Srpanj 20, 2025, 00:25:48 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vanjski filter JBL CristalProfi "e"  (Posjeta: 2213 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dombe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Vanjski filter JBL CristalProfi "e"
« u: Lipanj 19, 2011, 14:13:49 poslijepodne »
Kakvi su u odnosu na Fluvalove i Eheimove nove modele?Vidim da su nešto jeftiniji.Da li se isplati uzeti ili bolje dati malo više para i kupit Eheim?

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Vanjski filter JBL CristalProfi "e"
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2011, 17:41:56 poslijepodne »
Od svih koje sam čuo, a neke i vidio, svi ih hvale.

Stane stvarno puno filtermaterijala u njih i nisam čuo da je netko imao problema do sada.

Tako da  :up:

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2011, 22:00:05 poslijepodne »
Ja ih imam 2 tako da stvarno nemam prigovora,da neznam da su uključeni,mislio bi da ne rade! Eheim je najskuplji,ne znači da neće odrađivati posao i ovi"jeftiniji"
Btw-eheim dobiješ prazan,pa ti milo puni sam sve,JBL ti je plug and play!
Zadnja riječ je samo tvoja!

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Lipanj 23, 2011, 20:28:26 poslijepodne »

Pa to bas nije u potpunosti tocno. Starije serije Eheima su bile skroz prazne, međutim bilo je i "Eheim+media" verzija. Najmoderniji modeli serije Pro III i Ecco pro dolaze svi skroz napunjeni sa kvalitetnim poroznim medijima za razliku od JBL-a koji je pun obicnih spuzvi sa valjcicima na dnu.
No u svakom slucaju je JBL jeftiniji. Cak da i nakon kupnje iz JBL-a izbacis par spuzvi i slozis slicnu konfiguraciju medija Eheimu opet bi bilo jeftinije.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline bundyr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Lipanj 23, 2011, 22:56:17 poslijepodne »

Pa to bas nije u potpunosti tocno. Starije serije Eheima su bile skroz prazne, međutim bilo je i "Eheim+media" verzija. Najmoderniji modeli serije Pro III i Ecco pro dolaze svi skroz napunjeni sa kvalitetnim poroznim medijima za razliku od JBL-a koji je pun obicnih spuzvi sa valjcicima na dnu.
No u svakom slucaju je JBL jeftiniji. Cak da i nakon kupnje iz JBL-a izbacis par spuzvi i slozis slicnu konfiguraciju medija Eheimu opet bi bilo jeftinije.

ovo se ne odnosi na novu seriju jbl xx1 (701,901,1501) ja imam e701 i prezadovoljan sam (iako nisam ja neki preveliki strucnjak ;) ). Uglavnom full tih, manjapotrosnjanego stari modeli, voda kristalno cista, dosta dodatne opreme. Sad cu u novi aq za ciklide opet uzet jbl e1501

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #5 u: Lipanj 23, 2011, 23:21:36 poslijepodne »
ovo se ne odnosi na novu seriju jbl xx1 (701,901,1501) ja imam e701 i prezadovoljan sam (iako nisam ja neki preveliki strucnjak ;) ). Uglavnom full tih, manjapotrosnjanego stari modeli, voda kristalno cista, dosta dodatne opreme. Sad cu u novi aq za ciklide opet uzet jbl e1501

Da, međutim CristalProfi "e" GL verzije jos nisam viđao na nasem trzistu niti u Aquashopu, su dosli kod nas ili si uzeo negdje vani? Kako stvari obicno budu kod nas nekako mi se cini da ce im cijena biti blizu Eheima...bas me zanima. A sto se tice same potrosnje Eheim trosi manje i od nove JBL GL serije. Obican JBL 1500 trosi cak 35 W, JBL 1501 GL 20 W sto je neki prosjek za tu klasu, a Eheim 2075, filter iste klase samo 16 W.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline bundyr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Lipanj 24, 2011, 00:29:22 prijepodne »

Da, međutim CristalProfi "e" GL verzije jos nisam viđao na nasem trzistu niti u Aquashopu, su dosli kod nas ili si uzeo negdje vani? Kako stvari obicno budu kod nas nekako mi se cini da ce im cijena biti blizu Eheima...bas me zanima. A sto se tice same potrosnje Eheim trosi manje i od nove JBL GL serije. Obican JBL 1500 trosi cak 35 W, JBL 1501 GL 20 W sto je neki prosjek za tu klasu, a Eheim 2075, filter iste klase samo 16 W.

sve to stoji samo je jbl jeftiniji tocno 50Eur (2075 vs e1501)

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Lipanj 26, 2011, 09:57:16 prijepodne »
sve je to dobro i radi svoj posao što se kaže (ŠVABO JE TO PRAVIO) pitanje je samo kolki je vjek kojem jbl je kod nas relativno nov na tržištu pa me zanima koliko godina če raditi bez bilo kakve intervencije ja sam inače zaluđen eheimom pa svoj komentar smatram neuračunjivim svaki filter za koji ima djelove i medija za kupi je zamene dobar

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #8 u: Lipanj 26, 2011, 12:55:21 poslijepodne »
Kinez je to pravio.