Srpanj 19, 2025, 11:20:29 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rast discusa i jos ponesto o njima...  (Posjeta: 4557 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Rast discusa i jos ponesto o njima...
« u: Srpanj 05, 2011, 12:06:24 poslijepodne »
Imam 8 discusa. Kod mene su oko 2,5 tj. Došli su mali, ne znam reći koliko cm (penang?  :-[ ). Neki od njih, usudila bih se reći, su se skoro poduplali rastom, a imam jednog, dva što su baš malecki... I pratim ih kako papaju, ništa mi nije čudno i neobično. Čak štoviše, svi idu na ruku (kad ih ja hranim, iz ruke mi jedu). Ne razumijem zašto je tome tako, ako tko može savjetom, iskustvom svojim pomoći.

Papaju goveđi mix i Tetra prima granule, ali češće mix.

Od drugih riba imam nešto malo tetri (neonke, udovice, serpe) i moje veličanstvene botie macracanthe  :heart: (3 velike oko 10cm i jedna manja). Nitko nikog ne tlači, ne plaši, idila nakon skalara, nema stresa što se toga tiče.
 :question:

zahvaljujem  :)
« Zadnja izmjena: Srpanj 09, 2011, 13:21:30 poslijepodne od sarita »

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: Rast discusa
« Odgovori #1 u: Srpanj 05, 2011, 12:12:54 poslijepodne »
Imam 8 discusa. Kod mene su oko 2,5 tj. Došli su mali, ne znam reći koliko cm (penang?  :-[ ). Neki od njih, usudila bih se reći, su se skoro poduplali rastom, a imam jednog, dva što su baš malecki... I pratim ih kako papaju, ništa mi nije čudno i neobično. Čak štoviše, svi idu na ruku (kad ih ja hranim, iz ruke mi jedu). Ne razumijem zašto je tome tako, ako tko može savjetom, iskustvom svojim pomoći.

Papaju goveđi mix i Tetra prima granule, ali češće mix.

Od drugih riba imam nešto malo tetri (neonke, udovice, serpe) i moje veličanstvene botie macracanthe  :heart: (3 velike oko 10cm i jedna manja). Nitko nikog ne tlači, ne plaši, idila nakon skalara, nema stresa što se toga tiče.
 :question:

zahvaljujem  :)
to je normalno kod diskusa i ostalih ciklida da jedan-dva ostanu manja!Oni sami sebi postave hijararhiju!

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2011, 12:25:19 poslijepodne »
Fjuuuu! Već sam pomislila da nešto krivo radim... Jedino što mi je žao, što su ti baš lijepi, crvenkasti... red melon mislim da je. Nikako da ih naučim prepoznati.  :clown:

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Srpanj 05, 2011, 13:04:31 poslijepodne »
Nema šanse da ti svi jednako napreduju! Po tome što ti iz ruke jedu,vidi se da im je"grozno" kod tebe!
Hrani ih na 2mjesta,tako da ovi veći ne gnjave miće dok jedu i uživaj! Dobrodošla među lopatovlasnike!

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 05, 2011, 13:16:50 poslijepodne »
Ima klopice dosta za sve, ne štedim. Ali onda bome i čistim... ;) Super, su super! I te botie s njima. Poludjele su totalno, ali u pozitivnom smislu. I one mi sad idu na ruku. Jučer sam ih mogla dotaknuti.  :P  Dali  je to zbog goveđeg mixa ili čisto zato jer se sad ribe zbog discusa češće hrane pa im je banja, ne znam. One sretne, ja sretna. Muž isto onda sretan.  :D

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 05, 2011, 13:28:29 poslijepodne »
Koliko ih puta hraniš? Nemoj pretjerivati,iako su i žderonje i seronje,dosta toga razbacaju,voda se kvari

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 05, 2011, 13:32:39 poslijepodne »
Za sad ih hranim 3 puta dnevno.

