Srpanj 18, 2025, 08:45:34 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Co2 boca- molim pomoć  (Posjeta: 2908 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tom82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
Co2 boca- molim pomoć
« u: Travanj 15, 2011, 19:11:16 poslijepodne »
Konačno sam uspio nabaviti bocu sa pripadajučim ventilom i manometrom i ostalim stvarčicama šta treba za to sve. Bocu sam dobio u Kutini od firme šta je zastupnik za Messer,sa atestom i čini mi se da bi trebala biti potpuno ispravna..
ali mene muči jedan problem,naime kada sve složim kako treba jer sam se dobro raspitao o detaljima,i  odvrnem prvi ventil šta se nalazi na boci a na manometru još ništa čuje se lagano da pušta plin ispod ventila..pa me zanima zašto se to čuje? I zašto pušta plin van a manometar je zavrnut..
Kada dalje odvrnem ventil na manometru pušta sve lijepo uredno mjehuriče u vodu ali se i dalje čuje i osjeti da plin curi van ispod ovog prvoga ventila. Nadam se da ste me razumijeli i da će mi netko pomoći .
tom82

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Co2 boca- molim pomoć
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2011, 19:45:56 poslijepodne »
Rekao bih da ti fali dihtung (gumica ili teflonskio podlozak) na spoju boce i ventila.
Ako imas gumicu, vjerojatno je poderana (puknuta).

Za silu probaj staviti gumicu za plinske boce i nemoj precvrsto zategnuti ventil.
Kad to tako spojis probaj sa sapunicom da li i dalje pusta na istom mjestu; ako pusta tu ce ti se stvarati mjehurici.

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2011, 19:54:24 poslijepodne »
Ali meni pušta na onome ventilu šta je na boci,točnije ispod njega...ja bi ga nazvao glavni onaj šta prvi treba odvrnuti da plin krene., A danas sam kupio novi manometar i na njemu ima gumica. Isprobao sam test sa sapunicom i vidim da nepušta nigdje na manometru nego baš na ovome. Ali kada taj glavni zavrnem plin stane ,nego tek kada ga malo krenem puštati odmah se čuje to iritantno šištanje...!!
tom82

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 15, 2011, 20:08:03 poslijepodne »
Aha, kuzim sad gdi pusta.
Na spoju boce i ventila na njoj....tu ocito ne dihta dobro.

Trebao bi odvinuti taj dio (ventil na boci) i staviti (namotati) oko navoja teflonsku traku (slicno kao kudelja kod vodoinstalaterskih spojeva) i onda ponovo spojiti (zasarafiti).
Ne znam kolko si spretan s alatom, al ja bi ti svejedno predlozio da to odneses nekom da ti to slozi kak spada.
Ak se ne varam imas u Sisku Messer, pa odnesi tamo...mislim da ce ti to decki u radioni sloziti kak spada za koju pivicu ili neki simbolicni iznos para.
Ili ako ces do Zagreba, imas Vatromehaniku u Dubravi (plava kuca preko puta Liedla na Av. Dubrava) i to ce ti tamo sloziti za 30-ak kuna i onda jos platis isti iznos da ti nanovo napune bocu i to ti je to.
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2011, 20:16:30 poslijepodne od nenchiTIS »

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 15, 2011, 21:01:06 poslijepodne »
Mislim da će ipak na kraju biti tako da bocu odnesem na servis,možda još i sutra ..pa mi to profesionalci rješe...
Malo mi je čudno da pušta jer sam je dobio od ovlaštenih za takve stvari..pa sam vjerovao da je okej.

Stotinu problema sa time co2 a nisam ga još ni pošteno pokrenuo!!
tom82

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 15, 2011, 21:31:46 poslijepodne »
Prema tvom opisu cini se samo da taj "ventil na boci" nije dobro usarafljen u bocu.
S bocom je sve u redu i atest joj vjerojatno vrijedi, samo je neko kod usarafljivanja bio malo aljkav.
Vjerujem da ces to rijesiti...a sto se problema sa CO2 tice, ne zelim crnajciti, ali to je nista kakovih tek problema mozes imati.  ;)

pozz

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 15, 2011, 21:42:26 poslijepodne »
Pa nemam pojma šta bi bilo točno,ali vodim ju na servis podhitno. !! Nema mi druge.
Šta sam sve preživio dok nisam ovu bocu našao nije ni za pričati...hehehe!!
Hvala na savjetima svejedno!!
tom82

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #7 u: Travanj 16, 2011, 08:22:46 prijepodne »
glupo ti to uopce doma radit.. prvo trebas ispraznit bocu... pa skinut... zadihtat i vratiti ventil i opet platiti punjenje.. ako malo curi...koristi i dok potrosis odnesi na punjenje i reci da curi.. pa nek mijenjaju flasu ili dihtaju... to ti nacelno bilo koji vodo/plinoinstalater zadihta...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #8 u: Travanj 16, 2011, 09:02:18 prijepodne »
Ako pusta na spoju boce i ventila onda ti tu nemas sta dirati, odnesi je gdje si je nabavio i tamo ce je srediti. Boce pod tlakom od 60-tak bara nisu za DIY ;)

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 16, 2011, 09:11:25 prijepodne »
Ma neusuđujem se ja to popravljati,ni slučajno! Samo nekontam zašto tek počme puštati kada odvrnem taj glavni ventil,a dok je zavrnut onda je sve okej,ništa necuri...vjerojatno je nešto sa njime u kvaru.
To šištanje toliko iritira i čuje se dosta tako da ću je morati voditi na servis prije nego ju ispraznim.
tom82

Offline doc

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Travanj 16, 2011, 09:13:51 prijepodne »
Prijatelju ne igraj se s bocama pod tlakom, možeš glavu izgubiti!

Ja sam jednom se čak malo imao simptome trovanja s CO2. Odnesi to profesionalcima dat ti to ponovo slože!

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 16, 2011, 09:40:25 prijepodne »
Ma naravno da nemislim kopati po tome,znam da je opasno.. Meni je i bilo čudno zašto se to uopće dešava kada je boca i došla sa servisa.
samo me zanimalo dali se to i nekome drugome dešavalo,i šta drugi misle o mome problemu.
Nema mi druge nego ju opet odvesti na servis!
tom82

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Travanj 16, 2011, 09:43:26 prijepodne »
Imaš lika preko puta Herbosa,neznam koja je to ulica,ugl ulaziš u Tomčev put,on ti puni boce,on ti može zamijeniti/srediti ventil i napunit boce.
Poziv za kavu-čitaj rakiju stoji