već uhodan ritam hranjenja.

Offline koning slang

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Srpanj 10, 2011, 18:48:23 poslijepodne »
Imam još jedno pitanje od tog lika koga ću dobiti zmiju mi je rekao što se meni čini glupo ali on se kuži u zmije i ima ih dosta je rekao da sve zmije imaju neku dozu otrova i da nakon nekog vremena poslije ugriza može mi se nešto dogodit ja mu ne vjerujem ali ipak on ima dosta godina iskustva sa zmijama pa da li možda imaju nešto kao kiselinu ili tako neš.

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 10, 2011, 19:39:04 poslijepodne »
 :D :D
meni ovo osobno zvuci ko glupost al cek bolje da netko iskusniji potvrdi moje misljenje...ili mozda ne?  :)

Offline koning slang

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 10, 2011, 20:47:21 poslijepodne »
Pa i meni al lik se fakat kuži pa sam pomislio možda neš ima.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #6 u: Srpanj 10, 2011, 21:15:14 poslijepodne »
Mora da je taj frajer jako iskusan i da ima barem 100 godina iskustva u uzgoju i zržanju zmija.....super info daje kupcima  :D
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 10, 2011, 21:30:32 poslijepodne »
teoretski, moze te prepoznat po mirisu, ali mislim da joj to nije bitna stavka u zivotu...

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Srpanj 11, 2011, 00:09:27 prijepodne »
Mislim da je taj frajer izmisljen i da ne postoji, jer covek koji dugi niz godina drzi zmije i kuzi se u njih, nema sanse da trabunja takve gluposti. Jednostavno takav covek ne postoji!

Offline koning slang

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Srpanj 11, 2011, 06:09:51 prijepodne »
Gle navedi mi jedan razlog zašto bi lago jer nemam razloga lagat on mi je to reko,šta ja znam kaj je njemu valjda ima psihičke probleme.

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Srpanj 11, 2011, 15:46:32 poslijepodne »
koliko ja znam, samo otrovnice imaju otrov, ne?
ovo prvi put čujem. jedina stvar koju treba raditi je PRATI RUKE prije i nakon hendlanja jer su zmije kao i svi gmaovi potencijalni prenosnici salmonele.
correct me if I'm wrong...

i ja se slažem da je možda bolje uzeti veću zmiju, sa malcima zna biti problema oko hranjenja, ako si neiskusan (doduše, i sa većima ako ih se ne tretira kak treba  :-X )
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline Maja27

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #11 u: Srpanj 12, 2011, 10:57:01 prijepodne »
Meni sad tek nista nije jasno i podrzavam Igora jer ne kuzim nekoga tko se razumije toliko u zmije da tako nesto izjavi. Da postavim drugo pitanje da li on zeli prodati zmiju? Mislim tebi koji nisi iskusan u tome normalno da te tako nesto uplasi ali ako si ista citao o zmijama ,a trebao bi ako ju mislis drzati onda si trebao i neke stvari nauciti. Opet zao mi je ako ovo ispada kao nekakav napad na tebe, ali me iskreno zanima tko je ta osoba.

Offline koning slang

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Srpanj 12, 2011, 12:41:34 poslijepodne »
možda mi je lago jer će mi on zmiju dat besplatno jer ga je njegova žena nagovorila pa mi vjerojatno lago da odustanem od toga nezz

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #13 u: Srpanj 12, 2011, 14:50:24 poslijepodne »
 :D   :D   :D 
Eeee, dugo se nisam ovako nasmijao! Mozda si ti njega malo krivo shvatio, nije istina da sve zmije imaju "neku kolicinu otrova",nego sve zmije imaju bakterije u ustima i moglo bi ti se dogoditi da dobijes infekciju u slucaju ugriza. Sto je veca zmija,ima vece zube koji kada te ugrize prodiru dublje u tkivo i veca je mogucnost da dobijes infekciju jer je teze sanirati takvu ranu. A sto se tice "neke kiseline" to je istina. Sva ziva bica imaju zelucane kiseline pomocu kojih probavljaju hranu,a zmije imaju jednu od najjacih kiselina u zivotinjskom svijetu jer se hrane cijelim plijenom pa moraju probavljati i kostano tkivo. To te ne treba zabrinjavati jer ako te i ugrize sigurno neces ni jednoj zmiji dozvoliti da ti proguta ruku do ramena,sto ti se kod Lampropeltis getule nemoze ni dogoditi jer je to zmija koja naraste do 120, max 150 cm.
Nadam se da sam ti malo pojasnio.
Pozz Ivor

