Kolovoz 15, 2025, 16:58:16 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: plecostomus  (Posjeta: 1400 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lanyco

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
plecostomus
« u: Travanj 23, 2011, 17:11:46 poslijepodne »
molio bi za pomoc od osobe koja zna ponesto o razmnozavanju placostomusa.......unaprijed se zahvaljujem

Offline igii

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Odg: plecostomus
« Odgovori #1 u: Travanj 24, 2011, 19:51:27 poslijepodne »
mislim da se oni ne mogu razmnozavati u akvariumskim uslovima.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Travanj 24, 2011, 21:50:55 poslijepodne »
Mogu se razmnožavati u akvarijskim uvijetima, samo ti je potreban veliki akvarij (par stotina litara). Mrijesni par mora biti spolno zreo. Ne znam točno koliko,navodno 4-5 godina. Najbolje je dok su mladi izdvojiti minimalno 6-7 komada da bi se kasnije vidjelo koji bi bili mrijesni parovi. Jedan moj frend mi je pričao da je vidio u nekom zološkom njihov mrijest a rezultat je hrpa mališana! :zagrljaj:

Offline lanyco

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 25, 2011, 13:35:55 poslijepodne »
imam par koji je mislim i stariji,a dobio sam informaciju da tank treba bit najmanje 1000 l....tak da sam mislio pokusat u dvorisnom jezeru na isti nacin kao i ancitruse,posto nisam naso nikakve informacije,nadam se uspjehu   :up:

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 25, 2011, 22:10:09 poslijepodne »
Nadam se da će biti nešto od toga. Iako ne vidim razlog zašto se ne bi mrijestili i u 500l. Ako bi stavio samo njih, pravilno ih hranio podesio odgovarajuću temperaturu, podesio parametre vode, treba sve pokušati. Ne znam koliko bi to bilo stresno za njih da ih seliš iz manjeg akvarija u vrtni bazen, najbolje bi bilo izmrijestiti ih u postojećem akvariju. A koliko litara je akvarij gdje ih držiš?
« Zadnja izmjena: Travanj 25, 2011, 22:14:17 poslijepodne od pepi21 »

Offline lanyco

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 25, 2011, 23:55:54 poslijepodne »
vec su se priviknuli na jezero,a u akvariju je to nemoguce,jer to je akvaterarij oko 300 l sa oko 200 l vode u kojem vladaju dvije kornjace.....
problem je u tome sto nigdje nisam naso kolika temperatura i kakvi uvjeti vode trebaju bit,tako me i muci u koji dio jezera trebam napraviti pecinu za njih(plicem ili dubljem)

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #6 u: Travanj 26, 2011, 07:22:02 prijepodne »
napravi mnogo pećina i poredaj na svim dubinama  ako imaš samo mužjaka i ženku biće super teško    treba ti recimo 6 ženki  i dva mužjaka da bi imo neki  uspjeh    voda bi trebala biti 27 c    mnogo sreće
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 26, 2011, 08:15:56 prijepodne »
Vidiš šta bi bila prednost akvarija, zato što tu možeš kontrolirati uvjete, počevši od temperature kakvu navodi kolega Ceh 27C. Sad ne znam kolika ti je dubina jezerceta? Ali ako je pliće onda bi za vrijeme ljetnih temperatura mogao postići zadanu temperaturu. I mrijest bi se mogao odviti u plićem dijelu gdje je temperatura viša. :)

Offline lanyco

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Travanj 26, 2011, 12:54:24 poslijepodne »
hvala puno na informacijama,probat cu,pa cu vidit kak ce to ic,ak nebude ove,uvijek postoji iduca godina   :D