Srpanj 06, 2025, 21:50:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: DIY filter, staklo/Zrcalo  (Posjeta: 1416 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline CiC

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
DIY filter, staklo/Zrcalo
« u: Lipanj 14, 2011, 23:46:13 poslijepodne »
Evo ovako, naumio sam napraviti diy filtar, imam pumpu 1200l/h atmanovu, imam filter materijal, vata, spuzva, bio kugle itd itd... e sad, htio bi filter spustiti u vec postavljeni akvarij, nebi sad sve rastavljao

e sad, ako ga napravim staklenog, vidjet ce mi se sve, grijac, materijal, pumpa itd... al sam mislio da ga napravim od zrcala (špigl) četvrtastog, unutra sa pregradama,
i da ga samo onda spustim unutra uz rub stranice od 50cm, ili u cosak... akvarij je 140X50X50
imam jedan vanjski kanistar filter 1200l/h al mi je to puno premalo a nisam bas kod novcica pa sam mislio da bi mi ovo bilo najbolje rjesenje

e sad zanima me da li ce ribama smetati sto ce se vidjeti u zrcalu? ili ima neko mozda koju drugu ideju? bilo kaj? sve pomaze

Unaprijed hvala :-)  :)

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: DIY filter, staklo/Zrcalo
« Odgovori #1 u: Lipanj 14, 2011, 23:59:35 poslijepodne »
pa napravi ga klasik staklenog i poljepi certifiks u boji u kojoj ti je pozadina...
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline CiC

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 15, 2011, 00:08:38 prijepodne »
pozadina mi je zaljepljena samo na stranici od 50cm, znaci sa tri strane je otvoren, kupio sam onu mat crnu tapetu u ducanu i zaljepio je na zadnju stranicu, a ovo? nisam bas siguran, taj filter bi uronio u akvarij, znaci ta naljepnica (tapeta) bi bila isto u vodi, kaj to nebi skodilo ribicama? ipak je na njoj neko ljepilo?

certifiks??? nisam jos dosao u doticaj s time? moze malo pojasnjenje, hvala :-)

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Lipanj 15, 2011, 00:21:47 prijepodne »
To je ubiti samoljepljiva tapeta (tipa naljepnice odljepiš papir s nje i zaljepiš je) ima ih u svakakvim bojama,ja znam da se ne odljepljuje u doticaju s vodom jer je imam naljepljenu na radnu površinu u kuhinji gdje cjedim suđe,i mislim da sam pročitala da može u akv.al sad da me ubiješ nisam sigurna pa bi bilo ljepo da se još netko sa iskustvom uključi...
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline CiC

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 15, 2011, 19:21:09 poslijepodne »
e to, imam ja tu tapetu, al me strah ju naljepit, ipak je to ljepilo, da to ne skodi ribicama, a posto imam diskuse, njima skodi i vjerojatno zrak  :roll: tak da me to malo brine

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Lipanj 16, 2011, 09:55:46 prijepodne »
Vidio sam jedan takav sa filterom gdje je unutrašnja strana od ogledala. Stiče se dojam da je veći akvarijum nego što jeste. a i ribice se nisu bunile. lijepa ideja, jedini nedostatak jeste što se i sve alge/nečistoće vide dvostruko.

Offline CiC

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Lipanj 16, 2011, 23:58:13 poslijepodne »
pa to si i ja mislim, da ce izgledat vece, a mozda i ljepse, a o algama cemo kasnije, otom potom  :) he he

probat cu napraviti takav jedan pa cemo vidjet, mislim da nebi trebalo ribicama smetat ako se vide malo u spiglu, mozda ce mislit da ih ima vise  8)

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Lipanj 24, 2011, 08:42:28 prijepodne »
pa to si i ja mislim, da ce izgledat vece, a mozda i ljepse, a o algama cemo kasnije, otom potom  :) he he

probat cu napraviti takav jedan pa cemo vidjet, mislim da nebi trebalo ribicama smetat ako se vide malo u spiglu, mozda ce mislit da ih ima vise  8)
Koliko znam samo majmuni, svinje i delfini mogu shvatiti da je to odraz njih samih u ogledalu, ostale životinje misle da je to neko drugi.