U prijašnjem postu ,kad sam spomenuo drugu sliku,mislio samna drugu sliku odozga,pošto sam tek sad primetio,nove stanovnike Kikirikijevog akvarija.
E sad je Kikiriki dobio prave malawce,predatora iz genusa Nimbochromis fuscotaeniatus /opisao ihtiolog Regan 1922 godine/,popularno nazvan ili Fusco ili Nimbochromis fusco.Ustvari još se krešu koplja naučnika jel bi bilo bolje da pripada genusuTyranochromis ili nimbochromis,mada zbog obojenosti i ostalih sličnih dela tela /glave,zuba/ostaje u genusu Nimbochromis.
To je predator,koji se obično zadržava u pličaku i gdje iz zasjede napada male ribice,koje mu predstavljaju i glavni vir ishrane.U prirodi se ga nadje u južnom te zapadnom delu jezera Malawi,a nadje se ga i u jezeru Malombe.
Akvarij sa dužinom od 25 cm.nekako se ubraja medju veče malawi ciklide,pa mu zato treba i najmanje 600l akvarij,a dekoracija slična ko i za M'bune.naravno,a i poželjeno je,da se nadje u grupi sa više ženki.
Sam mrest jeste identički ko za ostale ciklide iz jezera malawi,dakle oplodnja jaja u majčinim ustama.
Po pitanju ishrane jeste malo teže,no visoko proteinska hrana,smrznuti Krill,te žive gupike bile bi više nego dovoljno,medjutim treba paziti kod ishrane,pogotovo kad imamo u akvariju i M'bune,koje vole pretežito biljno ishranu.
Naravno po pitanju stanara,dobri su mu veči i robustni ciklidi tako M'bune,ko i NeM'bune.
Eto još slićica:

a to jeste i nekakv nastavak iz teme:Ciklid pomoć.
Snaga ciklida !