Kolovoz 07, 2025, 00:17:54 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj prvi toplovodni  (Posjeta: 2111 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline WinterLady

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Moj prvi toplovodni
« u: Lipanj 21, 2011, 18:49:19 poslijepodne »
Ima 54 litre, Eheim filter, grijac i slabasno svjetlo (15). Stavila sam vulcanit podlogu, pijesak, dvije kripte za sada i planiram jos koju. Koliko brzo one rastu? Stavila bi jos one alge koje se formiraju u kuglice (nemam pojma kak se zovu :/). Sto se tice stanovnika planiram nakon cikliranja staviti betta muzjaka i deset neonki. Jel stane tu jos nesto i sto bi mi preporucili? Corydorasa mozda? Sve kritike su dobrodosle. :)

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
Odg: Moj prvi toplovodni
« Odgovori #1 u: Lipanj 24, 2011, 12:09:09 poslijepodne »
pozz i ja sam nova.. i sve to.. al moje misljenje da beta muzijak i nije bas pametna opcija sa neonkama.. jer meni nijedna neonka nije prezivjela kraj njega   :'(   toliko o tome od mene.. al ja se nadam da ces ih usjeti upariti da plivaju zajedno jer moj pokusaj je bio uzaludan  :roll:
mica

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Lipanj 24, 2011, 12:35:33 poslijepodne »
Nasla sam hrpu suprotnih informacija o neonkama tj.nekom sve potamani, a nekome nista tako da cu ja ipak pokusati jer su krasne ribice.

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Lipanj 24, 2011, 12:43:27 poslijepodne »
ti probaj.. ja znam da vise necu. haha   zelim ti srecu.. jel borac je predivna riba...
mica

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Lipanj 24, 2011, 13:00:06 poslijepodne »
borac je super riba iako voli samoću ja ga držim u zajenićkom akvariju i nemam problema sa njim ima i neonki i svih vrsta živorotki mnogima to ne uspjeva pokušaj al jako je bitno da kad kupuješ ribu kupi mlade ribe tako kad od malena počmu zajedno odrastat naviknu se i onda sigurno nemaš straha a borac će se ako i nije mlad većinom držati svog kutka u samoći i nemaš problema sve dok se ostali ne počnu gurat tu pokušaj nemaš šta izgubit to je jedini način da saznaš :up:

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Lipanj 24, 2011, 13:14:55 poslijepodne »
Hvala na odgovoru. :)

A sto bi jos mogla staviti unutra od riba i koliko? Jel dovoljno 5 neonki ili je za njih bolje da ih je desetak?

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 24, 2011, 13:19:14 poslijepodne »
ja imam gupije,švertove (sive i crvene),sunsete,mole (silver,crne,žute),anćije,coridorase,1 borca i 5 ženki,15 neonki i kozice samo je kod mene akvarij 240 litara 

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Lipanj 24, 2011, 13:22:36 poslijepodne »
Ja imam strah od prenatrpavanja akvarija kao sto sam napravila pocetnicku gresku s hladnovodnim pa je ne zelim ponoviti.   :nerd:

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 24, 2011, 21:44:12 poslijepodne »
naravno da nećeš stavit sve šta sam ti ja napisa ja sam napisa šta ja imam al i da imam puno veći akvarij od tvog al možeš izabrat neke od tih vrsta al imaj na umu kad ih budeš kupovala da su to živorotke i da se jako brzo nakote i napune akvarij tako da ih ne kupuješ puno naravno ako se odlućiš za njih

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Lipanj 25, 2011, 05:14:32 prijepodne »
Ma nisam ni mislila staviti to sve. :D Pokusat cu procijenit neki optimalan broj. I gupije se definitivno ne usudim staviti. Divne su ribe, al...

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #10 u: Lipanj 25, 2011, 08:55:42 prijepodne »
ja bi na tvom mjestu stavila jedno 5-6 corya (ovisi koji ti se svidaju, ja imam s bettanom u 30 l nanuse) i stavi jedno 10 neonkica i bettana. nemoj vise nista stavljat da ga ne provociras namjerno. ja sam imala sa svojim 8 neonkica, al moj je bettan bolestan, otisao mu je plivaci mjehur, pa nije opasan za druge. imam i kozice s njim, a sad sam neonkice zamjenila sa 4 endlera, al ja nisam mjerilo jer je moj ljepotan star i s posebnim potrebama...
guppyje nemoj, imaju prelijepe repove, ostat ce bez njih...  :dead:
mozda mozes stavit jos neke neutralne tetre s neonkicama... al ja ne bi riskirala, ako si zapela za bettana i neonke, onda bi ja ostala samo na toj kombinaciji.
i naravno, dobro zabilji akvarij, da bettan uspije nac mira unutra!!!  :up:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #11 u: Lipanj 30, 2011, 21:47:18 poslijepodne »
Beta mi je ubila nekoliko gupija muških najviše ...... :o

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Srpanj 04, 2011, 06:04:55 prijepodne »
Evo napokon sam porinula ribe. :) Bettan, ancistrus i 11 crvenih neonki. Nitko nikoga ne napada, bettan je dio dana sakriven u grmlju, ali vidim ih kad plivaju skupa da je sve to u miru. :D Ancistrusa uopce ne vidim, tu i tamo mu izviri glava, ali izgleda da je aktivan samo po noci sto mi je jako zao jer je ribia genijalna.  :heart:

Offline -Jaro-

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #13 u: Srpanj 06, 2011, 09:40:01 prijepodne »
Evo napokon sam porinula ribe. :) Bettan, ancistrus i 11 crvenih neonki. Nitko nikoga ne napada, bettan je dio dana sakriven u grmlju, ali vidim ih kad plivaju skupa da je sve to u miru. :D Ancistrusa uopce ne vidim, tu i tamo mu izviri glava, ali izgleda da je aktivan samo po noci sto mi je jako zao jer je ribia genijalna:heart:

hehe, ja sam isto zakljucio nakon 4 mjeseca kaj imam akvarij - ancistruse sam kupio male sicusne, sad su vec fino porasli i definitivno najzanimljivije ribice id svih. Pogotovo kad im ubacim krastavac :) ko da sam u cirkusu se osjecam onda  :clown:

Offline pedja21

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #14 u: Srpanj 06, 2011, 15:37:44 poslijepodne »
Evo napokon sam porinula ribe. :) Bettan, ancistrus i 11 crvenih neonki. Nitko nikoga ne napada, bettan je dio dana sakriven u grmlju, ali vidim ih kad plivaju skupa da je sve to u miru. :D Ancistrusa uopce ne vidim, tu i tamo mu izviri glava, ali izgleda da je aktivan samo po noci sto mi je jako zao jer je ribia genijalna.  :heart:
Bilo bi ti dobro ubaciti još kojeg manjeg coryija (panda su zanimljiva vrsta) da kupe hranu koja padne na dno

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #15 u: Srpanj 06, 2011, 16:59:16 poslijepodne »
Sretno sa ribekima ali pazi na betana  :up:

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Srpanj 07, 2011, 08:40:48 prijepodne »
Ok su svi za sada, nitko nikoga ne dira.

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #17 u: Srpanj 10, 2011, 09:17:33 prijepodne »
Ja imam jedan 35l akvarij u njemu je beta mužijak i neonke,žive zajedno i nemam nikakvih problema.A što se tiče broja ribica prosjek je 1cm ribice na 1l vode pa ti računaj.