Ostao sam dužan par informacija oko mrijesta titeja, za početak potrebna su 2-3 matična para koji su hranjeni kvalitetnom živom hranom (ili proteinskom DIY), potreban vam je mrijesni akvarij oko 20-30 L spužva filter, mrežica koja se koristi za fasadu iskrojena po dimenzijama dna akvarija. Za pripremu vode je potrebno 1/2 meke vode (RO, kišnica, destilirana...) i 1/2 vode iz akvarija gdje su bili matični parovi, za smanjivanje PH možete koristiti treset tako što ga ubacite u neki vanjski filter kojim ćete isfiltrirati vodu prije nego što ubacite ribe u akvarij, takođe može se koristiti i zeleni čaj što je skuplja, a manje efikasna varijanta. Za mrežicu privežete biljke ( mahovina, gupi trava, limnophilla...) i napravite nekoliko žbunova, ostavite na površini jednu količinu biljaka da plutaju. Temperatura u akvariju treba biti 26 stupnjeva. Ubacite ženke u akvarij, pa poslije nekog vremena (sutra) mužjake i odmah počinje mrijest. Mrijest traje nekoliko sati i odmah po završetku je potrebno izvaditi matične parove iz akvarija, mrežica se takođe vadi; gasi se filter i ubacuje raspršivač koji je podešen na maksimum da bi "miješao" ikru i akvarij pokrijete nekim pokrivačem da ga potpuno zamračite, malci se izvaljuju iz ikre poslije 24-48 h, prva 2-3 dana ih ne treba hraniti dok još imaju žumanjčanu vrećicu i prilijepljeni su za zidove akvarija, kada proplivaju počinje ishrana najsitnijom živom hranom ili žumanjkom, posle 10tak dana mogu se hraniti artemijom, posle mjesec dana se prelazi na suhu hranu. Takođe se postupno privikavaju na tvrdu vodu, dio koji ispari se dolije ostajalom pipovačom na približno istoj temperaturi koja je u akvariju. Važna stvar je da se voda u akvarijumu ne mijenja prvih 7 dana i u tom periodu treba biti izuzetno oprezan sa hranjenjem da se ne pretjera, jer ako se promijene parametri vode od raspadanja ostataka hrane izgubićete mlađ u roku od par sati (naučeno na teži način

) Toliko o mrijestu, ako Vam treba još neka informacija, slobodno pitajte, ja ću pomoći koliko znam (a ne znam puno

)
Hvala kolegi Zeki972 na pomoći oko prevoda, ipak je lakše ovako!