Srpanj 20, 2025, 22:13:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Održavanje bakterija.  (Posjeta: 830 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profi23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Održavanje bakterija.
« u: Rujan 05, 2005, 09:40:00 prijepodne »

Neznam dali ovo spada u ovu temu ali pokušajmo

Aku će mi biti bez vode 2-3 dama pa me zanima šta se treba napraviti da se bakterije iz filtera unutrašnjeg (Juwel rio 180) održe da se novi aku brže aktivira.

Moja ideja je sljedeća: vodu iz aku u jednu kantu izvadim filter materijal i pumpu pustim da cirkulira i to je to.

Dali treba grijač ili ne?

Offline cico047

• Punopravni član
Održavanje bakterija.
« Odgovori #1 u: Rujan 05, 2005, 09:44:00 prijepodne »
ovisi gdje ćeš držati kantu... ako će bit na hladnom, mislim da trebaš staviti grijač..
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
Održavanje bakterija.
« Odgovori #2 u: Rujan 05, 2005, 09:53:00 prijepodne »

To sam i mislio. ¸Vjerovatno ću i morati stavitigrijač jer mi i dvje tri ribice trebaju biti ta dva tri dana u kanti. Neznam dali je dovoljno da pumpa samo cirkulira vodu ili treba biti kao u filteru nabijeno i da cirkulira voda preko cijele spužve.

Offline cico047

• Punopravni član
Održavanje bakterija.
« Odgovori #3 u: Rujan 05, 2005, 09:57:00 prijepodne »
pa stavi pumpu u filter i nek razbija površinu, jer bakterijama treba kisik...
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
Održavanje bakterija.
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2005, 10:26:00 prijepodne »

Unutrašni juwelov nemogu izvaditi.

Probaću i vidjeti ili jednostavno započeti aku ispočetka.

Offline cico047

• Punopravni član
Održavanje bakterija.
« Odgovori #5 u: Rujan 05, 2005, 10:31:00 prijepodne »

(tko ti je kriv kad imaš juwela... )

aha... mislio si izvaditi sve iz filtera i samo ubaciti u vodu??
mislim da je to ok... Edited by: cico047
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
Održavanje bakterija.
« Odgovori #6 u: Rujan 05, 2005, 10:49:00 prijepodne »

da dva tri dana dok očistim aku postavim i zaljepim stjenu stjenu https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=9283, kamenje i sve naštelujem dok se osuši silikon, da zadržim bar nešto bakterija.

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
Održavanje bakterija.
« Odgovori #7 u: Rujan 05, 2005, 12:00:00 poslijepodne »
Mozes urzati cirkulirnje akvarija dodavanjem materijala iz starog (materijal: voda, sljunak, smece, ribe ...) bakteije se jaaaaaako brzo razmnoze ako imaju hrane a to je smece iz starog akvarija, dakle ostavi si malo onog mulja sto bude na spuzvi ili jednostavno dodaj malo hrane za ribe u filter medij
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline Aqarius

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Održavanje bakterija.
« Odgovori #8 u: Rujan 05, 2005, 13:36:00 poslijepodne »
Što se tiče grijača, ne znam, možeš, nije na odmet! Ali u uputstvima za lijek Aquarium Münster imaš jedan dio koji kaže da bi valjalo izvaditi filter prva tri dana i da se u njemu sačuva kultura bakterija valjalo bi ga staviti u akvarijsku vodu u jednu kantu, zamisao ti nije loša, mislim da bi bakterije trebale preživjeti!

Offline mick1

• Punopravni član
    • http://digital.planetq.org/
Održavanje bakterija.
« Odgovori #9 u: Rujan 05, 2005, 18:20:00 poslijepodne »
Aqarius, možda radim pogrešno ali. Kad lečim ribe nikada ne vadim ili isklopljavam filtra. Iz jednog samog razloga. Kad imaš bilo koju bolest i lečiš ribe, ako vadiš filter, bakterije ili paraziti ili svejedno što ostače u njemu. Ozliječen je samo akvarij, filter nije. I tako ostanu u njemu bakterije koje su krive za zarazu riba. I kad staviš filter nazad u akvarij, šta si učinio - ništa   . Opet imaš bolest u akvariju.
Razgovarao sam o tome pred nekim časom sa večim diskusarima kod nas. Svi čine isto. Kod lečenja filter radi normalno dalje. Neke denitrifikacijske bakterije če da odapne, ali nikada sve. Ako radiš po navodiloma za lečenje bolesti, filter bi morao krajem lečenja da radi normalno dalje.

Offline Aqarius

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Održavanje bakterija.
« Odgovori #10 u: Rujan 05, 2005, 19:08:00 poslijepodne »

Citat: mick1
Aqarius, možda radim pogrešno ali. Kad lečim ribe nikada ne vadim ili isklopljavam filtra. Iz jednog samog razloga. Kad imaš bilo koju bolest i lečiš ribe, ako vadiš filter, bakterije ili paraziti ili svejedno što ostače u njemu. Ozliječen je samo akvarij, filter nije. I tako ostanu u njemu bakterije koje su krive za zarazu riba. I kad staviš filter nazad u akvarij, šta si učinio - ništa . Opet imaš bolest u akvariju.
Razgovarao sam o tome pred nekim časom sa večim diskusarima kod nas. Svi čine isto. Kod lečenja filter radi normalno dalje. Neke denitrifikacijske bakterije če da odapne, ali nikada sve. Ako radiš po navodiloma za lečenje bolesti, filter bi morao krajem lečenja da radi normalno dalje.

Hvala na upozorenju, no znam ja to! Samo kažem što piše u uputstvu; dakle kako sačuvati bakterije! Ni sâm nisam vadio filter jer je to Juwel Edited by: Aqarius