Srpanj 27, 2025, 22:42:02 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Osnivamo udrugu diskusara u Osijeku  (Posjeta: 42002 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jurica75

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Osnivamo udrugu diskusara u Osijeku
« Odgovori #75 u: Lipanj 23, 2011, 13:37:12 poslijepodne »
Mišljenja sam da je ovaj forum dostatan(za sada)kao mjesto okupljanja hrvatskih diskusofila,kao što i HUC ima svoje aktivnosti izvan okvira Foruma,možemo i mi
Problem je raštrkanosti po RH i naših privatnih života-kao da postoji pr život mimo akvaristike :D
Nije prolem što je jezgra u Osijeku,nego što sm ostali svi razbacani!
Da me se ne shvati krivo,sve podržavam,svaka akcja u smislu okupljanja,druženja,pijanki pače je dbrodošla,bojim se razvodnjavanja ideje
S druge strane,lavina uvijek kreće grudicom..............

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #76 u: Lipanj 23, 2011, 16:40:19 poslijepodne »
Nije ni Osijek na kraj svijeta. Meni uopce ne bi bio problem sjesti u auto i dopeljati se do tamo. Jedino sto bih trebala svog zakonitog uvjeriti da nisam trknuta. Ali sto... malo bi pogledali znamenitosti grada jel... :D

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #77 u: Lipanj 23, 2011, 18:59:38 poslijepodne »
samo ga nagovori ima osijek  puno ljepih stvari za pokazati.. ;)
akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.

Offline krix

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #78 u: Lipanj 23, 2011, 21:59:26 poslijepodne »
DCH svaka ti je na mjestu. Jednako razmišljamo.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #79 u: Lipanj 24, 2011, 13:53:13 poslijepodne »
DCH svaka ti je na mjestu. Jednako razmišljamo.
Sve u svemu predlažem ono što sam već prije napomenuo da članovi pokušaju jedna period djelovati kao virtualna udruga kako bi dobili sliku o tome da li im je to potrebno.
Kako je "DCH"rekao i ja mislim da bi mozda ovako trebali dok ne vidimo kako disemo!

Offline DCH

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #80 u: Lipanj 24, 2011, 16:26:37 poslijepodne »
Za početak, da se prijave ne bi skupljale javno i isključivo putem ovog foruma u tome vam može pomoći Google Docs - Forms ili Google Dokumenti - Obrasci.
Vidi primjer: Predpristupnica (obrazac za članstvo) za osnivanje udruge ljubitelja diskusa (skraćeni link: http://goo.gl/kK9Xi)

Offline zekonja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
  • moj cilj je bit dobar akvarist i uzgajat ribice
« Odgovori #81 u: Lipanj 24, 2011, 16:46:00 poslijepodne »
odlićna ideja   :caga: :grupnjak:
:) :P

Offline Tetak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • symphysodon aequifasciatus
    • eGo elektroničke cigarete
« Odgovori #82 u: Lipanj 28, 2011, 17:30:39 poslijepodne »
Ja sam za!  :up: Popunio obrazac  :klap:

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #83 u: Lipanj 29, 2011, 21:35:51 poslijepodne »
a kak se postaje članom te udruge????? pošto če i u mom akvariju uskoro zaplivat tolko željeni discusi

Offline krix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #84 u: Lipanj 29, 2011, 21:45:28 poslijepodne »
Evo, kako sam i obećao, kraj je mjeseca i krećemo u akciju.

Zasad se javila slijedeća ekipa:

1. MBogdan
2. Jurica 75
3. Aquavu
4. Miro Zg
5. Ivborosa
6. Laki B
7. Ripper
8. Deklok
9. NikolaLulic
10. Penang Eruption
11. Fiuman 1980
12. Amano
13. ASQ
14. Bura2
15. Sarita
16. Tetak
17. Dossier
i ispričavam se ako sam nekog izostavio ili krivo napisao nick jer je zaista došlo popirilično PP poruka.

Dobili smo dosta zanimljivih sugestija i odlučili smo neke stvari promijeniti. O daljnjim koracima ubrzo ćete biti informirani. Molim da se odsad javljate s pitanjima kolegama MBogdan i Penang Eruption. Oni su odgovorne osobe za osnivanje udruge sve do skupštine.

