Studeni 08, 2025, 23:20:46 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Miniflotor?  (Posjeta: 3793 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Che*

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Miniflotor?
« u: Srpanj 03, 2011, 18:27:10 poslijepodne »
Miniflotor...

Bilo bi super ako ga netko posjeduje pa da mi pokusa odgovoriti na ova pitanja.

Brojka 1 na slici .. Da li se ovaj dio dolje moze skinuti?

Brojka 2 na slici...  navodno je visina miniflotora cca 45cm i ako se ovaj donji dio moze skinuti, skratio bih ga za 5-7 cm . Rio 125 je visine 47 i jos su lampe gore ...

Brojka 3 na slici..  Ako ga netko ima, bilo bi super kad bi mi izjmerio tocno sirinu i visinu posude.

Ostalo sam saznao/kupio !

hvala
« Zadnja izmjena: Srpanj 05, 2011, 13:58:54 poslijepodne od Che* »

Offline Che*

• Punopravni član
Odg: Miniflotor?
« Odgovori #1 u: Srpanj 07, 2011, 09:48:43 prijepodne »
Ako mi netko moze samo reci gdje ga mogu kupiti, bilo bi mi dovoljno...  -? Nasao sam na par mjesta ali ne salju, trgovina u Zg-u mi ne odgovara...

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2011, 10:07:22 prijepodne »
Reci mi samo zašto te zanima baš miniflotor .... ne vidim od njega baš neke velike koristi!

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 07, 2011, 10:53:43 prijepodne »
...zato sto moram spavati kraj njega  :/

I koliko sam upućen jedini je ''kvalitetniji'' air stone skimmer kojem mogu prigusiti pumpu za zrak za razliku od klasicnih skimmera koji daju neku odredjenu razinu buke.. (tu pricam o meni cjenovno prihvatljivim rjesenjima).

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #4 u: Srpanj 07, 2011, 14:32:55 poslijepodne »
Bilo ga je u Belugu. Ako nemaju više onda ebay.

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 07, 2011, 18:48:07 poslijepodne »
bit ce krajem devetog mjeseca...

budem smislio nekaj. na ebayu ga nema. samo neke cudne kopije....

Offline Strippy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #6 u: Srpanj 07, 2011, 19:20:16 poslijepodne »
a da razmislis o kakvom kvalitetnijem rjesenju? od ovog skimera neces imati neke velike koristi...
Split / Hrvatska

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #7 u: Srpanj 07, 2011, 20:28:25 poslijepodne »
Imam lagano pitanje.Šta fali ovom kinezu, kupljenom kod nas za 80 kuna.Drveni raspršivač nije mjenjan 8 mj. još dobro pjeni i ovoliko smeđe vodice nakupi za dva dana.Naravno bešuman je.Nije za zahtjevne organizme i grdosije od akvarija,ali kako "razmnožiti" morske akvariste, ako svi moraju imati najskuplju i najbolju opremu ?

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 07, 2011, 20:52:10 poslijepodne »
pricaj gdje si ga kupio i koliko litara imas... :)

Naravno da razmisljam o necemu boljem ali dok se to izrealizira, mislim da ce nesto poput kineza iznad biti od pomoci...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #9 u: Srpanj 07, 2011, 21:50:47 poslijepodne »

Ja ću samo reći, bolje ikakav skimmer nego nikakav.

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #10 u: Srpanj 07, 2011, 23:38:06 poslijepodne »
pricaj gdje si ga kupio i koliko litara imas... :)
 Naravno da razmisljam o necemu boljem ali dok se to izrealizira, mislim da ce nesto poput kineza iznad biti od pomoci...
Da nebi bilo reklamiranje javim na PP.Tamo sam kupio i POWERHEAD 301 ova koja se vidi na "Čistač mulja" Na kutiji i na samoj pumpici piše da je proizvedena u Njemačkoj,a kupljena u dućanu koji prodaje samo kinesku robu i košta dvostruko manje nego u Njemačkoj.Sad ti vjeruj markama.
Naravno da s vremenom treba ići na sve bolju opremu.To da je skupo kupovati jeftino, nekad je, nekad nije.Najskuplje je utuć lovu i odustati.

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 08, 2011, 01:25:07 prijepodne »
Dobio sam u PM-u i budem pokusao sa ovim i mjerit cu parametre... Ako ne uspije, nije mi zao...Ako uspije , presretan !!! Dobio sam tih skimmer koji sluzi svrsi.  :)

Hvala Kolega penzic na informaciji :)

Offline ZorK

• Punopravni član
  • Condylactis aurantiaca
« Odgovori #12 u: Srpanj 08, 2011, 22:56:01 poslijepodne »
Drveni raspršivač nije mjenjan 8 mj. još dobro pjeni i ovoliko smeđe vodice nakupi za dva dana.Naravno bešuman je.Nije za zahtjevne organizme i grdosije od akvarija,ali kako "razmnožiti" morske akvariste, ako svi moraju imati najskuplju i najbolju opremu ?

Poštovani kolega - moj “ispisniče”, verujem da ne bi bilo loše za vaš akvarij da ova “smeđa vodica” još odvratnije izgleda! Imam dosta iskustva sa skimerima sa raspršivačima. Koristio sam ovakvu opremu od samog početka bavljenja ovim hobijem, a u to davno vreme modeli zasnovani na drugim principima koji bi bili  dostupni prosečnom akvaristi nisu praktično ni postojali!  Prednost ovakvih skimera je ta što nema nikakvog ili bar ne značajnog dodatnog zagrevanja vode u akvariju i što se problem preterane buke, ukoliko postoji, može relativno lako rešiti. Ja sam pumpe za vazduh koje su opsluživale skimere skoro uvek izmeštao iz prostorije u kojoj su se akvariji nalazili. Recimo, u plakar na terasi! Sprovođenje tanjih plastičnih cevi za dovod vazduha dužine nekoliko metara ne predstavlja veliki problem, a takvo rešenje ne utiče primetno na rad skimera. Skimeri sa raspršivačima mogu biti prilično efikasni, naročito ukoliko se posebno obezbedi tok vode u suprotnom smeru u odnosu na kretanje vazdušnih mehurića (npr. dodavanjem pumpice za vodu). Da bi se postigao zadovoljavajući rezultat potrebno je da: a) cev skimera ima relativno veliku zapreminu - preporučujem prečnik cevi od oko 100mm. Ovakav skimer možete verovatno danas obezbediti samo u DIY varijanti - sumnjam da takvi još postoje u ponudi, i b) da zapremina vazduha koja se u cev ubacuje u jedinici vremena bude uvek odgovarajuća (snažna pumpa za vazduh koja je redovno remontovana da bi bila u „top formi“ -  čišćenje i zamena membrana i ventila, kao  i obavezno korišćenje dva raspršivača ukoliko je cev skimera široka!). Takođe, u vezi sa ovim drugim preporučujem da se vrši redovna izmena raspršivača - na nekoliko sedmica. Ovo ne znači da uklonjeni raspršivač treba uvek baciti, već da treba imati bar dva na raspolaganju i vršti njihove redovne zamene dok god traju – daju dovoljno sitne mehuriće vazduha. Naime, tokom neprekidnog „boravka“ raspršivača u vodi obično dolazi do značajnog povećanja otpora koji ovaj pruža toku vazduha (razmnožavanje bakterija i mikroalgi, eventualno bubrenje drveta?), pa se primetno smanjuje količina vazduha koja se u skimer ubacuje - što naravno nije dobro.  Mišljenja sam da to što efikasnost „raznih miniflotora“ obično ne zadovoljava nije prevashodno posledica principa na kojem se zasniva njihov rad već njihove nedovoljne veličine i neodgovarajućeg održavanja! Tako, mislim da pri izboru ovakvog skimera prednost treba dati veličini u odnosu na brendiranost! Na kraju, ipak bih vas podsetio na dobro poznatu činjenicu da je razvoj ove opreme za morski akvarij išao u drugom pravcu – što naravno nije bilo bez valjanih razloga. Srdačan pozdrav.  
« Zadnja izmjena: Srpanj 09, 2011, 14:57:31 poslijepodne od ZorK »

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 20, 2011, 10:45:29 prijepodne »
..proucavajuci po netu dolazim do jednog pitanja...  Ako primjerice kolega 'penzic' ima skimer ove vrste i ako su mu nitrati na 0 zasto mislite da on nije zadovoljavajuc skimmer?

Ne da mi se vise citati , citam danima da bih dosao do nekog zakljucka.. :)  Ako recimo jedan miniflotor  ili bilo kaj slicnoga na airstone radi svoj posao i ako je razina nitrata na 0 zasto se ne savjetuje njegova kupnja? Bar za moju verziju od 120l? 

Pogledao sam ove kineske i dimenzije su odlicne, stavio bih u dva kuta , znaci dva komada i trebam misljenje?  Kolega penzic ima 1 komad na akvarij slicnih dimenzija kao ja i 8 ribica koliko sam shvatio nutra.. i sve sljaka. S tim da bih se zadrzao na mekim koraljima... i par ribica.

misljenje?

Offline ZorK

• Punopravni član
  • Condylactis aurantiaca
« Odgovori #14 u: Srpanj 20, 2011, 21:45:05 poslijepodne »
Iskustvo mi je da brižljivo i inteligento održavanje morskog akvarija može u značajnoj meri da kompenzuje slabosti opreme koja se koristi. Verujem da se “tu negde kriju uzroci”  dobrih iskustava kolege Penzica koje pominjete. Činjenica je, međutim, da je  nerealno očekivati postizanje vrhunskih rezultata u morskoj akvaristici bez značajnog ulaganja u opremu.

To da li će rad nekog skimera biti zadovoljavajući ne zavisi naravno samo od vrste uredjaja i staranja o njegovom radu, već i od opterećenja akvarija, efikasnosti postupaka hranjenja organizama i održavanja higijene akvarija, ali i od toga koliko su u pogledu kvaliteta vode zahtevni organizmi koje nameravate u njemu da držite. Tako, Che*, nije baš jednostavno ukratko odgovoriti - "sa da ili ne” na Vaše poslednje pitanje. Možete aktivirati samo jedan miniflotor, ali se starajte da ovaj sve vreme pruža svoj maksimum, ne prenatrpavajte svoj akvarij i birajte manje zahtevne organizme, hranite stanovnike sa  “apotekarskom preciznošću”, uklanjajte redovno sav vidljivi otpad iz sistema, uvek izbacujte umiruće organizme na vreme iz akvarija – nemojte nipošto dopustiti da se u njemu raspadaju, vršite češto parcijane zamene vode i moguće je da ćete biti zadovoljni rezultatima. Ako ne bude tako – ipak je neohodno  “pojačanje”.

I još nešto. Mislim da se uspešnost morskog akvarija ne može ocenjivati prema rezultatima testiranja pojedinih parametara vode. Bilo bi dobro da je tako…Testiranje vode je potrebno, ali ipak ovaj zaključak treba donosti prevashodno na osnovu: dužine života stanovnika u akvariju, njihovog stanja - izgleda, brzine rasta, tempa razmnožavanja, itd.

Pozdrav i sa srećom!
« Zadnja izmjena: Srpanj 21, 2011, 11:06:39 prijepodne od ZorK »

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 21, 2011, 02:03:45 prijepodne »
Hvala ZorK... Svjestan sam da je puno cimbenika u igri ali moj jedini i i primarni razlog je sto spavam do akvarija i zelim pokusati sa airstone skimmerom pa ako ne ide, onda cu napraviti veca ulaganja da bude sto tisi. Sumnjivo mi je sto su ti skimmeri deklarirani na cca 200-250 litara stoga vjerujem da mogu obavljati sasvim solidan posao na 125. ali znat cu kroz tjedan dana kad sve startam i vidim kak ce se ponasati cijeli sustav. RO uredjaj je tu,soli ima na kilograme :) iskustva u hranjenju nemam nikakvog ali vjerujem da se i to nauci kroz neki kratki ciklus ponavljanja....

Offline Morska ergela

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #16 u: Kolovoz 18, 2011, 08:48:47 prijepodne »
Pozdrav !
 Trebaš još  Mini Flotor ? Imam još jedan u "skladište "... i  je  već neki cm  kraće....ako  da javi ...

Andreas
Zdravo i bok
Andreas

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Kolovoz 31, 2011, 11:25:05 prijepodne »
Hvala puno ali kupio sam Deltec 600 i sto se tice skimmera miran sam sljedecih xx godina :)

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
« Odgovori #18 u: Kolovoz 31, 2011, 13:07:47 poslijepodne »
Samo se hvali :) a mi ostali nek patimo :)

Offline Che*

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Kolovoz 31, 2011, 15:05:13 poslijepodne »
kupi si miniflotor i budi sretan :) hahahhahah.  Evo dijelit cemo ga ... ti skimmaj parnim a ja cu neparnim danima :)