Evo i ja da se ukljucim na forum. Dosta sam pratila sta ko pise i skupljala savete, pa sam napravila jezerce za dve crvenouhe kornjace. Jezero je cca 2500l, toliko koliko su mi roditelji dali da im uzmem od baste
Na pocetku je jezerce bilo manje, pa smo ga naknadno prosirivali, pretakali vodu u burad, ma sve s brda-s dola, al smo uspeli da ga povecamo
Zao nam bilo kad smo videli koliko je folije ostalo... Sa folijom sam inace super prosla jer je bila na nekoj akciji 0.5mm 20m2 sam platila 60e, inace je ovde skuplja.
Trudili smo se da sto bolje oblozimo ivice kamenjem zbog kandzi kornjaca, i da ne bi dolazilo do obrusavanja. Kamenje je inace bila ogroomna stavka ovde u Vojvodini.
Jos uvek smo u fazi nabavljanja biljaka, fale lokvanji (lopoci
) i vodena salata, narucila sam, treba da stigne... A biljke sto smo uz ogradu sadili jos trebaju da izrastu, pa na slikama izgleda ko da ih i nema, al tu su!
A bice ih i jos. U svakom slucaju, uredjivanje je jos u toku, poceli smo sa radom pocetkom ovog meseca, al bice jos dosta posla. Filter sam napravila od bacve od 120l, po principu koji je ovde predlozen, cepovi od flasa, vata (iz jastuka), sunjer i dzakovi... Al mi sad filter stvara probleme. Varira mi nivo vode, ne znam do cega je. Bude par dana sve uredu, pa odjednom opadne nivo vode, il jako poraste. Zna li neko do cega je to? Da nije u variranju napona struje? Jel imao neko slicnih problema?
Sto se tice kornjaca, one se banjaju u svom novom domu
Ali me nerviraju, jos nisu izlazile na suncanje, stalno su u vodi, dal se boje il sta je u pitanju, ne znam
Eto toliko od mene za sad. Ako imate kakvih predloga kako da poboljsam izgled, sta da ubacim, da li mogu neke ribice sa ovim prozdrljivcima.... I za taj filter please help