Neznam koliko ce pomoci, i ja sam bio u istoj dilemi, akvarij je tek neznatno veci od tvoga, i rijesio sam je na sljedeci nacin.....
"Grlo" (dakle, nosac neonke sa svim zicama i "elektronikom) T8, 18W - cca 20-25kn
Neonka, sylvania aquastar 18W, 10000K - cca 40kn
ili umjesto ove neonke, za pocetak uzmes bilo koju, kod mene u trgovini su ti neke sylvania daylight, 6500K, 1050lumena, 18W nekih 5 ili 6kn, dakle za cca 30 kn mozes rjesiti kompletnu rasvjetu, sve sto ti treba jos je komad bilo kojeg trozilnog kabla s utikacem, to sigurno imas negdje u kuci viska, par minuta oko spajanja zica (luster-klemama, ili obicnim uvrtanjem ili lemljenjem zica), i rjesis si problem..... nosac postavis gdje zelis, ukoliko iznad akvarija imas neku plohu, jednostavno sa 2 vijka pricvrstis sve to na tu plohu, ili ako ne, za zid, za neki L nosac, za bilo sto, ta konstrukcija je izuzetno lagana...
Meni su (s obzirom da imam zlatne kao i ti) savjetovali anubias, valisneriu i cryptu, tako da je 18w mozda i malo previse, ali posto mi stoji malo vise iznad akvarija (takodjer nemam poklopca), radije sam uzeo koji W jacu..... u principu, sve ovo sto sam napisao mozes sloziti za iste ili jos manje para i sa nekom slabijom neonkom, mozda kakvom 10W, 15W ili slicnom.....
Eto, mozda ti malo ovo pomogne, ja sam trazio najjednostavniji i (iskreno) najjeftiniji nacin kako rjesiti rasvjetu ribicama, i mislim da nisam nimalo pogrijesio. A jeftinije od pola sata vremena i 30-tak kn (u mom slucaju 60kn) troska - mislim da stvarno nemoze....

jasno, s obzirom da sam i ja apsolutni pocetnik, svoju pretpostavku da je takva rasvjeta ok temeljim iskljucivo na savjetima koje sam dobio ovdje, kao i na savjetima jos nekih kolega koji se time bave duze vremena, dakle ne temeljim na nekom vlastitom iskustu, pa sve ovo uzmi i s malo rezerve dok to ne potvrdi netko iskusniji (i pametniji).....