Srpanj 20, 2025, 20:57:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Što to radi t-com?  (Posjeta: 1677 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Što to radi t-com?
« u: Svibanj 03, 2011, 17:18:52 poslijepodne »
Kod strica zvali iz t-scum-a, "došli ugraditi neku kutiju" i ugradili ju valjda i ne radi wireless nakon toga.
Nisam vidio kutiju, ali su rekli da idu po cijeloj ulici i da će valjda i kod mene. Odem pogledati što je s wirelessom. Promijenjen SSID, možda i password.
Što ugrađuju i zašto prčkaju po postavkama uređaja?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: Što to radi t-com?
« Odgovori #1 u: Svibanj 03, 2011, 17:41:27 poslijepodne »
Kod strica zvali iz t-scum-a, "došli ugraditi neku kutiju" i ugradili ju valjda i ne radi wireless nakon toga.
Nisam vidio kutiju, ali su rekli da idu po cijeloj ulici i da će valjda i kod mene. Odem pogledati što je s wirelessom. Promijenjen SSID, možda i password.
Što ugrađuju i zašto prčkaju po postavkama uređaja?

Vjerojatno je zahvaljujuci toj kutiji njegova linija sada postala VoIP, tj. vise nije klasicna analogna telefonska parica.
Ne prckaju po postavkama uredaja nego svi T-Com ADSL modemi imaju aktiviranu ACS opciju (tkzv. daljinski pristup), tj. da nakon reseta ili restarta automatski pokupe login/password s T-Com servera - na taj nacin rade i oni samoinstalirajuci setovi, koji god ADSL modem ustekao on vec ima tvoj login i password  :D

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #2 u: Svibanj 03, 2011, 17:42:20 poslijepodne »
ja ih ne pustam u kucu osim ak ih ne zovem. po takvim stvarima prckam samo ja, pa taman da je 10 puta njihovo.

daj vidi kaj to je kakav je to uredaj pa da znamo.
R-46

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 03, 2011, 17:46:36 poslijepodne »
Otići ću vidjeti kasnije. Meni je samo rečeno da ne radi wireless i da su dolazili iz t-coma i neku kutiju spominju... Otišao sam samo na brzinu osposobiti wireless, nisam se puno raspitivao, žurio sam
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 03, 2011, 18:40:20 poslijepodne »
Evo ovako...
Nisu ugrađivali nikakvu kutiju, greška u komunikaciji...ne pitajte  :rolleyes:
Ono što su napravili je da su prespojili žice, izbacili onaj splitter koji se dobije sa routerom, mijenjali su podatke za pristup internetu, mijenjali su postavke uređaja: SSID, password za pristup preko wirelessa. Ostalo nisam provjeravao.
Vidio sam t-comov caddy na kojem piše "podrška i prodaja" ili tako nešto tu kod susjeda. Nešto rade, ali što?
Rekli su da bi sad telefon trebao biti jeftiniji  :nerd:
I još nešto. Dosad sam prilikom pretrage dostupnih bežičnih mreža uvijek nalazio minimalno 3 - od susjeda, sad nema ni jedne.
A možda nije ništa strašno, ali ne volim da hodaju po kući i mijenjaju što im padne na pamet.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 03, 2011, 18:48:09 poslijepodne »
Evo ovako...
Nisu ugrađivali nikakvu kutiju, greška u komunikaciji...ne pitajte  :rolleyes:
Ono što su napravili je da su prespojili žice, izbacili onaj splitter koji se dobije sa routerom, mijenjali su podatke za pristup internetu, mijenjali su postavke uređaja: SSID, password za pristup preko wirelessa. Ostalo nisam provjeravao.
Vidio sam t-comov caddy na kojem piše "podrška i prodaja" ili tako nešto tu kod susjeda. Nešto rade, ali što?

Pogledaj gdje je sada ustekan kabel koji je iz splittera vodio do telefona i sve ce ti biti jasno  :D
Kao sto rekoh - prelazak na VoIP, a nista nisu dirali nego je nakon reseta ACS pokupio defaultne postavke s T-Com servera.

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #6 u: Svibanj 03, 2011, 19:15:39 poslijepodne »
Bilotko se može izuzeti iz ACS-a pa tak i fmatanicu nisu mam' defaultno preuzeli podatke jer nisu imali KAJ preuzet'.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 03, 2011, 19:17:28 poslijepodne »
Bilotko se može izuzeti iz ACS-a pa tak i fmatanicu nisu mam' defaultno preuzeli podatke jer nisu imali KAJ preuzet'.

