Kolovoz 02, 2025, 18:36:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Slab protok Atman 3336  (Posjeta: 3596 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boris01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Slab protok Atman 3336
« u: Svibanj 10, 2011, 14:16:52 poslijepodne »
Ovako imam 160 l akvarij i gore navedeni filter koji me muci vec neko vrijeme  -? ...
znaci kao sto sam napisao filter mi ima slab protok a ne znam zašto, pa sam ga par pauta detaljno ocistio i medije i sve i onda proradi super i nakon nekog vremena jedva da ima protok a ocistim medije i glavu i sve i ne kužim zašto se tak zaštopa ili šta vec..otovrim ga i ne bude tako jako prljav i opet nema dobar protok..ne znam šta da radim :(

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
Odg: Slab protok Atman 3336
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2011, 14:24:22 poslijepodne »
Neki medij u filteru se u toku rada se dodatno slegne, prostor između granulata se smanji pa vode nema prostora za kretanje. Uzrok može biti sitniji aktivni ugalj treset ili štogod slično. A ono ako nisi siguran šta je u pitanju naizmjenično vadi filter medij jedan po jedan pa ćeš vidjeti koji ti zadaje problem.

Offline Axo_Keki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Cazin Bosna i Hercegovina
« Odgovori #2 u: Lipanj 18, 2011, 15:50:42 poslijepodne »
pozzz
ja imam isti takav filter
imam jedan problem
akvarij radi 30 minuta sve ok
skoro da se i ne cuje
ali nakon 30 minuta stane pocne dosta da se cuje
kao da pumpa povuce zraka
onda otvorim onaj gore otvor koji sluzi za donalijevanje vode i onda taj visak zraka izadje (nesto kao kad otvaras novu coca colu heh)
i nakon toga sve opet bude ok narednih 30 min
i onda opet ponavljam proces
da li se to tebi dogadjalo
Kako pokreces filter
da li se voda napuni skroz do vrha??!
Mi smo zatvorenici svojih vlastiti identiteta zatvoreni u tamnicama koje
smo sami skovali......
"Ćejf košta"

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Lipanj 21, 2011, 09:52:16 prijepodne »
Ovako imam 160 l akvarij i gore navedeni filter koji me muci vec neko vrijeme  -? ...
znaci kao sto sam napisao filter mi ima slab protok a ne znam zašto, pa sam ga par pauta detaljno ocistio i medije i sve i onda proradi super i nakon nekog vremena jedva da ima protok a ocistim medije i glavu i sve i ne kužim zašto se tak zaštopa ili šta vec..otovrim ga i ne bude tako jako prljav i opet nema dobar protok..ne znam šta da radim :(

Identican problem i kod mene s Atmanom.  -?

Offline Trole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Srpanj 18, 2011, 13:43:14 poslijepodne »
Negdje vam u sistem vuce zrak,tako je i meni bilo pa sam ustanovio da mi je na prikljucnici na kraju crijeva unutra propala gumica.

Offline rada0309

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Srpanj 23, 2011, 13:02:30 poslijepodne »
Evo,ja ga upravo vratio nazad odakle sam ga kupio. Naime,počeo je curit na brtvi(koje skoro kao i da nema). Kad sam pokazivao prodavacu gdje pušta vodu,prilikom skidanja glave pukne kopča za zatezanje glave :D :D :D
Protok nije jači od 500 l/h da ga j...š,pustio sam ga u pogon bez filter materijala. Tetratec ex600 skroz napunjen i bez čišćenja je jači od Atmana 3336. Sva sreča pa je filter star tjedan dana pa ču uspit izvuč lovu nazad,inače  :-X :-X :-X

Offline Trole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Srpanj 27, 2011, 00:28:02 prijepodne »
Vi iz Zagreba imate srece jer imate aqua-terru blizu tamo imate sve rezervne dijelove za atmana i Ondreja koji se u sve to kuzi.;)

Offline rada0309

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 02, 2011, 21:15:30 poslijepodne »
Evo,danas dobio i pokrenuo novi 3337. Pustim ga u pogon kad on pušta na obe ručice na ventilima gdje se otvara i zatvara protok. Kad nisam upo u nesvjest!! Uspio sam to zatvorit silikonom dok ne dođu novi ventili. Sad sam dobio 4 male gumice koje su mi viška. Da li su one za rezervu ili one idu negdje na spojeve crijeva jer sam primjetio da dosta baca zrak na izlazu filtera u akvarij a po meni ne bi trebao?! Skužio sam da kad smanjim protok na ventilima,prestane izbacivati zrak u akvarij. -? -?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 02, 2011, 22:14:43 poslijepodne od rada0309 »

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #8 u: Kolovoz 03, 2011, 09:50:44 prijepodne »
Evo,danas dobio i pokrenuo novi 3337. Pustim ga u pogon kad on pušta na obe ručice na ventilima gdje se otvara i zatvara protok. Kad nisam upo u nesvjest!! Uspio sam to zatvorit silikonom dok ne dođu novi ventili. Sad sam dobio 4 male gumice koje su mi viška. Da li su one za rezervu ili one idu negdje na spojeve crijeva jer sam primjetio da dosta baca zrak na izlazu filtera u akvarij a po meni ne bi trebao?! Skužio sam da kad smanjim protok na ventilima,prestane izbacivati zrak u akvarij. -? -?

