Srpanj 18, 2025, 23:49:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: I u istarskoj vodi Diskusi hoće!  (Posjeta: 6830 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krco

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: I u istarskoj vodi Diskusi hoće!
« Odgovori #25 u: Srpanj 13, 2011, 09:07:17 prijepodne »
Penang, ova crvena "mužjak" ti je nadam se poznata  ;)

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #26 u: Srpanj 13, 2011, 09:46:22 prijepodne »
Penang, ova crvena "mužjak" ti je nadam se poznata  ;)
Da plodnost potjeće iz slavonije  :up:svaka čast :zagrljaj:

Offline dubravec mario

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Srpanj 14, 2011, 23:04:27 poslijepodne »
bravo krco,bas ih lijepo cuvaju,jesu li se izmrestili u pentagonu ili u posebnom akvariju za mrest?

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Srpanj 15, 2011, 10:02:32 prijepodne »
bravo krco,bas ih lijepo cuvaju,jesu li se izmrestili u pentagonu ili u posebnom akvariju za mrest?

pa bilo je par pokušaja u pentagonu, kad sam ih pustio da treniraju, a onda sam ih prebacio u mrijesni akvarij i tamo je uspjelo. Ipak je potreban mir od sustanara u zajedničkom akvariju.
« Zadnja izmjena: Srpanj 15, 2011, 17:34:04 poslijepodne od krco »

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Srpanj 15, 2011, 17:38:20 poslijepodne »
evo mali filmski update

nažalost primijetio sam da su juer i danas neki malci počeli padati; par sam našao na spužvi usisa a par na podu. Jedan je jučer plivao po površini. Jutros sam našao još dva krepana.

Nešto se dešava al ne znam šta. Sve je počelo kad sam počeo hraniti artemijom, sad ne znam jel ja tu nešto krivo radim ili je taj događaj koincidirao sa nečim trećim  :nerd:
Ono što je sigurno je da malci nisu gladni jer su im trbuščići okrugli i puni.

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 21, 2011, 13:16:19 poslijepodne »
Čini mi se da ključ mojeg problema leži u samoj artemiji. Naime jajašca na sebi imaju klice i bakterije koje oš-neš završe u akvariju nakon cijeđenja artemije. Budući da malci jedu artemiju do iznemoglosti, pojedu i te bakterije i ono šta slijedi je napuhan trbuščić (mi mislimo da su se malci lijepo najeli, što nije pogrešna konstatacija), kad ono najeli se i bakterija koje onda imaju tulum za fatalnim završetkom za malce. Čini mi se da je formula u hranjenju artemijom bolje što manje i rjeđe, čak možda i nikako do 15 DPH, nego dva puta onako obilnije kao što sam ja radio počevši od 10 DPH. Moj slijedeći pokušaj zasigurno će ići u tom smjeru ;)
Tretman Serinim baktopur direktom čini se da je rješio problem, barem za sada.

Offline dubravec mario

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 21, 2011, 23:36:23 poslijepodne »
krco,vjerovatno tvoj problem nije u bakterijama nego se malci previsu najedu,pa pougibaju,mozda i od nedostatka kisika u vodi. stavi dobar rasprsivac u akvarij i hrani artemijom po manje i cesce.topla voda sadrzi manje kisika,a nakon obilnog hranjenja povecava se potreba za kisikom.problem ugibanja nakon hranjenja artemijom imao sam vise puta sa malim skalarima kad sam ih uzgajao u uskim i visokim akvarijima.rijesio sam ga na nacin koji sam ti preporucio...nadam se da ces uspjesno rijesiti vas problem

Offline Tetak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • symphysodon aequifasciatus
    • eGo elektroničke cigarete
« Odgovori #32 u: Kolovoz 08, 2011, 18:28:36 poslijepodne »
krco,vjerovatno tvoj problem nije u bakterijama nego se malci previsu najedu,pa pougibaju,mozda i od nedostatka kisika u vodi. stavi dobar rasprsivac u akvarij i hrani artemijom po manje i cesce.topla voda sadrzi manje kisika,a nakon obilnog hranjenja povecava se potreba za kisikom.problem ugibanja nakon hranjenja artemijom imao sam vise puta sa malim skalarima kad sam ih uzgajao u uskim i visokim akvarijima.rijesio sam ga na nacin koji sam ti preporucio...nadam se da ces uspjesno rijesiti vas problem

:up: :up:

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 08, 2011, 21:40:56 poslijepodne »
Da krco jesi to probao :question:ljpo  :up:

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Rujan 06, 2011, 14:50:29 poslijepodne »
Hm, duugo nisam navraćao pa rekoh da malo dodamo novosti.

Od tog mrijesta još je na životu nekih 25 diskusića koji su sada već veličini 1 kune.
U međuvremenu isti par je bacio nova jaja iz kojih su se izvalili malci kada nisam bio kod kuće. Sudeći po veličini mlađi koju sam zatekao po povratku sa GO, stari su bili cca 5 dana. Bilo ih je 20-ak. U međuvremenu je opet počelo padanje tih novih malaca tamo neki 12-13 dan. Počeo sam mjeriti pH svaki dan i mjenjati dio vode (15%) i skužio sam da mi svaki dan nakon što dovedem pH između 6 i 5.5 padne na cca 5. Onda sam išao mjeriti NO# i skužio sam da je voda prezasićena otpadom. Nakon toga mi se nametnuo zaključak da su moji malci onda popadali od NO3 a ne od ničeg drugog. Nakon te spoznaje počeo sam mijenjati svaki dan 4 dana uzastopno po 30% vode i nakon još par krepanih stvar se stabilizirala.
14.08. imao sam novi mrijest drugog para gdje se izleglo cca 80 malih i do danas su riknule samo dvije koje su ionako bile deformirane kičme. Hranim artemijom svaki dan jednom ujutro. Svaki dan kontroliram pH i mijenjam 15% vode. Za sada ova formula funkcionira.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #35 u: Rujan 06, 2011, 15:19:42 poslijepodne »
Jeeee!!!!!!!  :a02m6:

Čestitam na uspjehu i puj, puj, puj... da ne ureknemo!  :klap:

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Rujan 06, 2011, 22:52:40 poslijepodne »
Hm, duugo nisam navraćao pa rekoh da malo dodamo novosti.

Od tog mrijesta još je na životu nekih 25 diskusića koji su sada već veličini 1 kune.
U međuvremenu isti par je bacio nova jaja iz kojih su se izvalili malci kada nisam bio kod kuće. Sudeći po veličini mlađi koju sam zatekao po povratku sa GO, stari su bili cca 5 dana. Bilo ih je 20-ak. U međuvremenu je opet počelo padanje tih novih malaca tamo neki 12-13 dan. Počeo sam mjeriti pH svaki dan i mjenjati dio vode (15%) i skužio sam da mi svaki dan nakon što dovedem pH između 6 i 5.5 padne na cca 5. Onda sam išao mjeriti NO# i skužio sam da je voda prezasićena otpadom. Nakon toga mi se nametnuo zaključak da su moji malci onda popadali od NO3 a ne od ničeg drugog. Nakon te spoznaje počeo sam mijenjati svaki dan 4 dana uzastopno po 30% vode i nakon još par krepanih stvar se stabilizirala.
14.08. imao sam novi mrijest drugog para gdje se izleglo cca 80 malih i do danas su riknule samo dvije koje su ionako bile deformirane kičme. Hranim artemijom svaki dan jednom ujutro. Svaki dan kontroliram pH i mijenjam 15% vode. Za sada ova formula funkcionira.
Bravo majstore  :up:

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 20, 2011, 00:16:39 prijepodne »
Mrijest drugog para se drži izvan svih očekivanja. U međuvremenu je krepalo još dvije ribice. Ostale ribe lijepo napreduju i sada su veličine nokta na malom prstu ruke ;)

film je star 15 dana

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Rujan 20, 2011, 00:21:13 prijepodne »
Još malo slika mojih malaca drugog para i malaca veličine nokta palca na ruci iz prvog uspješnog mrijesta. Ne znam kojoj vrsti pripada ova moja narančasto-žuto-bijela ženka pa sam je nazvao Pink white. Malo boja baca više na žuto, no kad je malo više svjetla više mi liči na blijedi red white. Ako netko ima provjerenu informaciju, molim da me prosvijetli ;)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #39 u: Rujan 20, 2011, 07:02:34 prijepodne »
ma...prvaliga.....svaka ti cast! :klap: :klap:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline krco

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Rujan 20, 2011, 23:40:26 poslijepodne »
Hvala ti na čestitkama Delbi, nego jesi li možda razmišljao na come back u mutne amazonske Diskus vode. Biće domaćih ribica naviknutih na našu vodu ;)
Ne znam kakvi baštardi će izaći iz ovih mojih kombinacija, ali za početak mislim da će poslužiti  :D

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #41 u: Rujan 21, 2011, 07:07:19 prijepodne »
JOK :) hvala lijepa! Koliko god mi bili prekrasni diskusi, nisu me basjako veselili u akvariju....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die