Negdje sam procitao da im sljunak pomaze da ciste skrge pa je zato pozeljnija sitnija granulacija...a mislim i da imas malo pijeska viska mozes slobodno odvaditi malo... 
Ma to oni kopaju pa navuku pijesak nekada na prednju stranu akvarija odnosno staklo, nekada na zadnju, nekada na bočnu. Kako sam rekao, set-up se svakodnevno mijenja. Ribeki zdravi i veliki, bez nekih međusobno žestokih svađa i sukoba i stalno su u pokretu.
Jednom tjedno im mjenjam 30 % vode uz lagano salganje dna + doza FFM.
Pijesak sam imao prije u 100 l akvariju jedno 3 godine i nije mi se pokazao kao najbolje rješenje. Možda je kriva vrlo sitna granulacija pijeska (pijesak za dječje pješčanike 25kg Bauhaus). Vizuelno da, akvarij je bio mrak, ali puno pijeska je završavalo u filteru tako da ga je bilo i na brtvi glave. Očistim filter, složim ga a on lagano slini (Fluval 205). Otvorim ga i ne vidim ali ispod prsta osjetim na brtvi malo pijeska, dobro isperem, složim, opet isto - slini, opet isperem jakim mlazom i tek onda OK. Nakon toga sam stavio sitnu granulaciju šljunka i sve 5 a riječ je o istom filteru i istoj brtvi. Isti filter je i sada u funkciji sa istom originalnom brtvom (5 godina neprekidnog rada) i savršeno radi. Zato izbjegavam pijesak ali možda je krivica u vrlo sitnom pijesku, mislim da je bio 0,01 - 0,1mm, baš ono fini, fini pijesak.
Kada budem mijenjao set-up onda budem stavio sitniju granulaciju 1 - 3 mm. Za sada im je i ovako odlično, riječ je o velikim odraslim primjercima, jednog nigrića od milja zovemo Bob graditelj, pogodite zašto?