Lipanj 26, 2025, 21:58:57 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Bilje za vrtni ribnjak pomoc  (Posjeta: 6828 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Trole

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Bilje za vrtni ribnjak pomoc
« u: Travanj 19, 2011, 14:15:32 poslijepodne »
Dali netko od vas zna di nabaviti bilje za vanjski ribnjak,te usput ako se u to vec kuzi da navede primjere sadnje te pomogne naci vrstu koja ne trazi puno posvete malo da ali ne previse.Radi se o jezercu 1100lit crna plastika kalup

Offline overload0303993

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Bilje za vrtni ribnjak pomoc
« Odgovori #1 u: Travanj 19, 2011, 16:07:29 poslijepodne »
odi do obliznjeg jezera gdje ima lopoca, izvadi jedan komad gomolja, stavi doma zemlju u teglu skoro do vrha, polozi gomolj i dodaj jos zemlje... jeftino, biljke brzo rastu, ali nije bas legalno... mozes preko foruma naruciti sjemena ili pak prek ebaya, lopoci i lotusi dođu s instrukcijama za sadnju, s tim da lopočima iz sjemena treba 6mjeseci da odrastu, a lotusima 1-2 mjeseca... . imas biljku iris koja se može naći u nasim ducanima, biljke mesozderke, i razlicite mocvarne biljke mogu rasti s korjenjem u vodi...mozes i nesto kupiti od khodalica s foruma..

Offline Stros

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 19, 2011, 19:48:25 poslijepodne »
Pogledaj MBM vrtni centar i!!! Ja sam danas zvao ovaj naš u ZG i kaže gospođa da ima svega !! Što plutajučih što ovih oko ribnjaka!!  Ako ima u Zg vjerovatno ima i u Rijeci.

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2011, 14:11:55 poslijepodne »
Di se nalazi vas vrtni centar MBM.Kod nas nema nicega,blago se vama vi sve imate na dlanu...Znaci bilje iz jezera nekog bi uspjelo?Imam tu u fuzinama jezero pa mogu ici probati pocupati sta...

Offline Stros

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 21, 2011, 00:11:30 prijepodne »
http://www.mbm.hr/
Imaš tu i adresu i telefon  :)

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #5 u: Travanj 21, 2011, 09:14:35 prijepodne »
Prošle godine u proljeće sam napravila jezerce od 1500l sa folijom. Bilje sam dio kupila u baumaxu (ono što mi nije bilo preskupo ili je bilo na akciji), jedan dio sam nabavila na forumu (lopoče jer su puno jeftiniji nego u centrima), a jedan dio sam donijela sa potoka i obližnjeg jezera. Tako da ti je najbolje kombinirati, s time da kad kupuješ biljke pazi da im ne smeta zimska temperatura, tako da mogu i prezimiti u jezercu.
Sretno sa nabavkom!   :up:
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline overload0303993

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 21, 2011, 14:08:20 poslijepodne »
i bilje iz jezera umoci malo u hipermangan, bolje sprjecit nego ljecit... :)

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 22, 2011, 02:57:20 prijepodne »
Hvala vam svima na pomoci,imam jos dva kratka pitanjca,znaci sa nekog jezera npr.bajer fuzine bez beda mogu ocupati bilja i primiti ce se normalno?
NIKOLETA:Molim te pojasni mi sto je to HIPERMANGAN?Ovo mi je prvi prijekt tako da molim pomoc

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 22, 2011, 02:59:49 prijepodne »
Overload sorry sada sam vidio da si to ti postao.Svejedno tko zna neka odgovori :):):)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #9 u: Travanj 22, 2011, 08:11:05 prijepodne »
Hvala vam svima na pomoci,imam jos dva kratka pitanjca,znaci sa nekog jezera npr.bajer fuzine bez beda mogu ocupati bilja i primiti ce se normalno?

Naravno da se ce primiti, ponesi grablje/stihacu i vrecu i nakopaj si sta vidis.

Citat:
Kalijum permanganat, kod nas poznatiji kao hipermangan. On je jak oksidans i kao takav ima primjenu kao dezinficijens i antiseptik ( procesom oksidacije bukvalno "sagori" mikroorganizme ).

Offline overload0303993

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 25, 2011, 13:35:42 poslijepodne »
Hipermangan sluzi za steriliziranje u medicini i ima ga za kupiti u svakoj ljekarni. Vrhom noza stavis malo praha u vodu da otopina bude rozna i unutra stavis bilje, korjenje nemoj stavljat u otopinu, samo lišće na kojih 10-20 min.

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 25, 2011, 14:18:28 poslijepodne »
Hvala prijatelju vidim da si pun iskustava.cim se jezerce slozi saljem slike.I naravno bude li trebao jos koji savjet pisem tj dodam te za frenda.

Offline overload0303993

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 28, 2011, 20:33:06 poslijepodne »
Nazalost loseg iskustva, al ide nabolje. Moj prijedlog je da potrazis mjesta na livdama koja su niza od ostalih, na njima cesto ima vodenih irisa (perunike), idealne za rub jezerca i imaju lijepi zuti cvijet.

Offline zule87

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #13 u: Svibanj 05, 2011, 14:55:12 poslijepodne »
Trole, dobro ti kazu ljudi odes na obliznji kanal il jezero i uzmes sta ti se svidi :) Ja sam pre mesec dana na kanalu uzela vodene perunike i evo vec cvetaju :) Zasadila sam isto i rogoz/palacku ne znam kako je vi zovete (Typha latifolia), i lepo napreduje. Sad trenutno gajim lotos iz semena, pa cu javiti kako je to uspelo :)

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 11, 2011, 15:46:20 poslijepodne »
Ako vam nije problem stavite mi slike od toga bilja da ga znam prepoznati,Eto plastika je usla pod zemlju,kupio se filter za ribnjak u bauhausu sa filter materijalom,5700l/h
sa uvc lampom,Posadjen je lopoc kupljen na sajmu cvijeca u opatiji za sada sve ruzno izgleda jer cekam zemlju da se nabaca oko jezerca i napravi vodopad od filtera za tjedan dva saljem slike.Zanima me dali bi trska uspijela posto sam bio sada na jezeru u dalmaciji i nikako je nisam mogao iscupati sa korijenom iskustva????

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #15 u: Svibanj 11, 2011, 21:03:19 poslijepodne »
Trska će uspijeti bez problema. Samo moraš pripaziti jer je dosta "napadna" i brzo raste. Ako je već sadiš posadi ju u neku posudu i stavi u plići dio jezerceta.

Offline zule87

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #16 u: Svibanj 11, 2011, 21:13:35 poslijepodne »
Ja nisam trsku htela staviti jer jako visoko raste. I cula sam od lokalnih pecarosa da ona moze korenom da probije plasticnu posudu i cak foliju... Jel to vazi i za rogoz? Ne bih bas da mi napravi dar mar :)
Evo na slici se vidi moja perunika sto je procvetala :) A u saksiji levo je zasadjen rogoz, al jos je mlad (to ti je Trolo ono sa braon palackom sto ljudi pale kao protiv komaraca)

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 11, 2011, 21:14:44 poslijepodne »
samo za informaciju,na kontu u rijeci  je sajam cvijeca i ima dosta  bilja za jezerca,meni stara danas uzela 2 lopoca i vodeni zumbul,a kaze da ima jos toga,ali bas nezna sto

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 11, 2011, 21:32:33 poslijepodne »
Hvala na informacij,ici cu pogledati,moram jedan dan naci vremena i dogovoriti se sa tobom da dodjem vidjeti tvoja cuda od jezeraca..

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 11, 2011, 21:38:01 poslijepodne »
a moramo da,i ja sam u guzvi,kemijam nesto oko diplomskog ali naci cemo vremena jedan dan

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 14, 2011, 14:09:29 poslijepodne »
Evo drustvo da vas obavijestim nabavio sam dvije biljke trebao bi tocno pogledati latinske nazive jer mi kutije nisu tu,radi se o plutajucima koje se brzo sire,prva je muholovka ja je tako zovem jer je ista ko cvijet muholovka samo je plutajuca strava izgleda,a druga je isto plutajuca izgleda ko lopgica sa listom i cvijeta oko 7 do 9 mjeseca budem stavio slike kad se razmnozi i procvijeta,naravno kad toga bude previse i kad se razmnozi djeliti cemo...

Offline tory87

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Svibanj 19, 2011, 14:30:12 poslijepodne »
Jučer sam u Pet centru na Škurinjama kupila vodene zumbule. Ostalo im je još nekoliko komada (oni to imaju pod nazivom lopoč). Tako da požurite ako vam treba. Zna li netko gdje bih mogla nabaviti još plutajućih biljaka za vrtno jezerce? Prešla sam cijelu Rijeku i okolicu ali nigdje ne mogu naći ništa.

Offline Trole

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Svibanj 19, 2011, 14:47:35 poslijepodne »
Sada kad se ove moje putajuce biljke razgranaju mogu ti bez beda dati malo jer se brzo siri ako zelis

Offline tory87

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Svibanj 21, 2011, 14:11:27 poslijepodne »
Hvala na ponudi, ali jučer su mi frendovi donesli Salviniu iz Bauhausa pa mi sad ne treba.  :)Trenutačno imam dovoljno.  :)