Srpanj 12, 2025, 16:49:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crne udovice  (Posjeta: 1679 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Crne udovice
« u: Svibanj 23, 2011, 10:31:12 prijepodne »
Imam jedan prazan 30 litarski akvarij, a u većem imam crne udovice. Tj. 4 crne i jednu bijelu. Htio sam ih probati odvojiti u manji da vidim hoće se mrijestiti. Čitam kako razlikovati muške od ženskih, ali ne uspijevam ih razlikovati.
Crne su mi sve iste, osim što dvije imaju tamnu peraju, a dvije svijetlu . Bijela je malo veća od njih i ima veći (deblji) trbuh. Moguće da su moje sve istog spola (crne). Prema pročitanom bijela bi onda trebala biti ženka, a crne sve mužjaci.  >:(
Pretpostavljam da se neće pariti međusobno (mislim bijele i crne  :D)
Otišao bi u shop kupiti drugi spol, ako su ovo moji sve mužjaci, ali onda sam opet skoro na istom bar neko vrijeme, jer su u shopu ribe vjerojatno mlade, a pročitao sam da su spolno zrele sa oko 2 godine starosti.
Ako netko iz iskustva zna kako ih je najlakše razlikovati, bio bih zahvalan
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2011, 12:16:55 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline gmatanic

• Punopravni član
Odg: Crne udovice
« Odgovori #1 u: Lipanj 03, 2011, 12:28:18 poslijepodne »
Hajde netko tko ih je mrijestio... molim pomoć
Bio sam prebacio udovice u 30 litarski akvarij. Dakle 4 crne i jednu bijelu. Kasnije kupio i dodao još jednu crnu i 2 bijele. Bile su tamo jedno 4-5 dana i kako mi se činilo da se ne događa ništa, vratio sam ih u veći akv.
U većem su i gupiji. Danas kad sam čistio filter u velikom, pohvatao sam gupije stare jedno 2-3 dana i prebacio ih u ovaj 30-litarski koji je radio normalno, ali nije imao stanovnika (bar sam tako mislio). Kad sam se nakon pola sata vratio, vidim da okolo pliva nekoliko sitnih "pojma nemam čega". Pretpostavljam da su ih gupiji potjerali iz šljunka, jer sam vidio da su se okupili dolje.
Zanima me što je to malo, odnosno kako izgledaju male udovice? Ne vjerujem da su to one, ali ipak da pitam...
Oblika su kao mali gupiji, samo dosta manji. Možda veličine tek okoćene (ili kako se već kaže) red cherry kozice. Otprilike... teško je ocijeniti.
Po mom mišljenju najvjerojatnije da su neki crvići ili sl....
U akvariju nije bilo drugih stanovnika.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 03, 2011, 14:53:43 poslijepodne »
Evo našao sam ponešto, pa da zalijepim linkove ako netko bude trebao nekada...
Kažu da su malci dosta mali i moji izgledaju otprilike ovako kao na videu. Tako da bi ipak mogle biti male udovice  :nerv:
Pa ništa... Ode skuhati jaje i razmutiti. Valjda neće na kraju ispasti da sam uzgajao vodenbuhe ili nešto slično  :D

http://www.youtube.com/watch?v=aIOLjfwJg-E&feature=youtu.be

Na ovoj stranici kaže "The fry are very small, smaller than other species."

http://www.aqua-fish.net/show.php?h=blackskirttetra1

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Lipanj 03, 2011, 15:45:35 poslijepodne »
Bilo bih dobro mikrocrve da nabaviš,prvih 5-6 dana a onda artemija tek izvaljana

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 03, 2011, 16:01:10 poslijepodne »
Mislim da ću se danas zaletiti obići shopove, pa vidjeti što se nudi. Ako je pita skuplja od tepsije, morat će se snaći sa razmućenim jajima.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 08, 2011, 15:48:40 poslijepodne »
Iako skoro sam raspravljam u ovoj temi, evo ipak da dodam i ovo, ako netko bude tražio nekada ovo što je mene zanimalo, kako izgledaju male udovice, pa naleti pomoću tražilice...
Mislim da je ostala samo jedna  :(. Bilo ih je više, ali ih ne vidim. Uspio sam ju nekako prevariti i uslikati. Neće na svjetlo, pa sam ugasio i svijetlio malom lampicom. Ako usporedim sa staklom koje je 4 mm debljine, ona je otprilike te veličine.
Pogriješio sam u početku što sam ih stavio u akvarij sa šljunkom. Da nema šljunka vidio bi ikru, pa onda i male vjerojatno. Ako budem probao opet, znam... Inače, kad sam ubacio udovice, preventivno sam u vodu dodao sredstvo protiv plijesni. Svjetlo u akvariju je dosta slabo.