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #7 u: Srpanj 05, 2011, 15:11:34 poslijepodne »
Super da si nabavila diskuse!
Samo strpljivo sa njima  :up:
meni moji dosta sporo rastu,ali su zdravi i živahni i to mi je najbitnije, jel sam prošao torturu hexamite  :(
voda obogaćena kisikom i sa niskim nitratima također pogoduje bržem rastu diskusa,tako sam barem čitao, uvjerit se nisam stigao jel sam i ja sam početnik sa diskusima...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 05, 2011, 15:19:39 poslijepodne »
A eto nabrzinu su mi se dogodili...  :heart:
Zapravo me bilo strah nabavljati ih zbog razno raznih tekstova o njima... Meni su se već sad pokazali drugačijima. Nisu uopće strašljivi, akvarij mi je na mjestu gdje se dosta puta dnevno prolazi, klinci su tu... Ma kakvi, ništa, dapače, dolaze kad primjete koga.

Nitrati? Iskreno, neću ih mjeriti. Ma bilo što mjeriti. Držim se svojeg ritma i kako Bog da. A i prošla sam školicu provjerenog uzgajivača. ;)

Kao, nije me strah za njih, a ne dodajem ni co2 ni gnojiva od kad ih imam. :D

Offline Kwan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #9 u: Srpanj 05, 2011, 20:45:50 poslijepodne »
ma i ja se držim rutine i što jednostavnije to bolje   :up:

ovo za nitrate sam na simplydiscus našao,nadao sam se da će se i neko iskusniji od naših  javiti pa da prokomentira  ;)

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Srpanj 05, 2011, 21:01:53 poslijepodne »
ako slobodno primjetim,vidim da imaš i udovice s njima,pretpostavljam da si mislila na black tetre pod udovice.one se dosta agresivno hrane,skoro pa ko piranhe.ja sma ih imao sa skalarima i uspjele su natjerat skalare da se hrane postrance i jedan mi je zakržlji i na kraju je i uginuo jer sam prekasno shvatio u čem je fora.black tetre sam odma odstranio i manji akvarij.da ti problem ne stvaraju te tetre,obrati pozornost na ponašanje njih i diskusa dok hraniš ribe,misli posebno ovu dvojicu manjih

Offline krix

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #11 u: Srpanj 06, 2011, 21:41:44 poslijepodne »
Slaže se s kolegom Carper-zg i još bih dodao da i botie mogu predstavljati problem. Botie su noćne "ptice" :) i dosta ometaju diskuse tijekom noći. Ljudi ih često trpaju zajedno zbog odgovarajuće temperature (i ja sam nekad davno), ali ne bih nikakko preporučio. Mada su mi iza diskusa najdraže ribe.

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #12 u: Srpanj 06, 2011, 22:07:48 poslijepodne »
A eto nabrzinu su mi se dogodili...  :heart:
Zapravo me bilo strah nabavljati ih zbog razno raznih tekstova o njima... Meni su se već sad pokazali drugačijima. Nisu uopće strašljivi, akvarij mi je na mjestu gdje se dosta puta dnevno prolazi, klinci su tu... Ma kakvi, ništa, dapače, dolaze kad primjete koga.

Nitrati? Iskreno, neću ih mjeriti. Ma bilo što mjeriti. Držim se svojeg ritma i kako Bog da. A i prošla sam školicu provjerenog uzgajivača. ;)

Kao, nije me strah za njih, a ne dodajem ni co2 ni gnojiva od kad ih imam. :D
nahrani ništa nediraj slobodno stavljaj stvari kao i prije  :heartbr:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #13 u: Srpanj 07, 2011, 07:43:50 prijepodne »
rješavaj se botia   one  znaju  poludit (frenzy,stampedo)  pa istarumuraju sve po  akvariju , ja sa diskusima držim   samo ribe dna   somove
plus  nisu iz istog biotopa
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 07, 2011, 08:09:56 prijepodne »
Ne ću se botia rješavati jer ne stvaraju probleme. Pratim, po noći imam moon light pa vidim da nema frke bar zasad.
A to što nisu iz istog biotopa, ah... što sad...Predrage su mi i prelijepe debeljuce moje...