Kako na kojem, na vecini novijih modela ACS ne mozes ugasiti.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Svibanj 03, 2011, 19:38:23 poslijepodne »
Tako je sad i na Iskonu,dobiješ ruter i spliter,uštekaš,odeš na iskonovu stranicu i tamo se logiraš sa dobijenom šifrom.Na taj način se "propusti" adsl linija,to jest bude onako kao je Andrej napisao.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 03, 2011, 20:06:33 poslijepodne »
Bastards
 X-(
A zašto to rade i što ako npr. nemam adsl u kući?
Trebam li ih pustiti da prčkaju?
« Zadnja izmjena: Svibanj 03, 2011, 20:11:31 poslijepodne od gmatanic »

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 03, 2011, 20:19:22 poslijepodne »
Bastards
 X-(
A zašto to rade i što ako npr. nemam adsl u kući?
Trebam li ih pustiti da prčkaju?

Je*ote jesu to moji postovi nevidljivi ?  :D

Pogledaj link:
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/ims_prelazak.asp

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 03, 2011, 20:24:46 poslijepodne »
Hvala,  :up: inače izguglam ovakve stvari, ali radim nešto drugo trenutačno, a na akvarij net sam ionako skoro stalno spojen  :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Svibanj 04, 2011, 12:28:14 poslijepodne »
Kod nas su davno po nekim ulicama postavljali nekakve kutije na stupove (bandere) i od tog dana, poneke ulice nemogu imati nikakav internet osim t-comov, sad sto je tu napravljeno, ja neznam.. Jer koliko sam cuo, ta kupija brani svakom internetu da se prikljuci, osim njih.. Moj bratic zivi u toj ulici i nemoze imati nikakav drugi internet, a ako ga zeli, mora se javiti u t com da bi mu oni dozvolili.. :roll: Jako cudno!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #13 u: Svibanj 04, 2011, 12:31:45 poslijepodne »
i kad god ih se zvalo radi toga, uvijek kazu da ce doci i popraviti to, ili skinuti kutiju, nikad nisu dosli, od toga je proslo cak i vise od 5 god koliko obecavaju..pa tako da su ljudi u toj ulici odustali od toga, pa kao i svaka kuca kako danas skoro ima internet i oni morali uzet t comov, to je jedini nacin spajanju na net (ili mozda uzet bezicni i tak te na usb)..  :roll: :down:

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 04, 2011, 14:56:28 poslijepodne »
Kod nas su davno po nekim ulicama postavljali nekakve kutije na stupove (bandere) i od tog dana, poneke ulice nemogu imati nikakav internet osim t-comov, sad sto je tu napravljeno, ja neznam.. Jer koliko sam cuo, ta kupija brani svakom internetu da se prikljuci, osim njih.. Moj bratic zivi u toj ulici i nemoze imati nikakav drugi internet, a ako ga zeli, mora se javiti u t com da bi mu oni dozvolili.. :roll: Jako cudno!

Nista misterioznog niti se radi o prljavoj igri - u vecini kvartova nedostaje cistih parica (citaj; cistih zica do centrale) pa se montiraju PCM/PGS ili kako se sad vec zovu, a jednostavno pojasnjeno zahvaljujuci njima na jednu zicu mozes spojiti nekoliko korisnika.
Za ADSL je potrebna cista parica pa te nakon podnosenja zahtjeva skinu sa spomenutog modula i spoje na cistu zicu, a svi ostali provideri koji bas i nisu skloni provlacenju svoje infrastrukture te jednostavno otpile jer nemas uvjeta.

U globalu to i nije tako lose jer u pojedinim kvartovima imas poprilican broj ljudi kojima nije potrebno nista osim telefona pa zasto njih ne spojiti vise na isti kabel, a one kojima trebaju naprednije usluge dati cistu liniju - a ne kao prije da ce ti godinama ponavljati kako se moras strpiti do prosirenja infrastrukture, sto sam slusao godinama. Tvoj bratic moze zatraziti ADSL kod T-Coma i nakon sto mu ga spoje preci kod bilo kojeg drugog providera.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 09, 2011, 16:45:10 poslijepodne »
 :-X
Otkad su prčkali, wireless radi ubitačno sporo. Ne kužim u čemu je problem. Download 20 kbit/s  :nerd:. Upload nisam ni probao. Signal je super, nije to u pitanju. Što su smrdali? Ima netko neku ideju? P*p*zdit ću !!!!
Odem na youtube, čisto da probam. Nema šanse. Video zastane na 10 sec i onda pusti 2 sec, pa opet tako...  :cupakosu:
« Zadnja izmjena: Svibanj 09, 2011, 16:56:56 poslijepodne od gmatanic »

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 09, 2011, 20:43:23 poslijepodne »
Evo nakon nekoliko sati podešavanja svih mogućih postavki, od "filtera" preko mac adresa, točnog usklađivanja kanala odašiljanja (maknuo "Auto" opcije) i svega što sam znao što predstavlja, restartiranja routera i access pointa jedno 20 puta, sad mi se čini da radi malo bolje. Ali to svejedno nije kao što je prije bilo. Youtube još uvijek "šteka" npr. a nije prije. Kako god radilo, ne da mi se više. Ostaje nadati se da će nadoći  :rolleyes: