Kolovoz 04, 2025, 23:33:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: točkice  (Posjeta: 1038 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline silvijo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
točkice
« u: Rujan 04, 2005, 12:51:00 poslijepodne »

Prijateljica mi ima akvarij sa zlatnim ribicama i jedna od njih, naravno najljepša, ima par bijelih točkica. Ona to redovito liječi sa costopurom, a točkice se redovito vračaju. Bolest ne prelazi prvi stadij. Unutra ima samo plastične biljke pa bi mogla probat i sa solijom.

Sad pitanje. Kakvu sol treba, jer običnu kuhinjsku i kako se to dozira? Ili možda ako lijek ne pomogne neće pomoći ni sol?

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
točkice
« Odgovori #1 u: Rujan 05, 2005, 14:11:00 poslijepodne »

Nametnici koji izazivaju bijele mrlje tj.točkice kruže stalno u krug.

Kad se smjeste na ribu(domačina) rastvaraju se kad sazriju,pda cista na dno,koja kada sazrije traži novog domačina,a uništiti ih se može samo u toj fazi

Tako je to prilično dug postupak,a i kad se čini da je sve gotovo,ustvari i nije.

Treba uzeti prikladan lijek i držati se uputstva.(koja primječujem i nisu detaljna)

Jedan veterinar tvrdi da kad se stavi lijek ponavlja se postupak 3 dana za redom(uz isključenu pumpicu),zatim se obavezno mijenja 60%vode.Postupak se po potrebi ponavlja.
Zg/D.Selo

Offline silvijo

• Punopravni član
  • **
točkice
« Odgovori #2 u: Rujan 05, 2005, 15:41:00 poslijepodne »

Čitao sam o kruženju te bolesti i ta cura mi je rekla da ciste nisu nikad pukle nego ih je uvijek uspjela izlječiti prije toga (uvijek kada je riba imala samo dvije tri točkice). A i ako je cista pukl, zašto su se te bijele točkice uvijek vratile na tu ribicu a ne na koju drugu iz akvarija (ima ih još 4 komada)?????

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
točkice
« Odgovori #3 u: Rujan 05, 2005, 17:25:00 poslijepodne »
možda je lakše nju upecati,ak joj je imunitet već oslabio(kolko sam shvatila,već se jedno vrijeme s tim bori),nek opet lijeći imalo ih nafila vitaminima.
Zg/D.Selo

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
točkice
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2005, 19:26:00 poslijepodne »

treba intezivno kapati tri dana i onda nkih mjesec dana u intervalima od tri dana staviti malo lijeka, a sto se tice soli ja mislim da je zlica od juhe na 5 litara

Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
točkice
« Odgovori #5 u: Rujan 05, 2005, 23:30:00 poslijepodne »
kada vidim tockice na ribi premjestim ju u aq od 7 litara-nije okrlugli neg pravokutni da me ne bi optuzili za mucenje he he, i stavim lijek protiv tih tockica-onaj serin-i dodam jos par kapi nekakvih vitamina-oni su tetrini... i vecina riba ozdravi za 5 dana, tako sam spasila jednog platy-a i nekoliko guppy-a, istina ribe mi se bas i ne razblijevaju, bogu hvala, pa i nemam nekih problema s tim...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.