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #15 u: Srpanj 07, 2011, 08:15:09 prijepodne »
ja sam imao botie,kad se najedu samo spavaju :D

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #16 u: Srpanj 07, 2011, 15:10:16 poslijepodne »
Botie sam držao godinama s diskusima pa nikad ništa :up:.Ajde bogati pa nisu oni tolika gospoda ;).I L-brojevi i platydorasi su nočne ribe pa se drže s diskusima :up:
Trogir Dalmacija

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 07, 2011, 15:15:30 poslijepodne »
Čitala sam komentare od prije za botie i discuse i molila Boga da kod mene ipak ne bude tako jer iskreno, teško mi se od njih odvojiti.
I zaista, ne smetaju. Pod večer kad bi trebali dobiti klopu, izlaze iz skrovišta, plivaju sa diskusima i baš su si frendovi.  :D Negdje sam čitala da botie imaju običaj oponašati druge ribe pa su se priklonile discusima. :D

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 07, 2011, 23:17:30 poslijepodne »
Čitala sam komentare od prije za botie i discuse i molila Boga da kod mene ipak ne bude tako jer iskreno, teško mi se od njih odvojiti.
I zaista, ne smetaju. Pod večer kad bi trebali dobiti klopu, izlaze iz skrovišta, plivaju sa diskusima i baš su si frendovi.  :D Negdje sam čitala da botie imaju običaj oponašati druge ribe pa su se priklonile discusima. :D
nediraj botije ,diskusi i oni se uvjek dobro slažu  :up:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #19 u: Srpanj 08, 2011, 07:51:53 prijepodne »

kako možeš tvrditi   uvjek   ja sam imao u svim akvarijumima s diskusima botie  i svih sam se morao riješit  jer su diskusi samo sjedili u kutovima a botie divljale po akvariju   netvrdim da se nemogu slagat  neg narav botia je vesela   brzo plivaju   a diskusi su svakako ko  spomenici ili neko reće  statićne lopate   pa malo neki nagli pokret znaju se istraumirat da poćnu lupat od staklo prilikom bježanije   moje  mišljenje iz osobnog iskustva   ne botie s diskusima  a ko želi  nek stavi i pirane 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 08, 2011, 10:21:55 prijepodne »

kako možeš tvrditi   uvjek   ja sam imao u svim akvarijumima s diskusima botie  i svih sam se morao riješit  jer su diskusi samo sjedili u kutovima a botie divljale po akvariju   netvrdim da se nemogu slagat  neg narav botia je vesela   brzo plivaju   a diskusi su svakako ko  spomenici ili neko reće  statićne lopate   pa malo neki nagli pokret znaju se istraumirat da poćnu lupat od staklo prilikom bježanije   moje  mišljenje iz osobnog iskustva   ne botie s diskusima  a ko želi  nek stavi i pirane 
To ie tvrdnj iz vlastitog iskustva, a plašljivost diskusa je pojam zasebe kodmene se diskusi nikad neplaše makar udario po akvariju što ne preporučujem,poznajem čud tih diskusa jer su odmene ,a kao što vidim nakon par dana dolaska odmene jedu iz ruke :up:

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 08, 2011, 10:42:54 prijepodne »
Zaista, ali zaista se ničeg ne boje.  :up: Čak ih mogu i prstom podragati kad idu jesti, ma savršeni su!

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Srpanj 08, 2011, 11:23:44 prijepodne »
Jesi razmišljala o promjeni karijere? :D :D :D
Krotiteljica "divljih zveri" a i šire!

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Srpanj 08, 2011, 11:51:58 prijepodne »
Takvi discusi koji ostanu manji nije dobro stavljati na mrijest, utječe na potomke? Razumijete što me zanima? Dali su malci manje kvalitetni od para koji je ostao manji od ovih većih?

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #24 u: Srpanj 08, 2011, 12:47:34 poslijepodne »
sarita , nemoj se ništa sikirat ako imaš neke manje a neke veće to ti je normalno, to su ti odlični diskusi jer ih osobno poznajem , samo moraš znati da su zenke u 90% slućajeva manje a također su lijepe , najbitnije da uzimaju svu vrstu hrane i da jedu , da su živahni u akvariju , dokle god oni jedu nista nediraj i uzivaj.
Pozdrav iz Osijeka... :)