Da sama ideja kao ideja je odlicna i siguran sam da ce fantasticno izgledati!
Zato bih se upustio u nesto takvo.
Sto se organizama tice zbilja ne znam ali ako kazes da je izvedivo onda odlicno. To je bio samo jedan od upitnika kako ga rijesiti! Koje organizme i koliko ih je tesko nabaviti kod nas naravno!
Za rasvjetu ce jos biti puno vremena za pricati jer to se zbilja ne kuzim a znam da im cijene pupaju kao ruzice svaki dan.
Zato trazim sve savjete da vidim koliko cu ja to financijski moci izgurati!
Sto se ormara tice tu nemam problema. Veci mi je problem da mi ne zavrsi kat nize kod susjede jer sam u staroj zgradi! Ali mislim da sam i to rijesio. Racunam da je pritisak jedno maksimum 25g/cm2. Tako da mislim doljni dio stalka napraviti umjesto na nogice fiksnog sa sirokim cijevima. Jedno 10cm sirine i cm debele da se ta sila rasporedi na vise tocaka a ne samo 4,6 ili 8 nogu. Tako da bi prakticki cijelom tezinom lezao na podu. Samo ima tu jos puno racunanja koliko je to tocno kg sa sumpom okvirom akvarijem i naravno stolarijom koja ce to obloziti!
Desna strana bi bila sump a od lijeve se lako napravi ladica za sitnice a po potrebi ga se digne jos malo u vis pa se slozi i RO spremnik za top off. Tako da... Nije problem sve napraviti. To mi je struka. Problem je samo da ne probije tlo i prostor jer nemre biti veci od tih dimenzija! Necu moci nikako proci pored njega do ormara!! Gluposti me muce ne arhitektura samog ormarica

A sto se francuza tice. Ideja je super samo nije nista opisano! Pogotovo za takvo nesto. Sigurno bi puno ljudi to radilo da ima negdje malo detaljniji opis problema na koje je naisao i kako ih je rijesavao. Npr. kako je sredio da se ne vidi okomiti dio stakla na grebenu?!?! Sta je lijepio zrna pijeska za bok?

Pokusavam pronaci negdje neki mail ili kontakt bilo koje vrste kako bih uspio popricati s njime da mi malo bolje opise iz prve ruke projekt kako i sta je radio.
A dajte mi recite bi li mi pomoglo kada bih stavio foliju za staklo na bocnu stranu? Tj pitanje je bi li mi ta folija koja je reflektirajuca ne crna zatamnjena jer sam radio s tim folijama pomogla sto se svijetla tice u dubini? Jer mislim da ako ga cijelog oblozim da je s unutarnje strane ogledalo da to nije dobro radi zivotinja mozda? Glupo pitanje ali... Koliko to ima smisla da se potpomogne rasvjeti u dubinskom dijelu?