Nije mi bas jasno kako voda moze biti pretvrda i istovremeno prekisela, to bas neide jedno sa drugim. Sta ti smatras pod pretvrda i prekisela. Koje imas parametre, odnosno koje si imao. Kako si istretirao vodu.
Tvrdoca i Ph su najmanje utjecali na alge, drugi paramatri su puno puno vazniji.
Ovako, ne tvrdim da nisam pogriješio, ipak sam početnik što se toga tiče. Ali...
Po testeru je pH bila ispod 6,4, a GH preko 16. Za ovo drugo sam siguran jer sve one bijele fleke koje su se formirale na staklu, filteru i ostalom je bio kamenac, odnosno fina bijela prašina koju sam počistio kad sam ispraznio akvarij. NO2 je bio zanemariv, NO3 oko 25. E sad, kako je to moguće i koji su međuodnosi zbilja ne znam (nikad nisam volio kemiju

). Napominjem da sam bio 20ak dana na moru, akvarij nije bio nastanjen osim hrpom biljaka. U tom periodu voda nije mijenjana i ne znam kakvi su se kemijski procesi izdogađali. Ali činjenica je da je bilo puno biljnog otpada, algi (najviše smeđe) i sve skupa nije dobro izgledalo.
Od sređivanja akvarija je prošlo 8 dana i trenutno stanje je odlično. Naselio sam ribe, fotoperiod sam razlomio s 2,5 sata pauze (tu preporuku sam pročitao negdje na forumu). Alge se ne pojavljuju, one zaostale po biljkama su gotovo u potpunosti nestale, odnosno puževi ih smazali. Ribe živahne i vesele, ja također