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 12, 2011, 18:37:32 poslijepodne »
Zmije iz odgoja nemaju bakterije u ustima koje mogu da nam nastete, na bilo kakav nacin. Ugrizi zmije krvare i vec za 24-48 sati se i ne vide, iskljucak su samo velike smije koje mogu da nanesu vece mehanicke povrede! Ima jedan razlog zasto nikad se ne inficira ugriz zmije, a to sam i na sebi potvrdio, jer nikad nisam tretirao ranu i nikad nisam bio inficiran!

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #15 u: Srpanj 13, 2011, 16:46:28 poslijepodne »
Igore, jasno da su zmije iz uzgoja cisce i da je manja mogucnost da ti prenesu neku bakteriju nego zmije iz divljine,ali isto tako stoji da ako je higijena u terariju gdje drzis zivotinju,ispod nivoa koji bi svaki terarist trebao pruziti svojem ljubimcu,moze doci do pojavljivanja svakakvih bakterija i gljivica koje nece nastetiti zivotinji, ali bi mogle tebi u slucaju ugriza. Ne kazem da se to mora dogoditi jer sam i ja imao ugrize i od CB zmija,a i od zmija koje sam proucavao u divljini i nikad nisam imao nikakvu infekciju,ali ne mora znaciti da jednom nece doci do iznimke.

Zanimljiva mi je tema pa mi molim te objasni taj razlog zasto ne dolazi do infekcije,zanima me

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #16 u: Srpanj 13, 2011, 17:01:32 poslijepodne »
Mene isto! :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 13, 2011, 19:27:28 poslijepodne »
Glavni razlog zasto ne dolazi do infekcije tkiva kad dodje do ugriza od strane zmije, je to sto njihov sekret ima antikoagulacione materije. To moze da se vidi po obilnost krvarenja cak i od rupice u kozi ciji precnik iznosi delic mm, nacinjenih od jako tankih zubica. Upravo taj izliv krvi koji je neuobicajen na primer pri ubod od igle, iako je taj ubod visestruko veci, promiva ranicu u vidu mehanickog ciscenja i delovanja u prvom redu nespecificnog, ali i specificnog  imuniteta koje se nalaze u krvi. Ranice su male, tako da se zatvaraju za manje od 24 casa, sto sprecava naknadni prodor mikroorganizama iz spoljne sredine. Zato nikad se ne desava ovakve ugrizne ranice od manjih zmija, da se inficiraju i da imaju neke druge posledice. Iskljucak su naravno vece zmije, kao sto su vece boide, jer oni prave vece rane koje ne mogu tako brzo da se zatvore, pa je moguca infekcija iz spoljne sredine ukoliko se ne tretira rana!
Inace oko prljavih terarijuma...mislim da je to jako tesko, jer toliko prljav terarijum smrdi vise nego u svinjarkim farmama  :D, a jos i da postoje vise takvih terarijuma :) Kad se uzme i to da se u takvim terarijumima zmije lako i uveliko uprljaju...hmmm mislim da niko to ne dopusta, niti sebi niti zmijama, da dozvoli prljavstinu do takvu meru da se razvijaju bakterije i gljivice...bar ja nikad nisam video takavi zapusteni terarijumi.....Sa druge strane sve sto je zapusteno predstavlja potencijalni izvor raznih zaraza, ne samo zmije, nego i pse, macke, farme i t.d....
« Zadnja izmjena: Srpanj 13, 2011, 19:30:41 poslijepodne od Igor Velevski »

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #18 u: Srpanj 14, 2011, 01:25:11 prijepodne »
Vidis,nisam prije o tom tako razmisljao,ali stvarno je logicno. Nego,reci molim te,kako se saniraju rane i zaustavljaju tako obilna krvarenja kod ugriza vecih zmija,posto slina ima antikoagulacijska svojstva? Pogotovo ako je povrijedena tetiva ili neka veca zila?

