Ljube probaj ako ikako mozes neku drugu sondu, odn. ako imas nekoga u blizini sa bilo kakvim mjeracem (no name ili brand name) samo da je sonda sa BNC prikljuckom ... sonde su potrosne i odlaze, a da li su sve iste po karakteristikama (na papiru) i mjernom podrucju - ne znam, ali ces bar znat da li ti je uredjaj ispravan ili ne.
ako ti namjestanje ni gornje ni donje referentne tocke (ona dva trimera sto si ih vrtio) ne mogu doseci do vrijednosti kalibracijske tekucine za to podrucje - sve upucuje da ti je sonda bye-bye (da te pati samo jedno podrucje - visoko ili nisko - onda bi mogli prije krivit kalibracijsku tekucinu ili uredjaj)... ovako se cini da je sonda ...
Na jednoj prezentaciji Hanna uredjaja receno je da je trajnost "normalnih" pH sondi (cjenovno "normalnih", upotreba tipa izmjeri - operi - spremi sondu) oko godinu do godinu i pol, a znatno su skuplje sonde koje su predvidjene da budu stalno uronjene u medij i kontinuirano mjere... e sad, kad uzmemo da mi nismo laboratorij i dodamo komercijalni udio (kupi novu sondu jer stara "ne valja" vise od godinu) ... vjerojatno za nase uvjete uredno ce radit i koju godinu, zavisi koliko imas srece...
Za ove kineske - za sada mogu reci samo dobre stvari, neke su preko godinu i pol kod mene i rade bez problema uz rekalibraciju svaka recimo 3 mjeseca (primjer- sonda u Ca reaktoru, kinez od 39$, uredno se nastima na kalibracijsku vrijednost i radi i radi i radi i ....

)
svakako prvo probaj (ako mozes posudit) sondu