Srpanj 20, 2025, 03:49:43 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Izrada stalka-molim savjet  (Posjeta: 869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reebeech

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Izrada stalka-molim savjet
« u: Lipanj 13, 2011, 17:54:36 poslijepodne »
u skorije vrijeme bi trebao uzet akvarij od 70 litara...mislim da su dimenzije 60x30x40 ili tako nesto slicno...pa cu morati sklepat i nekakav stalak za to...
sad sam na brzinu skiciro kako bi ja to napravio, pa me zanima na sto bi jos trebao pripaziti....
znaci napravio bi ga od drveta (vidi sliku)....jos ne znam od kakvih "dasaka", debljina i tako to, ne znam ni kako se krecu cijene (svaki savjet gdje jeftinije proci je dobrodosao) :)
zanima me trebam li neka metalna ojacanja ili bi ovo bilo dovoljno cvrsto? straznja strana bi bila zatvorena, a dolje bi mogao staviti police koje bi jos malo pomogle cvrstoci...eventualno jos iza zatiplo u zid, da se nikako ne moze prehitit :D

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: Izrada stalka-molim savjet
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2011, 18:04:50 poslijepodne »
mislim da ti je ovo šta si skicirao sasvim dovoljno čvrsto za 70 litara, a šta se tiće najjeftinije nabave ja sam najbolje prošao kod stolara otišao i pitao dal ima nekakvih ostataka oni toga uvijek imaju i nakraju to bace pa vidiš šta ćeš dobit i prema tome si ga sastaviš a kod njih možeš užicat i koju vodilicu za policu na koju ćeš složit sve šta ti treba i naravno ako imaš sreće on ti i povoljnije sastavi i učvrsti to sve

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2011, 18:07:03 poslijepodne »
Imas iveral 18mm u elgradu, furniru, iverpanu, to je oplemenjena iverica. Imas u puno boja i uzoraka. Izaberes koji hoces i kazes im dimenzije i trazis da ti kantiraju rubove abs trakom i onda to posarafis. Mislim da je oko 70kn kvadrat, a na to idu jos troskovi rezanja i kantiranja.

Gledaj si na funkcionalnost stalka, ako napravis ovako kako si zamislio onda ces izmedju ovih vertikala imati manje od 20cm tako da ti bas ne stane vanjski filter npr. ili ce ti biti guzva. Mozda da napravis sa samo dvije vertikale i onda jos dvije vertikale stavis s vanjskih strana tih vertikala. Tako bi ti sredisnji dio imao 40cm sirine, a te "male vertikale bi bile 10cm siroke.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2011, 19:01:39 poslijepodne »
vanjski filter zasad nemam, ali ne bi bilo na odmet pripremit mjesto za njega, mozda dode i on..dao si mi jos ideju kako bi mogao to izvest ..hvala  :up:
razmaci i opcenito dimenzije ce ovisiti o materijalu koji kupim, ovo je samo okvirna skica...
najvise me zanimalo jel trebam neka metalna ojacanja..

sad sam se sjetio da sam u bauhausu vidio nekakve lijepe daske, u svakakvim dimenzijama, komad je bio od nekih 17 kn, pa do 30tak...oni kazu da su za police...sto mislite o tome?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #4 u: Lipanj 13, 2011, 19:34:48 poslijepodne »
Ne trebas nikakva ojacanja ako koristis iveral. :) Jeftinije i bolje od Bauhausa su ti one firme koje sam napisao... a i nevjerojatno mi je da Bauhaus u ponudi moze imati tocno dimenzije koje ti trebaju, a i vjerojatno nije abs kantirano.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 13, 2011, 20:40:56 poslijepodne »
ma dimenzije su mi najmanji problem, nje mi bitno ako je 5 cm sire, dulje, vise...prilagodio bi se ja onome sto imaju..naravno, bitno je  samo da je akvarij cijelim dnom na cvrstoj podlozi...

dali ste mi ideja i prijedloga, sad znam di mogu trazit...hvala  :up: :up: