Evo jos jednog pocetnickog akvarija!

Juwel R-70, efektivni volumen vode 58litara (ostalo otpada na sljunak-12l i unutrasnji filter). Pomjesao sam 30l destilirane i 28l vodovodne vode (GH 26 ! gornja Dubrava, Zagreb) i dobio sam GH16 (Sera-test). Podloga sljunak (3-6mm) i pola vrecice TetraInitialStick. Visina podloge oko 7 cm. AquaSafe 30ml i 60 ml Nitrivec-a umjesto 6 ml! (a, zabunio sam se, no, za sada je sve OK). Temperatura vode 25C, pH 7.

Izvor CO2 je Nutrafin-ov sistem. Reaktor je na sobnoj temp.(oko 22C), a nakon otprilike 30 sati poceli su ravnomjerno izlaziti mjehurici (6 na minutu; po formuli bi trebalo 7).Biljke su u podlogu stavljene s loncicem,a u svaki loncic ugurao sam po jedno do dva "zrna" TetraInitialSticka. Zasto s loncicem? Zato jer je korjenje bilo u katastrofalnom stanju!
Pogrjesio sam sto ih nisam okupao u hipermaganu pa sada molim savjet: kako da ih naknadno dezinficiram? Naime, primjetio sam jednog bijelog crvica zmijolikih kretnji (duzine oko 6mm). Premalen je za Grindala, a ne izgleda ni kao onaj opaki ektoparazit. Riba jos, naravno, nema u akvariju.