Da ne bi bilo kojeg nesporazuma.
Ja cenim svako mišljenje,svaki savjet,svako iskustvo koje je ovde napisano,tako se učim ja,tako se učimo svi,sve je to lepo i dragocjeno.
Medjutim nemojmo stavljati takve epitete,koje je upotrebio Profi 23,jer to nisu osobine,koje krase ciklide,nit jedan ciklid još nije pojeo antilopu koja je išla pit vodu u jezero Malawi,dakle to nisu najkrvoločnija bića,a svoju teritoriju brane,ko i svi ciklidi,ao glupim ciklidima imam ja neki svoj pregovor,koga sam tu več i napisao....nije ciklid glup.......
A sve te osobine mogle bi se drukčije napisati eto kako /primerice/:
"Imao sam 200l akvarij i u njime te i te ciklide /vidi spisak Profi 23/.Vidio sam u radnji te divne ciklide,koje su me odamah premamile svojom lepotom i uzmem ih.Nisam dosta znao o tim ciklidima,pa su se mi uakvariju počele dešavati ružne reči,naprosto neke su ribe prosto nestale.I kasnije se utvrdilo,da ima kod Auratusa više mužjaka,pa je dominantni na kraju sve savladao.........
Pošto ja ima neko gorko iskustvo sa njima,ja ih ne bih preporučio za mali akvarij,a nikako za 70l,pogotovo sa nekim mirnim ciklidima poput Apistogramme,jer se ne slažu,a i dolaze nam sasvim iz razlićitih delova Zemlje.
M.auratus jeste po meni još uvek lep ciklid,mada on traži odgovarajuče uslove,akvarij od 400l ,te društvo večih i robustnih m'buna."
Eto u tom postu sve lepo i sve istinito,bez upotrebe nekih "teških"reči.Edited by: Bojko