ne kuzim ovo da su bebe i nemogu jesti domace? to nema smisla
....
evo to ti je ukratko kaj smiju jesti, a racice mozej eventualno jednom dvaput tjedno kao poslsticu, jer da ih samo ti me hranis to ti je kao da tebe hrane cipsom 
ovo ti je stranica di ti jos opseznije pise
http://www.svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?p=262059
Noviju verziju tog clanka imate ovdje:
Prehrana vodenih kornjaca (popis)Ne da nemogu....nego neznam dal ih je zdravije hraniti svaki dan malo sa salaticom i mesekom...npr kada kuham rucak da im dam nesto ili je zdravija ta hrana koja se moze kupiti u pet shopu??? Receno mi je da posto su bebe da se onda preporucuje da ih se hrani ribicom i tim racicima..i mislim da je zena mislila na ribu kojui mi jedemo a vidim da se na toj stranici preporuca slatkovodna riba. Strah me da ne pregladne....tj neznam procjenit koliko im je rhane dovoljno jer imam osjecaj da ja non sto sipam da bi one non stop jele...da su stalno gladne!
Glavna prehrana malih kornjaca bi trebala biti riba, meso i ziva hrana ako si u mogucnosti. Dobar rezim prehrane za malu kornjacu do 6 mjeseci starosti je npr. ujutro davati smrznut hranu, ribu, zivu hranu ili meso, a navecer granule poznatog proizvođaca (Tetra Reptomin, JBL Agil, JBL Rugil, Nutrafin NutriMax...).
Poanta pravilne prehrane je sto je vise moguce oponasati prirodnu prehranu. Piletina, puretina i govedina mogu posluziti kao dobar nadomjestak prirodnoj prehrani, ali opet nije to to. Takva hrana puno teze pada na probavu kornjace nego primjerice riba, puzevi, kozice, kukci, crvi, vodeno bilje i ostalo cime se kornjace hrane u prirodi. Ako se kornjaca hrani pre jakom hranom to ce se svakako lose odraziti na njene probavne organe u kasnijoj zivotnoj dobi pa ce kornjaca uginuti puno prije nego sto je trebala zbog zatajenja bubrega primjerice. Zato treba paziti i voditi racuna sa cime hranimo svoje kornjace. Najjednostavnije je davati kornjaci piletinu, puretinu, pileta jetrica, goveđe srce i ostale iznutrice, no dugotrajno gledano to nije toliko dobro za njih kao prirodna hrana. Kornjace ce ti uvijek davati dojam da su gladne, no na tebi je da kontroliras kolicinu hrane koju ce kornjace dobiti jer je i najzdravija prirodna hrana u velikim kolicinama stetna.
Male kornjace nije potrebno forsirati da je du biljnu hranu, međeutim ako je prihvacaju nema stete u tome da im uz njihovu osnovnu prehranu das i malo biljne hrane. Mnogi vlasnici kasnije imaju problem jer kada se kornjace iskljucivo naviknu na meso ne zele niti pomirisati bilje. Najbolje bi bilo kada bi u akvariju sa kornjacama drzala vodenu lecu koje kornjace smiju jesti kada god zele u neogranicenim kolicinama.
Kornjacama ce trebati određeno vrijeme da se priviknu na nove uvjete, tek kad se priviknu ce poceti izlaziti na kopno i to kada ti nisi prisutna. S vremenom ce se priviknuti na tvoju prisutnost. Za sada im jedino mozes dati sto vise mira da se mogu priviknuti. Ne uznemiravaj ih osim ako to stvarno nije potrebno (hranjenje i ciscenje primjerice).
Da bi kornjace uopce htjele izlaziti van kopno mora biti odgovarajuce temperature kako su vec neki napisali. Pravilna rasvjeta za gmazove mora sadrzati sljedece tri komponente: UVA dio spektra, UVB dio spektra i toplinu. Kako bi postigla zeljeni ucinak potrebno je kombinirati razlicite tipove rasvjete. Npr. obicna spot lampa/reflektorica i posebna UVA-UVB neonka ili stedna zarulja za gmazove. O svemu tome mozes procitati u sekciji "Rasvjeta":
Smjestaj za vodene kornjaceOvo sto ti navodis "mini aquarium light" mi zvuci kao neka mala fluorescentna lampica koja niti daje dovoljno topline za kopno niti isijava potebno zracenje. Da li ces moci zamjeniti tu zarulju adekvatnom zaruljom za gmazove ovisi o tome kojeg je tipa ta zarulja. UVA-UVB zarulje se ne proizvode u svim oblicima.
Sto se tice svakodnevnog iznosenja kornjaca na suncanje to nije preporucljivo. Time bespotrebno uznemiravas kornjace i izlazes ih stresu. U maloj posudici na suncu bi se kornjace vrlo brzo pregrijale sto moze dovesti do srcanog udara i smrti. Jedina i najbolja opcija je da kornjacama slozis ljetni smjestaj na balkonu koji je dovoljno velik da se ne moze pregrijati i u kojem ce se kornjace moci povuci u hlad. Kornjace kao gmazovi nemaju stalnu temperaturu tijela i ona iskljucivo ovisi o temperaturi okoline. Kada se kornjaca zeli zagrijati izaci ce van na sunce gdje moze postici temperaturu tijela iznad 35 stupnjeva. Kada joj je dosta topline povuci ce se u hladniju vodu. Kornjace na taj nacin reguliraju temperaturu svog tijela tako da ti ne smijes sama određivati kada ce se one suncati, a kada ce biti u vodi - izbor moras prepustiti i osigurati njima.
Sto se tice grijaca u ljetnim mjesescima ti vjerojatno nece biti potreban. No male kornjace koje su prosle dug transport i zivjele u pet shopu je svakako preporucljivo drzati na stabilnih 25 stupnjeva da se oporave i priviknu na nove uvjete. Smjestaj koji trenutno imas je dosta malen i kornjace ce ti ga prerasti u roku pod par mjeseci. Ako ces kupovati grijac kupi jaci model koji ce ti moci posluziti i u buducem smjestaju kojeg kupis (dakle isplaniraj si sve unaprijed). Clanak o smjestaju ti moze pomoci da izbjegnes standardne pocetnicke greske.
U vezi ovog filtera, to je obican unutarnji potopni filter. Ti si ga slozila po uputstvima u konfiguraciju za drzanje riba, no neki dijelovi ti uopce nisu potrebni. Makni ovu silikonsku cijevcicu sa regulatorom na vrhu. Ona ti sluzi da u izlazni mlaz vode mijesa zrak sto stvara buku i skroz je nepotrebno za kornjace. Ona plasticna kuka pomocu koje ti se filter kaci za vrh akvarija ti isto nije potrebna. Za tih rad moras skroz potopiti taj svoj filter i pricvarstiti ga samo pomocu ovih priljepaka. Slobodno ga mozes i zalijepiti na dno akvarija ako ti je previsok ili ako priljepci ne drze.