Offline koning slang

• Novi član
  • *
« Odgovori #19 u: Srpanj 15, 2011, 19:59:05 poslijepodne »
Što je to antikoagulacijska materija

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 15, 2011, 22:20:53 poslijepodne »
antikoagulant ili sredstvo protiv zgrusavanja krvi...u medicini se najcesce koriste takva sredstva kod raznoraznih bolesti.
prevedeno , ona te ugrize, ne zgrusava se krv, znaci nema kraste...i opa milojko krv lipti i dalje i dalje

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #21 u: Srpanj 16, 2011, 09:03:44 prijepodne »
sad ćete još čovjeka i uplašiti ;) , marko, marko, ma ne lipti ako te ugrize tako mala zmija :) , uglavnom su zmijski ugrizi bezopasni, jedina opasnost je kod ljudi koji imaju previše histamina, kod kojih imunitet radi ponekad prejako i koji su skloni alergijama, oni mogu razviti anafilaktičku reakciju ili šok na sastojke sline , međutim ako ne moraš na hitnu nakon uboda komarca ili obične buhe , onda nemaš straha :) , a s druge strane, uvijek možeš nositi kirurške rukavice, pa je malo vjerojatno da ako te i ugrize da će probiti kožu, iako sam ugriz i nije problem, mislim da je sama spoznaja da te gricnula i onaj trenutak, neugodniji od samog ugriza.
Uzmi zmiju, pročitaj po forumu kaj su dečki pisali, obzirom da taj lik tebi takve čudne informacije daje, mislim da je zmiji bolje kod nekoga tko će poslušati savjete od iskusne ekipe sa foruma i pružiti joj ono kaj joj treba.

I ja sam početnik , ali kaj god ne znaš, malo tu prolistaš i nađeš :) , skoro na sva pitanja koja ti padnu na pamet, odgovor je tu negdje :)
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #22 u: Srpanj 16, 2011, 13:43:49 poslijepodne »

Ludilo... Zamisli da završiš u bolnici od kraljevske zmije?! Čak i ako bi preživeo,
mislim da bi se posle toga obesio, jer ne bih mogao da živim sa tom sramotom...
Odoh da upozorim Vrbu, da ne nabavlje te beštije...  :D :D :D

Offline pero91

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #23 u: Srpanj 16, 2011, 13:49:50 poslijepodne »

Ludilo... Zamisli da završiš u bolnici od kraljevske zmije?! Čak i ako bi preživeo,
mislim da bi se posle toga obesio, jer ne bih mogao da živim sa tom sramotom...
Odoh da upozorim Vrbu, da ne nabavlje te beštije...  :D :D :D

:funny: :cekic po bulji:
Pero

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Srpanj 16, 2011, 14:04:51 poslijepodne »
Hahahah u sta se pretvorila ova tema...Konkretno kod kraljveske zmije ili uopste nema ranica ili su to mikro ranice koje se prakticno i ne vide. Nikakve anafilakse se nece dogoditi i ne postoje ljudi sa previse i premalo histamina, vec se histamin oslobadja pri alergiji. Tu ima jako puno da se pise i nije tema niti ovde niti ovog foruma. Ono sto sam ja napisao vazi za zmije koje imaju malo duze zube nego kraljevske, kao sto su ETB, ATB, morelie, constrictore i t.d.....A da krv lipti ili da nedaj boze dodje do iskrvarenja haha pa nije to hemofilija, niti sistemsko ubrizgavanje antikoagulansa, to je jednostavno isto kao sto komarac, krpelji ili pijavice (ima puno zivotinja) imaju u pljuvacku antikoagulante koje sprecavaju koagulaciju krvi na tom mestu. Kad prodje malo krvi i rupica-ranica se "pricosti", onda krv najnormalnije prestaje da curi jer koagulira, a ranica koja je toliko mala zarasta vec za 24 sata i ne znam sta tu nije jasno ili sta je tu cudno :) ! Hvala Bogu nisu to rane koje imaju precnik metka, nego su mikro ranice, koje izgledaju "strasno" jer prokrvare malo vise nego sto bi bilo uobicajeno. Zato na net mozete da vidite naizgled uzbudjujuce bas krvave ugrize, ali kad se to opere , prakticno ranice se ne vide, a vec sledeceg dana nema ni ranica.... Opet kazem ne vazi ovo za kraljevske.....