Srpanj 19, 2025, 00:09:25 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rast discusa i jos ponesto o njima...  (Posjeta: 4524 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Rast discusa
« Odgovori #25 u: Srpanj 08, 2011, 13:02:55 poslijepodne »
A ne, ne, uopće ne sumnjam u kvalitetu ribe. Dapače, vjerujem da su tip - top.  :up:
Pitam onako, čisto iz praktičnih razloga. Manja riba, manji akvarij. Ako bih se sluuuučajno odvažila pa ih stavila na mrijest.  ;)
No, o tom po tom. Još su maleni.

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #26 u: Srpanj 08, 2011, 14:07:37 poslijepodne »
A ne, ne, uopće ne sumnjam u kvalitetu ribe. Dapače, vjerujem da su tip - top.  :up:
Pitam onako, čisto iz praktičnih razloga. Manja riba, manji akvarij. Ako bih se sluuuučajno odvažila pa ih stavila na mrijest.  ;)
No, o tom po tom. Još su maleni.
ribe su iz 4 razlićitih legla neki su stariji neki mlađi sve je to normalno poslje če se svi izjednačit :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #27 u: Srpanj 08, 2011, 14:37:20 poslijepodne »
imas li kakvih slikica od svojih ljubimaca, da ih i mi vidimo?  ;)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Srpanj 08, 2011, 14:44:15 poslijepodne »
imas li kakvih slikica od svojih ljubimaca, da ih i mi vidimo?  ;)
mah.. slika je  zapravo dosta nekvalitetna jer je trebao biti samo zabilježen trenutak kad Sara hrani ribe, a ne za javno pokazivanje, ali eto, dok ne poslikam bolje...

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #29 u: Srpanj 08, 2011, 17:52:23 poslijepodne »
ma nema veze, bitno da se vidi.. prekrasni su, i vjerujem da uzivas s njima.. nadam se da cu i ja jednog dana prijeci na njih pa se i ja malo hvaliti kao i ti!  :D :P :P

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #30 u: Srpanj 08, 2011, 20:37:58 poslijepodne »
Čitala sam komentare od prije za botie i discuse i molila Boga da kod mene ipak ne bude tako jer iskreno, teško mi se od njih odvojiti.
I zaista, ne smetaju. Pod večer kad bi trebali dobiti klopu, izlaze iz skrovišta, plivaju sa diskusima i baš su si frendovi.  :D Negdje sam čitala da botie imaju običaj oponašati druge ribe pa su se priklonile discusima. :D
nediraj botije ,diskusi i oni se uvjek dobro slažu  :up:

kako možeš tvrditi   uvjek   ja sam imao u svim akvarijumima s diskusima botie  i svih sam se morao riješit  jer su diskusi samo sjedili u kutovima a botie divljale po akvariju   netvrdim da se nemogu slagat  neg narav botia je vesela   brzo plivaju   a diskusi su svakako ko  spomenici ili neko reće  statićne lopate   pa malo neki nagli pokret znaju se istraumirat da poćnu lupat od staklo prilikom bježanije   moje  mišljenje iz osobnog iskustva   ne botie s diskusima  a ko želi  nek stavi i pirane 
To ie tvrdnj iz vlastitog iskustva, a plašljivost diskusa je pojam zasebe kodmene se diskusi nikad neplaše makar udario po akvariju što ne preporučujem,poznajem čud tih diskusa jer su odmene ,a kao što vidim nakon par dana dolaska odmene jedu iz ruke :up:

