Pocillopora je po mom iskustvu dosta osjetljiv koralj, čak osjetljiviji od acropora. Ima negdje i moja tema na ReefClub gdje je opisano i pronadjeno rješenje za propadanje mog koralja, kao i za spas istog. I kod mene su polipi bili jako uvuceni, doduse danima..mozda tjedan ili dva i propadalo je meso.
Prema onom sto sam do sada naucio o njima moras im omoguciti koje im zaista dobro odgovara. To je kod mene na umjerenom protoku, nikako jakom ali ne preslabom. Osim toga vole valove - kada sam podesio pumpe da ih voda zapljuskuje, imao sam odličnu ekspanziju polipa. Svjetlo im mora biti od srednjeg do jačeg, no lampa ih ne smije pržiti.
Druga stvar - gore su spomenuti visoki nitrati. Najcesce uz povisene nitrate idu i visoki fosfati, bez obzira na to sto Salifert pokazuje minimalne, nemjerljive vrijednosti, ja bi sumnjao na fosfate. Pokusaj sa jakim mjerama za skidanje fosfata: dobra izmjena vode, promjena ugljena, dobra doza phospat remowera, ugljikohidrati, te smanjenje hranjenja organizama. To je spasilo moju pocilloporu od propadanja.