Srpanj 20, 2025, 22:18:50 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kornjače i suživot  (Posjeta: 1440 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline antenagirl

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 51
kornjače i suživot
« u: Lipanj 10, 2011, 23:22:32 poslijepodne »
Kakva su Vam iskustva kornjača+ancitrus+ciklidi(ako da, koji?), dali ih gricka ili su ove malo otprnije -? :roll:

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: kornjače i suživot
« Odgovori #1 u: Lipanj 11, 2011, 15:46:23 poslijepodne »
To neces znati dok ne probas. Ima kornjaca koje ignoriraju ribe, a ima onih koje ne budu mirne dok ih ne pojedu. Iz mog iskustva kornjaca koja je od malena zivjela sa ribama ima vece sanse za suzivot kada odraste, no opet nema niti tu garancije. Ima islucajeva da riba zivi godinama sa kornjacom pa ju kornjaca na kraju rastrga kada joj se ukaze prilika. A na odgrizene peraje svakako racunaj. Moja mosusna ne hvata gupije namjerno, no kada jede granule gupije isto cupkaju granule pa se zna dogoditi da kornjaca "slucajno" odgrize gupiji peraju ili cak proguta cijelu ribu. Kako god okrenes ribljih zrtava ce 99% biti.
Ako ces stavljati ribe s kornjacom trebas obratiti paznju da su odgovarajuce velicine. Za ancistruse bi bilo pozeljno da kornjaci ne stanu u usta, jer ako ih tako pokusa progutati u komadu velike su sanse da im zapnu u grlu zbog oklopa i bodlji. Sa malom kornjacom također nije pametno staviti Plecostomusa od 20-30 cm jer kad se zalijepi za nju mogao bi je utopiti ili cak ostetiti oklop. Ciklidi pak ne bi smjeli biti pre veliki jer ce se natjecati s kornjacom za hranu, braniti svoj teritorij i napadati kornjacu kada ce se mrijestiti. Evo na sto konkretno mislim:

Ovdje imas jedan vrlo opsezan clanak na tu temu: ATP: What can I keep with a turtle?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2011, 16:17:12 poslijepodne »
Odnosno, bolje ne izazivat vraga, reklo bi se...

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2011, 00:22:21 prijepodne »
Kakva su Vam iskustva kornjača+ancitrus+ciklidi(ako da, koji?), dali ih gricka ili su ove malo otprnije -? :roll:
Mozes slobodno ancistrusa staviti sa kornjacom.  Sanse su minilamne da ce ga kornjaca pojesti.
... i kad me nema, ja sam tu ...