prijatelju ovo za lupanje ti nevjerujem nikako  .. imaš ljepe diskuse i svaka ćast  al ovo sa botiom je  loš savjet jer ne samo da sarita ima diskuse s botiama koje su na sreću mirne i dobro se slažu al ta je vjerojatnoća  veoma mala  pa recimo neko će proćitat ovo i pogledat tvoje postove i biti uvjeren da si exspert i da mora da bude kako ti veliš  kad ono tamo u stvarnosti  98%  slučajeva bude katastrofa  sa ozlijeđenim i istraumiranim diskusima
a to što ti diskusi jedu iz ruke  ja sam svog operiso sam,  izvadio mu tumor velićine klikera  koji je imo rep od 3 cm  nakon dana  mi je jeo iz ruke  a imam  par več dvije god  koji kad se približim akvariju sakrije se iza onog ćunja toliko o ćudima iplašljivosti  neznaći ništa
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 08, 2011, 21:27:36 poslijepodne »
Evo par za Ceha  :D

i btw, Ceh, danas sam slučajno pri čišćenju opalila šlaufom po staklu, izvana. Čulo se i baš sam odmah bacila pogled na ribe, ništa. Nije da branim kolegu Penanga ili da tjeram vodu na svoj mlin, ali tak je. Usisavala sam dno akvarija, ma živce su mi pojeli, stalno su me za ruku grickali...
« Zadnja izmjena: Srpanj 08, 2011, 21:34:54 poslijepodne od sarita »

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #32 u: Srpanj 08, 2011, 21:51:52 poslijepodne »
Kod kolege "penang eruptiona" dolazi dosta ljudi po savjet posto je stvarno EXPERT i ja cesto navratim i ribe su naviknute na ljude i prolaske ispred akvarija,jer da ribe trzaju na svakog,vec ih kod kolege ne bi bilo zivih!

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #33 u: Srpanj 08, 2011, 22:58:50 poslijepodne »
Čitala sam komentare od prije za botie i discuse i molila Boga da kod mene ipak ne bude tako jer iskreno, teško mi se od njih odvojiti.
I zaista, ne smetaju. Pod večer kad bi trebali dobiti klopu, izlaze iz skrovišta, plivaju sa diskusima i baš su si frendovi.  :D Negdje sam čitala da botie imaju običaj oponašati druge ribe pa su se priklonile discusima. :D
nediraj botije ,diskusi i oni se uvjek dobro slažu  :up:

kako možeš tvrditi   uvjek   ja sam imao u svim akvarijumima s diskusima botie  i svih sam se morao riješit  jer su diskusi samo sjedili u kutovima a botie divljale po akvariju   netvrdim da se nemogu slagat  neg narav botia je vesela   brzo plivaju   a diskusi su svakako ko  spomenici ili neko reće  statićne lopate   pa malo neki nagli pokret znaju se istraumirat da poćnu lupat od staklo prilikom bježanije   moje  mišljenje iz osobnog iskustva   ne botie s diskusima  a ko želi  nek stavi i pirane 
To ie tvrdnj iz vlastitog iskustva, a plašljivost diskusa je pojam zasebe kodmene se diskusi nikad neplaše makar udario po akvariju što ne preporučujem,poznajem čud tih diskusa jer su odmene ,a kao što vidim nakon par dana dolaska odmene jedu iz ruke :up:

prijatelju ovo za lupanje ti nevjerujem nikako  .. imaš ljepe diskuse i svaka ćast  al ovo sa botiom je  loš savjet jer ne samo da sarita ima diskuse s botiama koje su na sreću mirne i dobro se slažu al ta je vjerojatnoća  veoma mala  pa recimo neko će proćitat ovo i pogledat tvoje postove i biti uvjeren da si exspert i da mora da bude kako ti veliš  kad ono tamo u stvarnosti  98%  slučajeva bude katastrofa  sa ozlijeđenim i istraumiranim diskusima
a to što ti diskusi jedu iz ruke  ja sam svog operiso sam,  izvadio mu tumor velićine klikera  koji je imo rep od 3 cm  nakon dana  mi je jeo iz ruke  a imam  par več dvije god  koji kad se približim akvariju sakrije se iza onog ćunja toliko o ćudima iplašljivosti  neznaći ništa
Nije mi namjera se prepucavat s nikim  volio bi da se možeš uvjerit ,kao što se uvijerio kolega kriks dok smo tvoj citat gledali demostriro sam prednjim pa lupio više puta po akvariju a ribe su došle tražit jesti.prije naseljavanja diskusa kod sarite provjerio sam šta ima od riba,znao sam da če sve biti :up: premda jedan dobar dio hrvatske akvaristike potječe odmene što direktnoh ili indirektno nakon 25 godina uzgajanja diskussa ču reči da samo nešto znam, nikada sve tako ni ne osporavam tvoje tvrdnje.prijateljski pozdrav :up:

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #34 u: Srpanj 08, 2011, 23:11:59 poslijepodne »
Bit će to lijepi lopatari kad narastu.
Malo prestatične ribe kad potpuno odrastu zato ih više ne držim.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Srpanj 09, 2011, 07:38:10 prijepodne »
penang  ovo je forum  ljudi govore svoje mišljenja  ako tebi moji komentari vode na prepucavanja  onda mi je stvarno žao  nimije bila namjera  ,sve je ok što si reko imaš ljepe diskuse  što sam uvjek tvrdio vidjevši slike istih ...tema je bila bvotie i diskusi  tvrdio si da mogu uvjek ja sam se upito kako to možeš tvrdit  jer ja citajući ukupno 30tak foruma dijlem svijeta sam postavio isto pitnje ćak i ankete  do danas 98%  je negativnih odgovora , jedini razlog ovom svemu je bio jer sam i sam imao iste botie ko sarita i morao se rješavat isti  pa sam malo istraživo ...  sarita diskusi u mojoj  trogodišnjoj  karijeri s njima su promjenjiljivi  ribe se kupuju na duže staze  pogotovo skupe , šopovima mnogo ljudi prolazi pa vidiš neobraćaju pažnju  naviknu se  takve sam i ja kupio , prošla godina dana   umene mirna kuća nema gostiju i tako  sad kad neko prodje blizu  oni se razbježe a jedan od njih pravo pred staklo i ćeka hranu ...niti sam ekspert niti imam mnogo iskustva  al negativnog iskustva ima tolkio da mogu diejlit sa svima na  forumu  i nažalost moje iskustvo sa botijima i diskusima je bilo tragićno   od icha   do smrti 90 eura skupog diskusa koji se zabio izmedju cijevi od filtera i stakla  preko noči ..
penang  još jednom preljepe diskuse imaš  nemam pojma ko si i koliko se baviš akvaristikom sve poštivam   al za diskuse i botie  po nekoj logici , pregledu drugi foruma ,osobnog iskustva savjeta iskusni i neiskusni akvarista  velika večina njih kaže  NE
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Srpanj 09, 2011, 09:47:14 prijepodne »
penang  ovo je forum  ljudi govore svoje mišljenja  ako tebi moji komentari vode na prepucavanja  onda mi je stvarno žao  nimije bila namjera  ,sve je ok što si reko imaš ljepe diskuse  što sam uvjek tvrdio vidjevši slike istih ...tema je bila bvotie i diskusi  tvrdio si da mogu uvjek ja sam se upito kako to možeš tvrdit  jer ja citajući ukupno 30tak foruma dijlem svijeta sam postavio isto pitnje ćak i ankete  do danas 98%  je negativnih odgovora , jedini razlog ovom svemu je bio jer sam i sam imao iste botie ko sarita i morao se rješavat isti  pa sam malo istraživo ...  sarita diskusi u mojoj  trogodišnjoj  karijeri s njima su promjenjiljivi  ribe se kupuju na duže staze  pogotovo skupe , šopovima mnogo ljudi prolazi pa vidiš neobraćaju pažnju  naviknu se  takve sam i ja kupio , prošla godina dana   umene mirna kuća nema gostiju i tako  sad kad neko prodje blizu  oni se razbježe a jedan od njih pravo pred staklo i ćeka hranu ...niti sam ekspert niti imam mnogo iskustva  al negativnog iskustva ima tolkio da mogu diejlit sa svima na  forumu  i nažalost moje iskustvo sa botijima i diskusima je bilo tragićno   od icha   do smrti 90 eura skupog diskusa koji se zabio izmedju cijevi od filtera i stakla  preko noči ..
penang  još jednom preljepe diskuse imaš  nemam pojma ko si i koliko se baviš akvaristikom sve poštivam   al za diskuse i botie  po nekoj logici , pregledu drugi foruma ,osobnog iskustva savjeta iskusni i neiskusni akvarista  velika večina njih kaže  NE

Prijatelju ; očito se ne razumijemo ,ja ču reći isto ne ,s diskusima ništa najbolje ,ali u slučajevima ukrasnog akvarija da ,s mojim iskustvom najnepoželjnija riba s diskusima je gibiceps -(ne plekostomus ) s njima sam imao dosta problema,digneš se ujutro a diskusi kao da si šmirglo cjelu noč ja tvrdim sve iz vlastitog iskustva koje nije malo ako nešto imam to je iskustvo! molio bi te jedno pitanje ,pošto je forum ,dali diskus i skalar zajedno????

Offline ceh

• Punopravni član
Odg: Rast discusa i jos ponesto o njima...
« Odgovori #37 u: Srpanj 09, 2011, 17:58:48 poslijepodne »
moje iskustvo je 3 godine  ne hvalim se nekim uspjesima  jer ih neuspjevam nikako izmnožit   l brojeve  somove  koje držim  sa diskusima pa i gibbicepse  uspješno množim
skalari sa  diskusima  ja bi rekao  DA  iako mnogi tvrde  ne  al sam osobno vidio u farmi standker  diskusa  u njemaćkoj di ih drže zajedno  tebi nebi trebo naglašavat  ko je standker  jer vjerujem da znaš
nikad skalare nisma držo niti imam namjeru  ovde niej prepucavanje o iskustvu  ili pokušaj omaložavanja ,ja ovde pokušavam da upozorim kolegu akvarista omogućim problemima  al pošto osjećam da će me sad poćet razapinjat na križ pošto se neslažem  s jednim  iskusnijim akvaristom isto tako iz prijašnji iskustava  za mene je ovaj razgovor završen , bez ljutnje i uvrede  ja još uvjek vjerujem da je loš savejt nekom savjetovat da drži botie i diskuse

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Srpanj 09, 2011, 19:30:54 poslijepodne »
Ajde dečki, malo pozitive!  :) Nećemo se zbog riba uzrujavati.

Ceh, ja u svakom slučaju pamtim što si rekao i naravno da se situacija s botiama i discusima može promjeniti, ali sve dok je ovako kako je, ostaju tu. I ne vidim razloga ne vjerovati kolegi Penangu samo zato jer su tvoja iskustva drugačija.
Eto, čim uhvatim malo vremena snimit ću filmić gdje kuckam po akvariju, gdje brišem staklo i špricam s pjenom... Slika vrijedi 1000 riječi zar ne?  ;)

Skalari... s mojima bivšima sigurno ne bi išli, ma dam se kladiti u ne znam koju lovu. Dok, recimo, Pandorica ima skalare s kojima bi vjerovatno i išli. To govorim samo o modelu njihovog ponašanja. Sve je to od slučaja do slučaja, a skalari su se meni pokazali vrlo interesnatne, ali čudljive ribe.
O parazitu (ili što već) koje skalari imaju, a mogli bi naškoditi discusu neću govoriti jer bih bezveze bubala.

:victory:

Offline krix

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #39 u: Srpanj 09, 2011, 20:52:55 poslijepodne »
Moram potvrditi jer sam sinoć bio kod Penanga. Kad je je vidio Cehov komentar, Penang je išao od akvarija do akvarija i lupkao po njima, a ribe su dolazile na ruku kao da će ih hraniti.

Ne mogu shvatit kako svaka razlika u mišljenjima ode u prepucavanje.

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #40 u: Srpanj 09, 2011, 22:04:58 poslijepodne »
Forum i služe da ljudi diskutiraju o pojedinim temama i iskustvima no nema smisla svađati se!Svako ima svoja iskustva i svaki akvarij je priča za sebe!Recimo meni je prekjučer ancitrus napao diskusa kao manit.Tome se nikad nebi nadao..No botie sam recimo godinama držao s diskusima i nikad problema!
Trogir Dalmacija

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #41 u: Srpanj 09, 2011, 22:39:42 poslijepodne »
Forum i služe da ljudi diskutiraju o pojedinim temama i iskustvima no nema smisla svađati se!Svako ima svoja iskustva i svaki akvarij je priča za sebe!Recimo meni je prekjučer ancitrus napao diskusa kao manit.Tome se nikad nebi nadao..No botie sam recimo godinama držao s diskusima i nikad problema!
Ovo potpisujem kao kuca veliko :up:

Offline dubravec mario

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #42 u: Srpanj 12, 2011, 19:38:48 poslijepodne »
svi mi koji imamo to zadovoljstvo da u vlastitim akvarijima udomljujemo discuse imali smo priliku saznati sto je tim ribama neophodno da bi se dobro osjecale,dobro jele i dobro rasle. ako su svi uvjeti,ili barem vecina ispunjeni,lako ih je uzgajati.ako nesto nije u redu nazalost cesto prestanu jesti...i to onda postane nas veliki zajednicki problem. suzivot discusa i scalara sigurno nije problem ako im obezbijedite ovakve uvjete...http://www.youtube.com/watch?v=UQw_w4H3e98&feature=autoplay&list=UL2vSSeiQhZ1o&index=13&playnext=1

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Kolovoz 15, 2011, 11:30:17 prijepodne »
Malo izvješće o mojim mališanima  ;)
Jedan je nažalost otputovao u vječna lovišta, ostala su sedmorica veličanstvenih, moje velike ljubavi...
Zaista su posebni i možda umišljam, ali... Dok sam bila na moru šogorica je vodila brigu o njima i sve je bilo besprijekorno (hvala joj na tome). Ali javljala mi je da su malo sramežljivi, da jedu u dvije grupe (prvo bi jedni, pa tek onda drugi dolazili na ruku), da se jedan skriva pomalo...  :o
Nakon dva tjedna mog odsustva sam primjetila da se jedan zaista odvojio i bi - ne bi jeo. Kad sam ih počela hraniti, svi su odjednom počeli dolaziti na ruku jer ih tako hranim, svih sedam.  :heart: Plus jedna mlada botia koja je umislila da je njihova vrsta. "Ludača" stalno s njima jede.  :D

Offline bura2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #44 u: Kolovoz 15, 2011, 12:36:25 poslijepodne »
jel ova zadnja slika nova?
na slici mi izgledju iste veličine kao i prije mjesec dana

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Kolovoz 15, 2011, 13:18:54 poslijepodne »
Nova je. Imam jednog koji je dosta sitan, ali normalno jede. Ostali rastu, ali dosta sporo.
Diskusi brzo rastu? Koliki su sad oni tvoji?

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #46 u: Kolovoz 15, 2011, 13:40:12 poslijepodne »
Moraš ih pojačano hraniti , 4-5 puta na dan, inače zakržljaju i sporo rastu....u mjesec dana trebala im se uduplati veličina.

Offline bura2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #47 u: Kolovoz 15, 2011, 13:50:51 poslijepodne »
moji sad imaju oko 9 cm
hranim ih 5-6 puta na dan po malo
evo i nove slike

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #48 u: Kolovoz 15, 2011, 13:57:10 poslijepodne »
@bura2
prekrasne ribe, koja vrsta?

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Kolovoz 15, 2011, 13:59:22 poslijepodne »
5-6 puta? I da hocu, nemam kad.
Inace, predivni su ti. :up:
Sad sam u bedu, nisam ih valjda upropastila? Jos su jako mladi, stignem popraviti stvar?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 15, 2011, 14:04:09 poslijepodne od sarita »