Kolovoz 21, 2025, 12:51:19 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: zamjenska UVC zarulja  (Posjeta: 4222 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mrljo#2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
zamjenska UVC zarulja
« u: Lipanj 17, 2011, 11:56:09 prijepodne »
..eto nakon duzeg vremena, da napisem nesto korisno..
.naime kako sam mucio muku s nabavkom UVC lampi kod nas, napokon mi je prekipjelo potrazio sa ih izvan granica lijepe nase...., razlog je vrlo jednostavan cijene zamjenskih zarulja su kod nas bezobrazno skupe u rasponu od 200 - 250kn/kom, zarulje od 7W a moj je ribnjak toliko zelen(takav nikad nije bio), da ga jednostavno vise nisam mogao gledati...
..kako meni trebaju 2 kom od 9W, racunica je jasna.....
..kako sam vec dosta srvari kupio preko e-bay-a, ni sam neznam zasto nisam potrazio izarulje !?
...tako ukucam ugoogle e-bay uvc 9W iiiiiiiii....nemogu vjerovati cjene normalno u $, smjeh, mislim si nekaj nije u redu.....zasto cijena 2kom, ali 2kom s postarinom za HR cca 98 kn.....!
..zarulje su stigle jucer na kucnu adresu, pez carine poreza jos k tome rade, e sa dali ce biti kolko para, tolko muzike, neznam, no znam da su vjerojatno proizvedene isto tamo gdje ove od 250 kn....

...pa ako netko trazi eto male pomoci...

Offline Trole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: zamjenska UVC zarulja
« Odgovori #1 u: Lipanj 24, 2011, 00:44:14 prijepodne »
Super,ja sam imao srece pa sam je klepio u bauhausu...i da 279kn je.

Offline mrljo#2

• Punopravni član
Odg: zamjenska UVC zarulja - 14 dana poslije
« Odgovori #2 u: Srpanj 01, 2011, 15:41:31 poslijepodne »
..kako nebi otvarao novu temu o UV-C-u samo ću ovdje nastaviti
....eto nakon 14 dana u upotrebi voda se očistila i sad je kristalno čista, što sa slikom nemogu dočarati ali...
..trebalo je toliko vremena jer mi sterilizator radi sa 18W snage što je dovoljno da 10 000L ostane bistro cijelu sezonu a i voda je bila toliko zelena da se nije vidjelo 10 cm u dubinu..
..ukoliko netko je netko i dalje skeptičan prema ovom korisnom uređaju, eto dokaza bez photoshopa..
« Zadnja izmjena: Srpanj 01, 2011, 15:45:39 poslijepodne od mrljo#2 »

Offline khodalic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 01, 2011, 18:04:44 poslijepodne »
Moj vrtni ribnjak, koji je prenapučen s 20-tak koi šarana, od 2-40 cm na samo 6 kubika vode i filter za vrtne ribnjake s 24 W UVC do 15000 litrene i voda je isto bistra!
Kupovao sam namjerno jači filter (do 15000 L) da bi mogao očistiti sve alge itd, pošto je cijeli dan na suncu!

P.S. Prije kupnje filtera ribe se nisu ni vidle od zelene vode, algi itd!

UVC lampa je zakon!

Offline Trole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Srpanj 02, 2011, 14:22:50 poslijepodne »
UV-C Rules