1. dve gumice idu di prokopčavaš ventile u filter... zato ti pušta naj vjerovatnije.

2. Probaj namontirat rainbar i vidi ako prestaje vuč mjehuriče ... pretpostavljam da ti se napravi podtlak u filteru i negdje kroz spoj cijevi povuče zrak.  Dakle poanta je da pokušaš prigušiti izlaz iz filtera, pa vidi ako to rješava stvar.  Ako mjehuriči prestanu, ne preostaje ti drugo nego strpljivo pokušat nači di vuče zrak (pretpostavljam na spoju ventila i filtera ako nisi gumice stavio)

Offline rada0309

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 03, 2011, 10:14:39 prijepodne »
Gdje ventili idu u filter tu nema gumica,budem posljepodne stavio gumice pa cemo viditi sta se desava. Na spoju ventila i crijeva serijski su vec bile stavljene gumice. Na spojevima crijeva i plasticnih cijevi nema gumica ali mislim da tu ni nemre vuci zrak jer su crijeva jedva sijela na cijevi

Offline rada0309

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 03, 2011, 19:10:21 poslijepodne »
Ipak su bile gumice na ventilima. I dalje baca zrak u akvarij. Spraybar nisam spajao jer mi ne stane zbog pozadine pa sam stavio onaj nastavak kao lopatica. Još sumnjam na onaj poklopac na vrhu filtera koji služi za nadosipavanje vode :'(

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #11 u: Kolovoz 03, 2011, 19:23:40 poslijepodne »
Ipak su bile gumice na ventilima. I dalje baca zrak u akvarij. Spraybar nisam spajao jer mi ne stane zbog pozadine pa sam stavio onaj nastavak kao lopatica. Još sumnjam na onaj poklopac na vrhu filtera koji služi za nadosipavanje vode :'(

Priguši onu lopaticu

Uzmi neki čep od pluta ili slično prereži ga na pola i gurni na knap u onu rupu u "lopatici" da smanjiš protok (rupu) ... nemoj skroz začepiti, več samo na pola
Poanta je smanjiti rupu na izlazu iz filtera a da ti ne izleti čep pod pritiskom vode

Isto to možeš probat napraviti na izlaznom ventilu iz filtera ... probaj ga otvoriti samo do pola i onda sačekaj jedno par sati i vidi ako još vuče zrak

ps.
Dok vuče zrak si bar sigurna da neče procuriti pošto imaš podtlak u fiteru :)
Kad prestane vuči zrak, onda dobro prekontroliraj da nebi negdje curilo, jer onda imaš obrnutu situaciju (filter je pod tlakom)

Onaj čep za punit filter nemoj uopče koristiti... puni ga prije nego ga prikopčaš kroz ulazni ventil ili cijev, dok voda ne počne curit na izlazni ventil... tad navoj omotaj teflonom i zašerafi te uključi u struju ;)

Cheers!

Offline rada0309

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 03, 2011, 19:50:55 poslijepodne »
Kad ga smanjim na pola uopče ne vuče zrak,samo kad je skroz otvoren :o. Budem ga tako držao jer nemam vise ideja šta da napravim  X-( :-X

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #13 u: Kolovoz 03, 2011, 19:58:07 poslijepodne »
Kad ga smanjim na pola uopče ne vuče zrak,samo kad je skroz otvoren :o. Budem ga tako držao jer nemam vise ideja šta da napravim  X-( :-X

Čekaj mjesec dva da kamenac zabrtvi sve spojeve, pa onda razvali  :D

- Atman ima ulaznu cijev prozirno zelenu...  uzmi lampadinu i sjedni ispred filtera, otvori izlazni ventil na full i gledaj ako baloniči dolaze kroz ulaznu cijev u filter.
Ako je tako, onda imaš lufta negdje na gornjim ulaznim spojevina duck-bara ili tamo di spajaš gumenu cijev sa plastičnom iza akvarija.
-Silikon ili radije neka dobra izolirka če rješiti problem :up:

Offline rada0309

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 03, 2011, 21:56:26 poslijepodne »
Kad ga smanjim na pola uopče ne vuče zrak,samo kad je skroz otvoren :o. Budem ga tako držao jer nemam vise ideja šta da napravim  X-( :-X

Čekaj mjesec dva da kamenac zabrtvi sve spojeve, pa onda razvali  :D

- Atman ima ulaznu cijev prozirno zelenu...  uzmi lampadinu i sjedni ispred filtera, otvori izlazni ventil na full i gledaj ako baloniči dolaze kroz ulaznu cijev u filter.
Ako je tako, onda imaš lufta negdje na gornjim ulaznim spojevina duck-bara ili tamo di spajaš gumenu cijev sa plastičnom iza akvarija.
-Silikon ili radije neka dobra izolirka če rješiti problem :up:

Izolirka riješila problem! Nevjerovatno! Hvala puno na pomoći :up: :zagrljaj:

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #15 u: Kolovoz 03, 2011, 22:33:39 poslijepodne »
 :up: