Uf.napisao sam dugacak post i sve nestalo sam tak..
(Na pocetku..da samo napomenem kako sam sve saznao od tocea kojem zahvaljujem na prenesenomznanju

)
Ja stavljam oko pol cepa, samo na manju kolicinu vode. Ja biljke kupam u prerezanoj boci od coca cole, u kojoj je oko 1litra vode..
Korjenje ne potapam, samo listove, jer ja sam sa domestosom cistio alge..tako da nebi znao dal ces sve unisiti, jer postoji vjerojatnost da se jajasca zadrzavaju na korjenu biljke.
Inace, u novom akvariju sam dobio puzeve iako sam sve biljke oprao hipermanganom, i to u jako ljubicastoj vodi, ne rozoj..tako da hipermangan ipak NE ubija puzeve.
Nakon domestosa biljku sam dobro dobro isprao, i onda drzao neko vrijeme u vodi sa aquasafeom, i to dosta aquasafea da ubije taj klor. Poslje opet ispirao dobro vodom i u akvarij. Cak mi je jednom biljka jako smrdila po domestosu i nakon silnog ispiranja, no svejedno sam ju ubacio u akvarij bez posljedica. Kako je toce rekao, to je najvjerojatnije ostao miris i posude..ali nije stetan jer ispiranje i aqasafe ucini sav posao..
Moguce je da ce ti nakon toga par listova otpasti, no ti listovi su tako i tako slabi i osteceni pa zato tako na njih djeluje, sto znaci da je pitanje vremena kad bi otpali sami od sebe..sto je dakle prihvatljiv gubitak..
Echinodorus - ja bi rekao tvrdolisne biljke (osim mozda par tanjih i meksih), no mislim da izdrzava bez problema..
Jesam li sto zaboravio..? Cini mi se da je prijasnji post koji mi je nestao bio puno duzi