Offline mrljo#2

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 17, 2015, 09:10:26 prijepodne »
...tema jest stara no to samo govori koliko dugo nisam imao problema sa UV-C žaruljama... kažem imao jer sam izgleda "ubo" krivog prodavača na ebay-u...
,kao i svake druge godine naručim u nove UV-C žarulje obzirom da stare rade cca 6 mj. godišnje., stvarno nisam imao nikakvih primjedbi obzirom da su odrađivale posao bez greške... i tak', naručim ja u zimi nove dvije po 9W., cijena standardna 100kn s poštarinom za obje... paked kad je stiga nisam znao što je obzirom da je bio povećih dimenzija, kutijetina od stiropora a u njoj dvije žarulje, reko, ovi stvarno paze da se nešto ne polomi.... no odmah na prvi pogled nisu odavale neku kvalitetu al' mislim si, valjda će odraditi barem 6 mj!...
.. kako sam ove godine UV-C sterilizator palio relativno kasno tek negdje oko 05.06. jer nije bilo potrebe pred 8 dana vidim da voda nije čista kakva je obično... kad za 3 dana, kad su stisle vrućine, pozelenila do bola!!..
.. znao sam da nešto ne štima sa žaruljama... tako je i bilo obje "prdnule na rosu" nakon praktički 200tinjak sati... reklo bi se ovaj puta "bad luck"...
.stavio sam jednu predlanjsku koja još nekako radi ali se muči i fali joj još jedna u paru, no sad za ova dva oblačna dana joj je malčice lakše pa su se počeli nadzirat rezultati...
..morao bih skočit do Bauhausa tamo sam vidio da su rasprodavali nekakve po 75 kn, mislim od 7w no i to bi bilo dovoljno..
,ukoliko je netko u prilici da baci oko u Bauhausu za žarulje, bio bih mu zahvalan...jer dok mi zamjenske dođu poštom trebat će barem 30 dana...

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #6 u: Lipanj 17, 2015, 17:54:48 poslijepodne »
Evo na putu za Decatlon svratila u bauhaus. 5w i 9w cijena 79kn al samo ovakve kao na slici. One sa drugacijim utorima nemaju..

Offline mrljo#2

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 17, 2015, 21:02:51 poslijepodne »
Evo na putu za Decatlon svratila u bauhaus. 5w i 9w cijena 79kn al samo ovakve kao na slici. One sa drugacijim utorima nemaju..

...ehhh baš krive, meni trebaju one s PLS grlom, no puno ti hvala na informaciji....e da u kojem si Bauhausu Žitnjak ili jankomir!?

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #8 u: Lipanj 17, 2015, 23:12:06 poslijepodne »

...ehhh baš krive, meni trebaju one s PLS grlom, no puno ti hvala na informaciji....e da u kojem si Bauhausu Žitnjak ili jankomir!?

Na jankomiru...

Offline mrljo#2

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 08, 2015, 08:51:11 prijepodne »
...znači naručene lampe stigle iz UK jako brzo, u 5 dana i sada su u pogonu nekih 12... iako je bilo 3-4 dana mrtvog hoda jer je nekako utikač skliznuo iz utičnice, niti sam neznam kako :/ ... tak da sam već posumnjao da su ove jake vrućine i cjelodnevna izloženost suncu te ovogodišnje pojačano hranjenje, ipak "tu mač" za sterilizator... no kada sam napokon skužio da nije dobro uštekano i riješio stvar, voda se počela bistriti nekih 10 cm, da bi nakon 8 dana postala providna do dna!!
..i tako se još jednom pokazalo kako se s relativno malom snagom u kombinaciji s poliranim inox-om za kućište komore, može odraditi posao predviđen za veće snage sterilizatora!...

Offline TomislavKt

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #10 u: Srpanj 08, 2015, 12:56:31 poslijepodne »
Rogolist rules!!  :up:
U velikom jezeru biolosku kvalitetu vode odrzava hrpetina rogolista. Jezero je cjeli dan na suncu i voda je kristalno cista.

Offline mrljo#2

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 08, 2015, 13:09:23 poslijepodne »
..poštujem tvoje mišljenje ali svatko ima svoju filozofiju., sa biljem sam pokušavao pred 15 godina i svaki pokušaj je završio više manje neslavno,.. pribjegao sam lakšem riješenju i tako je ostalo... ja zadovoljan!

Offline TomislavKt

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #12 u: Srpanj 08, 2015, 13:21:30 poslijepodne »
... ja zadovoljan!

To je i najvaznije  :up: