Mislim da ako netko vec slaze akvarij od 50 litara i ne moze strpati puno riba unutra
Zar nebi trebali malo vise gledati na ponasanje tih par ribica koje idu unutra
Kozice su onako kako kome zabavne,mene vise interesiraju malo rijeđe i teze vrste,tako da se imam cemu veseliti kad zenka nosi jaja,RCS postanu jako dosadne ako ih se malo bolje ne proucava i ne selekcionira,znaci i one mogu biti zabavne ako se zna sta se radi
Gupi je zanimljiv dok ga par puta vidis kako fino stalno jede,na kraju skuzis da se te ribe samo prezderavaju i seru cijelo vrijeme,a u međuvrmenu između hrane i sranje naganjaju zenku,opet ako se ne bavis selekcijom postanu jako dosadni
Jatne ribe poput neonki,hmhm,ne znam sta bi reko o njima osim da stoje dosta cesto i trebala bi njihova boja biti zanimljiva,i je u pocetku,kasnije je to dosadna riba lijepo obojana
Betta je isto fora ispocetka ribica prekrasnoga repa,ali i ona zahtijeva dosta brige,ali u ovom tipu akvarija ona ne moze biti sretna jer je to ipak previse vode za nju,tako da bi za nju ipak ostavio za akvarije do 20 litara i nju kao jedinog stanovnika
Dok naprimjer mikrorasbore su ribice totalno drugacije,imaju alfa muzijake i zenke,stalno natjeravanje između istih spolova i u konacnici pred mrijest natjeravanje zenki po dva tri muzijaka,uglavnom jako zanimljiva ribica,koja ne dira ostale ribice,cak se ni muzijaci nikad ne tuku nego vecinom sve ostaje na sepurenju,ne trazi puno prostora,niti neke specijalne uvijete,cak se dosta lako i razmnozava ali ne u velikom broju
Moj sastav bi zato bio 10 mikri,6 manjih corydorasa habrosusa ili hastatusa,i neki 10 kozica RCS
Ova moja preporuka ce ti osigurat jako lijepo i zanimljivo vrijeme pred akvarijem,a da neces imati problema sa kvalitetom vode,jer ces imati jako malu potraznju za hranom,znaci odma i smanjenje izmeta i zagađivanja vode,tako da tjedna zamjena 20% vode ce biti dovoljna da sve drzi u savrsenom redu
Tako da ljudi nemojte samo pricati tko sa kim moze u malom akvariju je najbitnije da bioloski sve funkcionira a onda tek treba razmisljati o nekim kombinacijam tko sa kim