Hvala svima

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #85 u: Lipanj 30, 2011, 13:35:36 poslijepodne »
a kak se postaje članom te udruge????? pošto če i u mom akvariju uskoro zaplivat tolko željeni discusi
Za sad jos samo skupljamo zainteresirane clanove,(da vidimo ima li potrebe osnivati udrugu),a kako je kolega Krix naveo daljnje korake ce te saznati ubrzo :up:

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #86 u: Lipanj 30, 2011, 20:17:10 poslijepodne »
Trebamo poćet skupljat lovu za skupstinu pa da odemo negdje na fis ili nesta drugo. A i zato sam da se na skupštinu pozovu nam dragi prijatelji iz Vukovara Željka i ostalo drustvo to je jedan od mojih prijedloga pa ako se slažete da se dogovorimo.
Pozdrav iz Osijeka... :)

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #87 u: Lipanj 30, 2011, 20:34:06 poslijepodne »
Trebamo prvo vidjeti kako i sta,sa "Krix"-om trebamo vidjeti financije sto se tice osnivanja udruge,te da li imamo sve potrebno,po meni je za nas trenutno 20 zainteresiranih ,bolje otvoriti virtualnu udrugu,pa kad ostali vide o cemu se radi,nadam se povecanju ovog clanstva bar za 40-70 ljudi,tada mozemo osnovati pravu i jaku udrugu,ali osnivac i predsjednik se trebaju oglasiti,po meni je bolje okupljanje u prirodi i fis na cistom zraku :D ;)

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #88 u: Lipanj 30, 2011, 21:08:58 poslijepodne »
I  ja sam za to ali opet bi se trebali usuglasiti oko svega kod tebe je dobra pozicija na staroj dravi.
Pozdrav iz Osijeka... :)

Offline krix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #89 u: Lipanj 30, 2011, 21:53:10 poslijepodne »
Dečki, stari Rim je propao kad su za svaku odluku prvo organizirali radne sastanke uz žderačinu. :)

Kad će koji tekst da pokažemo tu na Akvarij.netu da smo odlučni. MBogdan je jedini započeo pisati.  :klap:

Offline krix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #90 u: Lipanj 30, 2011, 21:56:08 poslijepodne »
Trebamo prvo vidjeti kako i sta,sa "Krix"-om trebamo vidjeti financije sto se tice osnivanja udruge,te da li imamo sve potrebno,po meni je za nas trenutno 20 zainteresiranih ,bolje otvoriti virtualnu udrugu,pa kad ostali vide o cemu se radi,nadam se povecanju ovog clanstva bar za 40-70 ljudi,tada mozemo osnovati pravu i jaku udrugu,ali osnivac i predsjednik se trebaju oglasiti,po meni je bolje okupljanje u prirodi i fis na cistom zraku :D ;)

Financije su kikiriki. Treba za takse 70 kuna i vozi miško. Važnije od novaca su 3-4 čovjeka koji će to vući i animirati ljude. To je ulaganje svoga slobodnog vremena bez ikakve financijske koristi. Kad budemo imali takvu ekipu možemo i na izbore  :)

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #91 u: Srpanj 01, 2011, 00:27:21 prijepodne »

Financije su kikiriki. Treba za takse 70 kuna i vozi miško. Važnije od novaca su 3-4 čovjeka koji će to vući i animirati ljude. To je ulaganje svoga slobodnog vremena bez ikakve financijske koristi. Kad budemo imali takvu ekipu možemo i na izbore  :)
ja znam da imaš samo treba dobro organizirat to jest radit :up:

Offline krix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #92 u: Srpanj 02, 2011, 12:01:59 poslijepodne »
Konačno je sve dogovoreno i krećemo u akciju.

Nakon mjesec dana i vaganja prijedloga o načinu rada udruge odlučili smo se za konačnu varijantu. Virualna udruga i nekakav probni rad su ispali iz kombinacija jer smatramo da bi ubrzo došlo do zasićenja i opadanja članstva. Premalo nas je za takav vid druženja. Mada smo htjeli da se družimo bez ikakve financijske pozadine, morat ćemo se registrirati da bi mogli legalno nastupati na izložbama i predavanjima.

Iza nedjelje imamo sastanak sa Udrugom uzgajivača malih životinja gdje bi htjeli biti podsekcija. Na taj način bi bili u zakonskoj regulativi i mogli bi nastupati na raznim događanjima, a ne bi morali imati svoje knjigovodstvo i slično. Zasad nećemo kretati s posebnom web stranom i htjeli bi svoje djelovanje nekako vezati uz akvarij.net, bilo u vidu podforuma ili aktivnijim i sadržajnijim temama u podforumu ciklida. U planu je izrada majica i članskih iskaznica, te razne akcije o kojima ćemo se dogovoriti na skupštini, a članove iz daljih krajeva obavijestiti na vrijeme. Kako stvar sada stoje, trebali bi se predstaviti i na Akteru s predavanjem o diskusima.

Zasad ovo guramo MBogdan, Penang Eruption i ja, a na skupštini će većina odlučiti tko će biti predstavnici udruge. Planova je puno, a vrijeme će pokazati jesmo li ih se spremni pridržavati.

Pozvao bih kolege koji nisu iz našeg kraja, a žele, da se slobodno prijave. Nije glavni cilj okupljanje, jer bi to mogli i bez udruge nego razvoj i popularizacija diskusa u Hrvatskoj.

Hvala odgovornoj ekipi sa akvarij.net-a na potpori i usmjeravanju. Za sve eventualna pitanja možete se obratiti nama trojici.

Krećemooooooooooooooo....

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #93 u: Srpanj 02, 2011, 12:24:07 poslijepodne »
Pitanje u vezi Iskaznica/Majica. To ce se vjerujem financirati od Clanarina ? Gdje planirate radit iskaznice i kakve (printae kod kuce ili profi plasticne kartice tipa osobna iskaznica...?). Naime ako trebate prave plasticne javite jer mi smo za Autklub Slavonija (kojeg sam dugogodisnji clan) radili 3 puta do sad (i majice isto) pa ako trebate neka iskustva oko toga stojim na raspolaganju :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #94 u: Srpanj 02, 2011, 12:35:14 poslijepodne »
"Lewis" trebat cemo tvoje profesionalne slikarske usluge :-[,imamo dosta toga za izloziti,ali nam fali dobar fotograf i fotoaparat,ali kad sve slozimo,javit cemo termin unaprijed par dana :up:

Offline krix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #95 u: Srpanj 02, 2011, 13:03:51 poslijepodne »
Pitanje u vezi Iskaznica/Majica. To ce se vjerujem financirati od Clanarina ? Gdje planirate radit iskaznice i kakve (printae kod kuce ili profi plasticne kartice tipa osobna iskaznica...?). Naime ako trebate prave plasticne javite jer mi smo za Autklub Slavonija (kojeg sam dugogodisnji clan) radili 3 puta do sad (i majice isto) pa ako trebate neka iskustva oko toga stojim na raspolaganju :).

Iskaznice i majice ćemo sami financirati. Imam ja tiskaru tako da je samo trošak materijala u igri, a to su zanemarive cifre. Članarine direktno za udrugu neće biti. Bit će neka sitnija članarina za Glavnu udrugu čija ćemo biti podsekcija, ali s tom lovom nemamo veze. Mislim da je to nekih 50-60 kn godinje. Kad i bude, recimo, okupljanje, mi domaćini ćemo se ponovčati i počastiti goste.

Hvala ti na interesu. Jučer smo te spominjali kako je rekao MBogdan.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #96 u: Srpanj 02, 2011, 16:03:10 poslijepodne »
Evo samo da pojasnim zasto smo krenuli s osnivanjem udruge i neke od ciljeva udruge.
Potaknut sa dobivenim pm-om odlucio sam napisati ovaj post.

Znaci ovako:
Osnutak udruge ima za cilj dobiti podforum na "Akvarij-netu" koji ce biti posvecen "Kraljevima slatkovodne akvaristike",HVALA velika osnivacu,urednistvu,moderatorima,administratorima i ostalima iz tima Akvarij.net-a na potpori.
Znaci planira se kako je "Krix" rekao izlaganje i prezentacija na Akteru ove godine u Zagrebu,tekstovi su u pripremi,a sada radimo i na ostalim poljima koja su potrebna da bi se ovo realiziralo.
Da bi se ovo gore navedeno realiziralo potrebno je osnovati udrugu,kako smo dogovorili i kako je "Krix" napisao u postovima prije.
Znaci ovo nije udruga za preprodaju riba i neciju materijalnu korist,ovo je udruga za sirenje znanja i pomoc onima koji su krenuli u hobi sa ovim prekrasnim ribama.
Nadamo se da kad se sve realizira,povecanju broja clanova kojih je trenutno oko 25.

Citat:krix
Pozvao bih kolege koji nisu iz našeg kraja, a žele, da se slobodno prijave. Nije glavni cilj okupljanje, jer bi to mogli i bez udruge nego razvoj i popularizacija diskusa u Hrvatskoj.

:up:

Offline Tetak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • symphysodon aequifasciatus
    • eGo elektroničke cigarete
« Odgovori #97 u: Srpanj 02, 2011, 16:07:31 poslijepodne »
Gdje točno i kada bi se okupili!?  :up:

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #98 u: Srpanj 02, 2011, 16:08:54 poslijepodne »
"Lewis" trebat cemo tvoje profesionalne slikarske usluge :-[,imamo dosta toga za izloziti,ali nam fali dobar fotograf i fotoaparat,ali kad sve slozimo,javit cemo termin unaprijed par dana :up:

Ok, znas di sam smao javi kad je datum i onda cemo lako dalje ;).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #99 u: Srpanj 02, 2011, 16:22:47 poslijepodne »
Gdje točno i kada bi se okupili!?  :up:
to cemo jos sve izdogovarati,svima koji su se upisali i koji ce se upisati u clanstvo bit ce javljen dan i mjesto okupljanja barem tjedan dana ranije :up: